Toerskiën bij zonsondergang in Montafon / Vorarlberg

Door Edwin Hagenouw

Deze ski-excursie in skigebied Montafon, Gargellen begint pas bij de eerste avondschemering. Lees snel verder, want de kans is groot dat jij deze ultieme wintersportervaring zelf wil meemaken!

Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch - Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG (4)
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

De zonsondergang, het adembenemende uitzicht, het skigebied voor jezelf en een expert die je vergezelt tijdens je eerste stappen op toerski’s. Dat is wat je beleeft tijdens deze ski-excursie. Deze zeer bijzondere bergervaring kun je de hele winter elke woensdag meemaken in het skigebied Gargellen in Vorarlberg.

Het skigebied Gargellen komt tot rust

Terwijl de laatste skiërs teruglopen naar de vallei, reist Nicole Trinker van Bergbahnen Gargellen samen met haar gasten met de skilift naar het bergstation. De beginnende toerskiërs zullen hun eerste meters op toerski’s maken tijdens deze avondski-excursie.

Daar kun je onmogelijk een meer indrukwekkende omgeving voor uitkiezen. Er ligt hier veel sneeuw boven de 2000 meter. De zon verdwijnt achter de bergen en de machtige Madrisa torent majestueus boven de hellingen uit.

Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch - Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG (6)
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

Iedereen is klaar voor het avontuur, voorbereid met modern materiaal. Hoewel de belangrijkste tips en tricks voor beginners direct bij het verhuurbedrijf in het dalstation werden getoond, worden de ski’s inclusief de onmisbare veiligheidsuitrusting, opnieuw zorgvuldig gecheckt. Om de deelnemers geleidelijk te laten wennen aan de ski’s, is de eerste mijlpaal het dalstation bij de stoeltjeslift Gargellner Köpfe.

De eerste meters op toerski’s

De vellen worden aangetrokken, de bindingen en schoenen worden aangepast en ze gaan stap voor stap de helling op. De eerste bestemming is het bergstation van de 4-persoons stoeltjeslift. Er zijn bijna 220 hoogtemeters tussen het begin- en eindpunt. Precies goed voor startende toerskiërs.

Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch - Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG (5)
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

Nicole’s belangrijkste tip: sleep de ski licht over het besneeuwde oppervlak en zorg voor minimaal contact met de sneeuw, dat bespaart energie. Het is de eerste paar meter stil. Iedereen concentreert zich op zijn of haar ski’s en de snelheid. Met elke stap wordt het gemakkelijker en de ogen van de deelnemers dwalen voor het eerst weg van de piste om het verbluffende panorama in zich op te nemen.

Toerskiën
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

En het wordt nog leuker: op de top aangekomen wacht de beloning, een aantal kleine hapjes. Het openluchtrestaurant serveert warme thee en een kleine snack. Na een uitgebreide pauze bij zonsondergang, is het tijd om terug te gaan.

Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch - Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

De tocht voert terug naar de vallei in het licht van de lampen langs de nu grotendeels vers geprepareerde pistes.

Wil jij ook toerskiën bij zonsondergang?

Het skigebied voor jezelf, een adembenemend uitzicht in de schemering en een expert die je vergezelt tijdens je eerste stappen op toerski’s. Wil jij dat ook ervaren? Kijk dan snel op Montafon.at

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER MONTAFON

 

Schladming Dacstein

Oneindig skiplezier in Schladming-Dachstein

Pak de gondel omhoog en maak lange afdalingen. In het skigebied Schladming-Dachstein in Stiermarken, met 8 skibergen en meer dan 230 kilometer eersteklas pistes staat niets een geslaagde wintervakantie in de weg. Het hart van het skiplezier is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die vier skibergen met elkaar verbindt. Beleef onvergetelijke ski-avonturen in Schladming-Dachstein. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer