Toerskiën bij zonsondergang in Montafon / Vorarlberg

Door Edwin Hagenouw

Deze ski-excursie in skigebied Montafon, Gargellen begint pas bij de eerste avondschemering. Lees snel verder, want de kans is groot dat jij deze ultieme wintersportervaring zelf wil meemaken!

Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch - Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG (4)
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

De zonsondergang, het adembenemende uitzicht, het skigebied voor jezelf en een expert die je vergezelt tijdens je eerste stappen op toerski’s. Dat is wat je beleeft tijdens deze ski-excursie. Deze zeer bijzondere bergervaring kun je de hele winter elke woensdag meemaken in het skigebied Gargellen in Vorarlberg.

Het skigebied Gargellen komt tot rust

Terwijl de laatste skiërs teruglopen naar de vallei, reist Nicole Trinker van Bergbahnen Gargellen samen met haar gasten met de skilift naar het bergstation. De beginnende toerskiërs zullen hun eerste meters op toerski’s maken tijdens deze avondski-excursie.

Daar kun je onmogelijk een meer indrukwekkende omgeving voor uitkiezen. Er ligt hier veel sneeuw boven de 2000 meter. De zon verdwijnt achter de bergen en de machtige Madrisa torent majestueus boven de hellingen uit.

Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch - Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG (6)
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

Iedereen is klaar voor het avontuur, voorbereid met modern materiaal. Hoewel de belangrijkste tips en tricks voor beginners direct bij het verhuurbedrijf in het dalstation werden getoond, worden de ski’s inclusief de onmisbare veiligheidsuitrusting, opnieuw zorgvuldig gecheckt. Om de deelnemers geleidelijk te laten wennen aan de ski’s, is de eerste mijlpaal het dalstation bij de stoeltjeslift Gargellner Köpfe.

De eerste meters op toerski’s

De vellen worden aangetrokken, de bindingen en schoenen worden aangepast en ze gaan stap voor stap de helling op. De eerste bestemming is het bergstation van de 4-persoons stoeltjeslift. Er zijn bijna 220 hoogtemeters tussen het begin- en eindpunt. Precies goed voor startende toerskiërs.

Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch - Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG (5)
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

Nicole’s belangrijkste tip: sleep de ski licht over het besneeuwde oppervlak en zorg voor minimaal contact met de sneeuw, dat bespaart energie. Het is de eerste paar meter stil. Iedereen concentreert zich op zijn of haar ski’s en de snelheid. Met elke stap wordt het gemakkelijker en de ogen van de deelnemers dwalen voor het eerst weg van de piste om het verbluffende panorama in zich op te nemen.

Toerskiën
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

En het wordt nog leuker: op de top aangekomen wacht de beloning, een aantal kleine hapjes. Het openluchtrestaurant serveert warme thee en een kleine snack. Na een uitgebreide pauze bij zonsondergang, is het tijd om terug te gaan.

Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch - Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

De tocht voert terug naar de vallei in het licht van de lampen langs de nu grotendeels vers geprepareerde pistes.

Wil jij ook toerskiën bij zonsondergang?

Het skigebied voor jezelf, een adembenemend uitzicht in de schemering en een expert die je vergezelt tijdens je eerste stappen op toerski’s. Wil jij dat ook ervaren? Kijk dan snel op Montafon.at

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER MONTAFON

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer