Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Top 10 dingen die je kunt doen om in wintersportstemming te blijven

Door: Saskia Smulders

Het moge duidelijk zijn: wintersporten zit er nog even niet in. Maar wil je toch het wintersportgevoel een beetje vasthouden geven we je graag een paar tips van dingen die je kunt doen om in de wintersportstemming te blijven. 

#1 Webcams bekijken

Het is één van mijn hobby’s: webcams kijken. Ligt er veel sneeuw? Of juist niet? Hoe is het weer? Het leukste is nu natuurlijk om te kijken naar bekende plekjes die je nog kent uit vroegere wintersporttripjes. Een goede site om webcams te vinden of te bekijken is feratel of bij de collega’s van sneeuwhoogte.nl. Dit is bijvoorbeeld één van mijn favoriete cams.

#2 Wegdromen bij foto’s en filmpjes

Een paar weken geleden vroegen we jullie naar de foto’s die je deed terugverlangen naar een onbezorgde wintersport. Massaal stuurden jullie ons foto’s op (en ze zijn nog steeds welkom). Dus wil je nog even wegdromen:

#3 Zoek en boek alvast je volgende bestemming

De reisbranche heeft het zwaar sinds de pandemie begin 2020 uitbrak. Zoek daarom alvast naar jouw volgende wintersportbestemming en boek ‘m alvast zoveel mogelijk. Veel reisorganisaties bieden gunstige voorwaarden aan mocht je je trip vanwege corona toch moeten annuleren. Steun de reisbranche!

#4 Après-ski nummers oefenen

Nee, ik weet het: dit jaar sowieso geen après-ski. Maar dat neemt niet weg dat je nu de tijd hebt om alle (nou ja alle…) après-ski nummers uit je hoofd te leren. De bekende én de onbekende:

Tip: organiseer een videomeeting met je skivrienden of -familie, pak een drankje en blèr met z’n allen de nummers mee. Succes gegarandeerd!

#5 Leg vast winterbanden om

Ook al is het in Nederland nog nauwelijks winter, toch zijn winterbanden bij lagere temperaturen nuttig. En ze kunnen er maar vast om liggen….Lees hier hoe je dat doet. Ook handig om te weten: in welke landen zijn winterbanden verplicht?

#6 Oefen met sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen. Je bent verplicht ze mee te nemen, maar het liefst laat je ze ongebruikt in je auto liggen, want hoe moeten die dingen ook alweer om je banden heen? Een vraag die ongetwijfeld zeer regelmatig gesteld wordt. Persoonlijk had ik er nooit mee geoefend totdat ik ze een keer écht nodig had…uhh?? Help! Gelukkig was er toen een behulpzame landgenoot die ze om mijn auto heeft gedaan, maar bij thuiskomst heb ik me zelf toch maar bekwaamd in het omleggen en oefen ik sowieso één keer per jaar. En wat denk je? Helemaal niet zo moeilijk als ik dacht!

Oh en als je dan toch bezig bent met je auto is dit ook wel een aardig artikel om te lezen: Bijna de helft van de automobilisten vindt rijden in sneeuw eng

#7 Doe skifit oefeningen

De ANWB heeft een aantal oefeningen verzameld die je skifit kunnen maken:

#8 Kook of bak je favoriete wintersportgerecht

Verlang je naar een overheerlijke kaiserschmarren die je even doet terugverlangen naar je wintersport? Of is kaasfondue meer jouw ding? Hier op Snowrepublic hebben we diverse wintersportgerechten die je in de stemming brengen:

#9 Wintersportfilms bekijken

Even een paar uur je verliezen in een gave wintersportfilm. Er zijn een groot aantal wintersportfilms te zien. Bijvoorbeeld:

#10 Blijf Snowrepublic volgen

Natuurlijk volg je onze website voor de laatste nieuwtjes, de leukste weetjes, de lekkerste recepten en de gaafste reisverhalen. Daar zijn we blij mee! Je kunt ons ook volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

Hoofdfoto: Marloes Pieper

Anderen lazen ook:

(Visited 850 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer