Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De oudere wintersporters onder ons zullen rechtop op hun stoel gaan zitten bij het zien én horen van deze après-ski hits uit de oude doos. Maar grote kans dat ook de jonge wintersporters deze nummers stuk voor stuk kunnen meezingen. De après-ski hits der après-ski hits. De bron van alle après-ski bestaan……

#1 Matthias Reim – Verdammt Ich Lieb Dich

Matthias Reim maakte dit nummer al in het begin van de jaren ’90. Hij probeerde het nummer aan diverse zangers te slijten, maar niemand wilde het hebben. Dus zat er niets anders op dan ’t nummer zelf maar te zingen. De rest is geschiedenis. 

#2 Olaf Henning – Cowboy und Indianer

Dit nummer staat ongetwijfeld zeer hoog in de après-ski hits allertijden en is alweer 18 jaar oud. Mede dankzij het bijbehorende dansje is dit nummer nog steeds enorm popualir. Het nummer is in diverse talen, waaronder ook in het Nederlands, gecoverd. Dit is het origineel. Wist je trouwens dat Olaf Henning korte tijd getrouwd was met de eveneens bekende schlagerzangeres Andrea Berg?

#3 Marianne Rosenberg – Ich bin wie du

Dit is écht een klassieker en praktisch iedereen kan ‘m meezingen. Zonder uberhaupt Duits te spreken :-). Het nummer dateert alweer uit 1975. Ze scoorde daarmee een nummer 2 hit in onze Nederlandse hitlijsten. Wist je dat Marianne Rosenberg in 1970 een Nederlandstalig liedje nummer opnam op, geproduceerd door onze eigen Pierre Kartner?

#4 Smokie – Living Next Door to Alice

Natuurlijk kennen we dit nummer, vooral door het keihard mee blèren van de toevoeging: Who the f*ck is Alice. Groot gemaakt door onze eigen Peter Koelewijn onder de artiestennaam Gompie.

#5 Spider Murphy Gang – Skandal im Sperrbezirk

Misschien niet echt een echte après-ski deun, maar wel een mega klassieker in dit rijtje. Sommigen kunnen de Duitstalige tekst zelfs van A tot Z meezingen. Wil je dat ook? Klik dan hier. Dit nummer behoort tot de zogenaamde NDW (Neue Deutsche Welle) stroming en vindt z’n oorsprong in de punk en new wave.

#6 Dennie Christian – Rosamunde

Ook dit is er met recht eentje uit de oude doos. Deze hit stamt al uit 1974 en werd gezongen door de Duitse schlagerzanger Dennie Christian. Wist je dat Dennie bijna accentloos Nederlands spreekt? Hij heeft dan ook een aantal Nederlandstalige nummers opgenomen waaronder het vrolijke Marsupilami.

#7 Rob de Nijs – Malle Babbe

Dit is een echte kroegklassieker uit 1974.

#8 Johnny Jordaan – De Vrolijke koster

Dit nummer is natuurlijk ook een vast gegeven in de après-ski kroegen, maar dan in de uitvoering van Johnny Romein of Het Feestteam. Maar het origineel is van de legendarische Johnny Jordaan.

#9 Neil Diamond – Sweet Caroline

Ook dit nummer ken je waarschijnlijk in een andere, snellere uitvoering van de Partyjocks of DJ Ötzi. Maar het origineel is van Neil Diamond.

#10 Tony Christie – Is this the way to Amarillo

Ook dit nummer is diverse keren opnieuw uitgebracht. Er is een kans dat jij ‘m kent in de uitvoering van de Hermes House Band, maar dit is het origineel uit 1970.


Lees hier alles over après-ski op snowrepublic.nl


(Visited 2.623 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer