De meeste mensen die op wintersport gaan, slapen ter plaatse in een appartement, hotel, pension of chalet. Voor de meesten is dat al heel speciaal en bijzonder maar wist je dat er ook hele grappige en aparte slaapplekken in de sneeuw zijn? Van die plekken waar je eigenlijk gewoon één keer in je leven zou moeten zijn geweest.

1. VERBLIJF ALS EEN SAMI IN HOCHBRIXEN (OOSTENRIJK)

Naast het bergstation van Hochbrixen, gelegen in skigebied Wilderkaiser-Brixental, ligt de bijzondere Alpen Iglu Village. Het iglo dorp bestaat uit achttien iglo’s en hier heb je de kans om als een heuse sami te verblijven. De tafeltjes in het restaurant zijn gehakt uit ijs. Drankjes haal je bij de bar, gemaakt van ijs en hoewel je de nacht doorbrengt op een bed van ijs, lig je er lekker warm in een slaapzak gemaakt van rendiervellen. Een verblijf in dit bijzondere iglo dorp belooft je een onvergetelijke ervaring in een sprankelend skigebied.

slaapplekken
Verblijf als een sami in een iglo dorp © Snowrepublic

2. KONINKLIJK GENIETEN IN KEMI (FINLAND)

Vlakbij de stad Kemi in Finland vind je hier jaarlijks het allergrootste sneeuwkasteel van de wereld. Ieder jaar opnieuw wordt het kasteel opnieuw gebouwd en ieder jaar weer ziet het er nèt wat anders uit maar één ding is zeker: Ieder jaar weer kan je hier koninklijk overnachten, ontbijten, dineren en zelfs trouwen. Het sneeuwkasteel voldoet steeds weer aan dezelfde eisen: Muren gebouwd van sneeuw en ijs van zeewater, een hoogste toren van minimaal 20 meter, minimaal drie verdiepingen, een ijsbar en een ijsrestaurant en een langste muur van minimaal 1000 meter. Ieder jaar weer is het sneeuwkasteel een adembenemend bouwwerk met prachtige details en een romantische sfeer.

slaapplekken
Koninklijk overnachten in het Sneeuwkasteel © Whatmatters

3. FUTURISTISCH OVERNACHTEN IN COURMAYEUR (FRANKRIJK)

De Bivacco Servasutti berghut ligt op een hoogte van 2835 meter boven het skigebied van Courmayeur. Deze futuristische accommodatie is van alle moderne gemakken voorzien. Er is water, er is licht en is zelfs internet. De Servasutti berghut heeft een welkomsthal, twee slaapcabines voor 12 personen, een gezellige woonkamer met prachtig uitzicht op het dal Val Ferrat, een badkamer en een keuken. Alleen èchte bergbeklimmers kunnen deze futuristische berghut bereiken na een pittige klim van maar liefst drie en half uur over rotspartijen en een gletsjer maar ja, dan kom je nog eens ergens!

slaapplekken
Futuristisch overnachten in Courmayeur © Bivacco Servasutti

4. SLAPEN BOVEN DE WOLKEN IN HOTEL JEŠTĚD (TSJECHIË)

Hotel Ještěd is gelegen op een hoogte van 1012 meter, bovenop de gelijknamige berg Ještěd. Het gebouw ademt een uniek stukje architectuur met haar rondingen en aparte punt. In de ronding schuilt een modern hotel met 59 kamers en een smakelijk restaurant en de puntige toren doet dienst als televisietoren. Het hotel is op de top van Ski Ještěd, een skigebied met 9 kilometer. Overnachten in Hotel Ještěd voelt als een sprookje waarbij je letterlijk boven de wolken slaapt en geniet van een prachtig uitzicht.

slaapplekken
Slapen boven de wolken in Hotel Ještěd © Hotel Ještěd

5. MIDDEN IN DE NATUUR IN EEN BOOMHUT IN CHAMPDREY (FRANKRIJK)

In het hart van de Vogezen en niet ver gelegen van het skigebied Gérardmer, liggen negen bijzondere boomhutten midden in de natuur. Ieder boomhut is uniek ingericht en je kan er met maximaal 8 personen verblijven. Je verblijft hier echt midden in de natuur, hoog boven in een boom. Hoe bijzonder is dat?!

slaapplekken
Boomhutten in Champdrey © France-Voyage
(Visited 1.506 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.