Aberg © Claudia Ziegler


 

Met de winter op komst is het tijd om een blik te werpen op de nieuwe wintercollecties voor wintersportkleding. Ga je op wintersport of ben je gewoon op zoek naar een nieuwe winterjas? Dan zit je goed bij Moncler. Het Franse luxe merk weet al decennialang wandelaars en wintersporters warm te houden met hun kenmerkende donsjassen. Bij het winterseizoen van 2021 / 2022 is dat niet anders.  We laten je in dit artikel alvast kennismaken met een aantal mooie winterse jacks voor mannen en vrouwen.

Doudoune Delaume

Deze herenjas heeft een goede voering en is gericht op het behoud van lichaamswarmte. De jas is dan ook perfect geschikt voor koude en barre weersomstandigheden. De mouwen bij de polsen kunnen losser en ook strakker gemaakt worden om zo meer of minder koude lucht naar binnen te laten. Zo kun je met wisselende weersomstandigheden het jezelf comfortabel maken. Natuurlijk mag je, zoals je mag verwachten bij een jas van Moncler, duurzaam materiaal verwachten. Zo heb je van deze jas jarenlang plezier. 

Coats Pink

Deze dames winterjas ziet er niet alleen lekker warm uit, dat is deze ook! De combinatie van stijl, kleur en de dikke voering van dons maakt deze jas uitstekend geschikt voor elk winterscenario. De roze kleur maakt de jas erg vrouwelijk en stijlvol, maar is vooral een uitblinker als het gaat om waterdichtheid en winddichtheid. Kortom een veelzijdige jas waarmee je zowel lekker door de stad kunt wandelen of door de bergen. De jas is gemaakt van duurzame materialen en het sluitwerk (de ritsen en de knopen) naderen perfectie. 

Natuurlijk dons of synthetisch

Als het gaat om warmte, dan is een donsjas de beste keuze. Met een voering van dons en een buitenlaag die waterdicht is, kun je het zelfs warm hebben in de koudste skigebieden. Maar als je een donsjas koopt, weet je dan of er daadwerkelijk dons in zit, of juist synthetische vulling? En weet je het verschil tussen deze twee? We leggen het je uit.

Het grote verschil is dat dons beter werkt tegen kou en dat synthetisch dons zorgt voor een betere waterdichtheid. Dit komt door de verschillende samenstellingen van het dons. Natuurlijk dons bestaat uit haartjes die van nature plakken als ze nat worden. Daardoor kunnen ze minder warmte vasthouden. Als de voering van synthetisch dons is, dan heb je te maken met vezels die hol zijn (een soort pasta penne). Hier kan water niet volledig doorheen, waardoor er ruimte blijft voor warme lucht. Dus producten met natuurlijke dons koop je vooral in droge en koude gebieden. Synthetische jassen zijn meer geschikt voor koude gebieden met meer neerslag. 


(Visited 16 times, 1 visits today)