Een stoeltjeslift met verwarmde zitting is allang niet bijzonder meer. Als skigebied val je pas echt op als je kan pronken met een bijzondere skilift. Zo zijn er skigebieden waar je kan dineren in een gondel of getransporteerd kan worden in een design-lift die gek veel op een auto lijkt. Er zijn echter nóg specialere skiliften. Een tochtje in één van deze drie skiliften staat mooi op je bucketlist en zijn stuk voor stuk een bijzondere ervaring!

RONDJES DRAAIEN IN DE STUCKLI RONDO

De Stuckli Rondo in het Zwitserse skigebied Sattel Hochstuckli staan bekend als de eerste draaigondels ter wereld. Dit liftstation is gebouwd in 2005 en heeft wat bijzonders. Tijdens de acht minuten durende vaart naar boven draaien de gondels namelijk langzaam om hun as zodat je tijdens de tocht de hele omgeving in je op kan nemen. Het is een bijzondere gewaarwording!

skiliften
De Stuckli Rondo gondels draaien tijdens de tocht om hun as © Sattel-Hochstuckl

20 MINUTEN GENIETEN IN DE FINSE SAUNAGONDEL

In het Finse skigebied Ylläs hebben ze een hele bijzondere gondel tussen de gewone gondels hangen; een ware saunagondel. De vaart in de saunagondel duurt 20 minuten en hierbij kan je optimaal genieten van de heerlijke saunawarmte gecombineerd met het prachtige uitzicht. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat de mensen van de passerende gondels naar binnen kunnen kijken in de saunagondel. De ramen zijn van de saunagondel zijn namelijk van buiten naar binnen geblindeerd voor optimale privacy en een adembenemend uitzicht. Wat wil een mens nog meer?! Op de top van de berg aangekomen, stap je zo een grote Finse sauna binnen waar het genieten verder gaat. Het saunacomplex bovenop de berg biedt verschillende sauna’s, whirlpools, douches en andere faciliteiten zoals een bar en restaurant. Met een klein beetje geluk zie je hier zelfs nog het adembenemende noorderlicht. Genieten, genieten en nog eens genieten!

skiliften
Saunagondel in Ylläs Finland © Gondola Sauna

IN EEN ACHTBAAN DE BERG OP IN HET ZWITSERSE AROSA

In het Zwitserse Arosa vind je de Tschuggen Express. Het is een super-de-luxe-spoortaxi die je in een hele korte tijd via een steile helling naar het hoogste punt brengt. Om je een idee te geven: Het hellingspercentage is 52% en de Tschuggen Express overbrugt een hoogteverschil van 150 meter over een spoor van in totaal 528 meter. De hele rit duurt nog geen drie minuten waardoor je je, met kriebels in de buik, in een spannende achtbaan waant.

skiliften
De Tschuggen Express is een ware achtbaan-beleving © Tschuggen Express

VERTEL HET ONS

Heb jij zelf al eens in een hele bijzondere skilift gezeten? Vertel het ons in een reactie en wie weet schrijven we er binnenkort een leuk artikel over!

(Visited 753 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.