Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De Top 5 echte Oostenrijkse après-ski vind je hier

Door: Saskia Smulders

Après-ski is voor mij één van de hoogtepunten van de wintersport. Natuurlijk hou ik er net zoveel van om met mijn board lekkere pistes te pakken, maar après-ski is voor mij een mooie afsluiter van de dag. Ik hou van de echte ouderwetse après-ski, dus in je skibroek naar de kroeg. Bij voorkeur een mix van Oostenrijkse en Nederlandse muziek en dito bezoekers. Maar waar moet je naar toe als je échte Oostenrijkse après-ski zoekt?

Vooropgesteld dat het lastig is om alleen maar Oostenrijkers tegen het lijf te lopen en Duits/Oostenrijkse muziek te horen, zijn er wel degelijk verschillen in de wintersportgebieden. Oh, ja: als je gaat aprés-skiën dan moet je dit artikel eerst nog even lezen…

#1 Serfaus – Fiss – Ladis

Mijn favoriete après-skiplaats! In dit gebied heb je best veel keuze, zoals de Patschi en de George in Serfaus en de Hexenalm in Fiss. Maar wil je wat meer Oostenrijkers tegenkomen, dan kun je het beste naar de Geiga Loch in Ladis. Behalve veel gezelligheid en bier heb je  ook de mogelijkheid om “riesen schnitzels” te bestellen. Jammie!

Meer weten over de 5 beste après-ski tenten van dit gebied? Klik hier.

#2 Flachau – Salzburger Sportwelt

In het gebied van Ski Amadé ligt Flachau waar je nog een echte Schirmbar aantreft: de Fliegenpilz (Duits voor vliegenzwam). Daar kun je après-skiën tot je erbij neer valt. Je vindt de Fliegenpilz achter de lift met de naam “Achter Jet”. Is het mooi weer dan gaat de parasol omhoog. Sneeuwt het of is het slecht weer, dan blijft ie dicht.

Natuurlijk kun je in Flachau ook naar de meer bekende Hofstadl. Daar barst het après-ski feest los zodra om vier uur de klok wordt geslagen.

#3 Sölden

Natuurlijk is Sölden één van de meest bekende wintersportplaatsen als het gaat om die dampende en stampende après-ski. Maar er zit wel verschil in de meer dan 25 verschillende bars en tenten.

Wil je meer Duitstalige muziek dan kun je het beste naar de Schirmbar gaan. Daar draait de bekende DJ Bomba die in 2007, 2009 end 2012 werd uitgeroepen tot beste DJ van de bergen. Je moet hier volgens de berichten wel op tijd zijn, want de Schirmbar kan niet superveel mensen huizen. Bovendien stopt de après-ski al om 20.00 uur.

De Almrausch is de bekendste tent van Sölden en is een mix van Nederlandse en Oostenrijkse après-ski. Het publiek is net zo gevarieerd, dus je vindt er van alles wat. Ook veel skileraren zijn hier na een lange dag te vinden. Zorg wel dat je op tijd binnen bent, want het is er vaak overvol.

#4 Saalbach

Saalbach – Hinterglemm staat vaak op het lijstje van de Nederlandse wintersporters. Niet alleen vanwege de mooie pistes en goede liften, maar ook vanwege de après-ski. Vind je in Hinterglemm overwegend Nederlandse tenten en dito muziek, voor meer Oostenrijks après-ski ga je het beste naar Saalbach.

Daar vind je de Hinterhagalm, gelegen aan de Kohlmaisafdaling. In deze twee verdiepingen telende tent tref je regelmatig live muziek aan met Duitse muziek, maar ook de DJ draait veel Duitstalige après-ski muziek. Iconisch is de dagelijkse (al sinds 1976!) “Hertzeltans”. Er komen dan allerlei hartjes uit de lucht vallen die je op je kleren kunt plakken.

Lees hier onze top 5 van après-ski bars van Hinterglemm. 

#5 Sankt Anton

Natuurlijk mag Sankt Anton am Arlberg niet ontbreken in dit Oostenrijkse après-ski lijstje. Als je daar dan bent, dan mag natuurlijk een bezoekje aan Oostenrijks meest bekende après ski tent de Mooserwirt niet mag ontbreken. Maar wil je een iets meer Oostenrijkse beleving, dan kun je het beste naar de Heustadl.

Hier vindt je de meer traditionele manier van après-skiën. Het feest vind hier plaats aan lange tafels, vaak buiten, onder het genot van bier. De muziek is veelal Duitstalig en er is vaak live muziek. De Heustadl is direct gelegen aan de piste (nummer 1) en het schijnt dat de serveersters er vriendelijk zijn. Ook hier geldt: neem wel je portemonnee mee, want ook hier zijn de prijzen op z’n Sankt Antons. Lees hier de hele après-ski Top 5 van Sankt Anton.


Meer lezen over après-ski? Klik dan hier


(Visited 1.950 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer