Top 10 après-ski hits waar een dansje bij hoort

Door: Saskia Smulders

Dit jaar is er geen après-ski in de skigebieden te vinden. De liefhebbers vinden dit natuurlijk jammer en om je toch in “après-ski shape” te houden hebben wij een top 10 van après-ski hits gemaakt waar een dansje bij hoort. Ken je het dansje nog niet? Dan heb je mooi de tijd om te oefenen. Mis je een après-ski hit met een dansje? Laat ’t dan weten, dan zetten we ‘m er bij.

#10 Woonboot – Stef Ekkel

Oké, het is niet echt een dansje, maar er horen wél bewegingen bij. Het is namelijk de bedoeling dat je achterelkaar op de grond gaat zitten alsof je in een boot zit. Met je handen maak je dan roeibewegingen tijdens het refrein.

#9 Rote Pferd – Mallorca Cowboys

Handig: in deze clip doen ze het precies voor je voor:

#8 Pizzahut – Eric Dikeb

In deze sympathieke clip wordt precies duidelijk wat je moet doen.

#7 YMCA – Village People

Dit nummer hoor je minstens één keer per avond tijdens de après-ski. Natuurlijk weet je allang dat daar ook een dansje bij hoort. Met je armen maak je de letters Y, M, C en A. In dit -overigens wat slechte kwaliteit- filmpje leggen de heren het je zelf uit:

#6 Las Ketchup – Ketchup song

Toen dit nummer populair was, alweer zo’n 18 jaar geleden kende vrijwel iedereen het bijbehorende dansje. De tekst was een ander verhaal, maar daar draait het nu niet om.

#5 Macarana – Los del Rio

Misschien populairder is de Macarena (1996) van Los del Rio. In onderstaande clip wordt voorgedaan hoe je het bijbehorende dansje moet doen:

#4 Kabouter Plop – Kabouterdans

Kabouter Plop himself doet het je voor:

#3 Vliegerlied

Ook bij het Vliegerlied, ditmaal de Nederlandstalige versie, horen bepaalde moves. Deze zijn eigenlijk vrij simpel: je doet na wat je hoort. Dus als ze zingen “ik vlieg” dan doe je je armen wijd en doe je een vliegtuig na. Enfin, in de clip wordt het precies uitgebeeld. Isse simpel

#2 Auffe aufn Berg – Jägermeister DJ Alex & Matty Valentino

Behalve dat dit een heerlijk après-ski nummer is, zijn de bijbehorende bewegingen ook relatief makkelijk. Ook in deze clip wordt het je precies voorgedaan

#1 Cowboys en Indianen – Dikdakkers

Dit is misschien wel dè après-ski hit met een dansje. Het dansje varieert per après-ski tent een beetje, maar in grote lijnen ziet er zo uit. Ook te gebruiken tijdens de Duitse variant:

Anderen lazen ook:

Lees alles over après-ski op de APRÈS-SKI PAGINA

Hoofdfoto: Après-ski bij Cocorico in Val Claret, Patricia Christiani

(Visited 867 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.