Top 5 hoogste skigebieden van Oostenrijk

Door: Saskia Smulders

Grote skigebieden in Oostenrijk kennen we allemaal. De lijstjes zie je regelmatig voorbij komen op internet en de gouwe ouwe wintersporttijdschriften. Leuk om te weten natuurlijk, maar er zijn meer vragen die we regelmatig horen van onze lezers. Dit is er zo één: Wat zijn eigenlijk de hoogste skigebieden van Oostenrijk? We zetten de vijf hoogste voor je op een rijtje:

#1 Pitztaler Gletsjer

De Pitztaler Gletsjer is het hoogste skigebied van Oostenrijk. Het skigebied ligt daar op maar liefst 3.440 meter hoogte. Je vindt daar ook de hoogste skilift: de Wildspitzbahn. Het skigebied is niet heel groot; je vindt er 21 kilometer aan piste waarvan vier kilometer blauw, zestien kilometer rood en één kilometer zwart. Omdat het een gletsjer is kun je er al vanaf september terecht; eind mei eindigt daar het seizoen.

Wildspitzbahn op de Pitztaler gletsjer | Foto: pitztal.com

#2 Sölden

Het skigebied van Sölden is het één-na-hoogste skigebied van Oostenrijk. Je kunt daar skiën op 3.340 meter hoogte skiën. Het gebied is groot: maar liefst 143 kilometer aan piste liggen er op je te wachten. Door de ligging op de gletsjers van Rettenbach en Tiefenbach kun je er van begin oktober tot eind mei terecht. Je vindt er maar liefst 31 liften die je naar 70 kilometer blauwe piste, 47 kilometer rode en 27 kilometer zwarte piste brengen.

Sölden | Foto: Oetztal.com

#3 Hintertuxer Gletsjer

De gletsjer van Hintertux neemt de derde plaats in in dit top 5 lijstje. Je kunt hier skiën of snowboarden op een hoogte van 3.250 meter. In het gebied zijn 21 liften te vinden. Er is 60 kilometer aan piste verdeeld over 14 kilometer blauw, 35 kilometer rood en 11 kilometer zwart. Je kunt er het hele jaar rond terecht.

Hintertux | Foto: Hintertuxergletscher Facebook

#4 Stubaier Gletsjer

De Stubaier Gletsjer staat op nummer vier van dit lijstje. De hoogte is 3.212 kilometer en het skigebied beslaat 65 kilometer aan piste. Er is 25 kilometer blauwe piste, 15 kilometer rood en 25 kilometer zwarte piste. Je vindt er 22 liften. Het voordeel van dit gebied is dat het op slechts drie kwartier rijden is van Innsbruck. Ideaal dus voor een shortski!

skiliftvragen
Stubaier Gletsjer | Foto: Saskia Smulders

#5 Mölltaler Gletsjer

De hekkesluiter van dit top 5 lijstje is de wellicht wat minder bekende Mölltaler gletsjer. Het skigebied is 3.122 kilometer groot en heeft 9 liften. Er is ruim 17 kilometer aan piste te vinden: 5 kilometer blauw, 7 kilometer blauw en 5 kilometer rood. Dit skigebied ligt in Karinthie en is vooral bekend vanwege de grote sneeuwzekerheid én het grote aantal zonuren. Niet voor niets wordt dit gebied gebruikt voor de trainingen van het Oostenrijkse en Duitse skiteam.

Molltaler Gletsjer | Foto: molltaler-gletscher.at

Bron: skiresort.nl


Anderen lazen ook


(Visited 2.667 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.