advertentie
Ski Safari

De skiclub van Kirchberg organiseert voor de 43e keer, in aanloop naar de beroemde Hahnenkamm Rennen twee Fis races. Een mooie gelegenheid toppers en aanstormend talent van dichtbij te zien. En bovendien is de kans groot dat je ook de echte grootheden nog ziet. Die gebruiken dit soort races vaak als training en om hun punten – belangrijk voor de klassering – te verbeteren.

Hahnenkamm
Hahnenkamm Juniors races (foto: Hahnenkamm.com)

Hahnenkamm Rennen 2018

Op 14 en 15 januari staat er een Reuzenslalom gepland op de Gaisberg. Vanwege de samenwerking met de nabij gelegen skiclub van Kitzbühel behoren deze races ook tot het officiële programma rondom de Hahnenkamm rennen. De eerste manche start zowel op de 14e als de 15e januari om 09:30. De tweede manche gaat om 12:30 van start. De grote hoeveelheid sneeuw én lage temperaturen staan garant voor een strakke wedstrijdpiste waar men vol in de aanval kan gaan. Mooi om te zien!

Lekker dansen en feesten

Direct aansluitend op de race staat vanaf 16:00 DJ Martin Grüner te dampen op het dorpsplein van Kirchberg. Waar overigens ook om 18:00 de prijsuitreiking en startnummer verloting voor de races van maandag plaats heeft. Dat gebeurt altijd in een feestelijke sfeer en met veel gevoel voor drama.

Hahnenkamm
De Streif (foto: Hahnenkamm.com)

Opmaat voor het echte werk

Maandag de 15e wordt er weer geracet, dit keer voor fel begeerde FIS Europacuppunten. Ook dan is de start om 09:30 voor de eerste en 12:30 voor de tweede omloop. De kans op het zien van de echt grote jongers is dan nog groter. Ze zijn immers allemaal in de buurt.

Hahnenkamm feestweek

Vanaf dinsdag is het bal in Kitzbühel en omgeving. Het traditionele Hahnekamm weekend dat bijna een week duurt gaat dan van start. Met als hoogtepunt de afdaling van de Streif op zaterdag en een van de mooiste slaloms van de Ganslerhang op zondag. Met elke dag meer dan 50.000 toeschouwers het drukst bezochte ski-evenement ter wereld. Check hier het hele programma en alle overige info.


Lees hier meer artikelen over wintersport in Oostenrijk


 

advertentie
Magische winterreizen naar IJsland