Top 7 onbekende – maar wel heerlijke – après-ski hits

Door: Saskia Smulders

Natuurlijk ken je alle bekende après-ski nummers zo’n beetje uit je hoofd en als straks de nieuwe hits worden gepresenteerd denk ik dat je die ook wel snel zult leren. Maar er zijn natuurlijk nog ontzettend veel andere après-ski nummers. Teveel om op te noemen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

#1 Die Party die Gewinnt – Beck & Bauer und Marleen Rutten

Dit nummer hoorde ik vorig jaar voor het eerst tijdens de après-ski in George, Serfaus. Je eerste gedachte zou kunnen zijn dat het hier om Duitse artiesten gaat. Maar niets is minder waar: het zijn gewoon Nederlanders.

#2 Wolkenfrei – Ich versprech dir nichts und geb dir alles

Het lijntje tussen après-ski en schlager is maar heel dun. Of dit nummer nou tot de ene categorie behoort of de andere is mij om het even, het is gewoon een lekker nummer.

#3 Glasperlenspiel – Geiles Leben

Misschien niet een dampende en stampende après-ski topper, maar het heeft gewoon een lekkere beat die zeker niet misstaat tijdens een drankje in de kroeg

#4 Peter Wackel – Kenn dich nicht deinen Namen Scheissegal

Peter Wackel is een echte après-ski hitmachine; hij heeft al vele nummers op zijn naam staan. Juist vanwege die hoeveelheid loop je het risico er wel eens eentje te missen. Zo had ik dit nummer zelf nog niet eerder gehoord. Onterecht, want het is een leuk nummer.

#5 Little Big – Skibidi

Tja, eigenlijk (nog) geen echt après-ski nummer, maar ik dicht ‘m wel deze kwaliteiten toe. Dit nummer, afkomstig van een Russische band, wordt gezien als de gedoodverfde opvolger van de Gangnam Style. Hilarisch is vooral het bijbehorende dansje wat je na een paar keer kijken al onder de knie hebt. Tip: zoek ook eens op de social media naar #skibidichallenge. Avondvullend en hilarisch!

#6 Matty Valentino Vogulisi

Dit nummer is een soort van moderne variant van het Berner Oberland lied en werd in 2009 nog gelanceerd als dé après-sk hit. Of dat gelukt is, laat ik aan jou over. Maar het is wel een grappig nummer.

#7 I bin da Toni

Wintersporters die wel eens in de Goasstall in Hinterglemm kennen het nummer hoogstwaarschijnlijk wel: I bin dat Toni. Met natuurlijk de lammetjes in de hoofdrol. Maar daarbuiten is deze plaatselijke après-ski hit niet erg bekend. Ik ben in ieder geval fan!

Hoofdfoto: Obertauern


Lees hier alles over après-ski op snowrepublic.nl


(Visited 1.060 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.