Al zoeken we juist met z’n allen de klassieke Oostenrijkse berghutten op omdat we die zo “gemütlich” vinden, presenteren wij hier een mooie lijst van hyper moderne bouwwerken in de Oostenrijkse skigebieden.

1# Adler Lounge, Kals am Grossglockner

Dit gebouw ligt midden in het skigebied van het Grossglockner Resort. Het bestaat uit een kubus van staal en glas met knalrode accenten. Je vindt hier een hippe bar, een Stube en een zelfbedieningsrestaurant.

De Adler lounge (foto Pinterest)

2# Top Mountain Star, Obergurgl

Dit bouwwerk staat op 3080 meter hoogte en lijkt op een sneeuwkristal. Met 360 graden glas rondom heb je een fantastisch uitzicht over het hele skigebied van Obergurgl-Hochgurgl in het Ötztal. Binnen kun je een lekker drankje bestellen aan de ronde bar vol Swarovski-kristallen.

Top Mountain
Top Mountain Star ( foto van Tophoghgurgl.com)

3# Hoadl House, Axamer Lizum

Dit gebouw heeft veel van een vliegtuighangar. Het heeft een enorme glazen pui die ook open kan bij mooi weer. Sterk zijn ze ook in het opvangen en opslaan van zonne-energie. Er heest een prettige sfeer en vooral geliefd bij de locals. Conbineer ook eens een bezoek aan Innsbruck met je wintersport in Axamer-Lizum.

4# Nordkettenbahn, Innsbruck

Dit vinden veel mensen de mooiste skilift die je kunt nemen naar een skigebied. Vanuit het centrum van Innsbruck ben je in twintig minuten boven op de berg. Onderweg passeer je verschillende stations ontworpen door de vorig jaar overleden architect Zaha Hadid. Hij ontwierp de prachtig gevormde haltes geïnspireerd door een gletsjer.

Nordkette bahn
Nordkette Bahn (foto Ausria.info)

5# Café 3.4440 in Pitztal

Hier worden de heerlijkste taarten gebakken door Konditormeister Norbert en zijn dochters. Het café ziet er uit als een ufo en staat op de hoogste gletsjer van Tirol. Buiten een mooi terras met strak uitziende tafeltjes en stoelen, taart erbij en genieten maar van het uitzicht.


Lees hier meer over wintersporten in Oostenrijk


(Visited 522 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.