Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Toerskiën bij zonsondergang in Montafon / Vorarlberg

Door Edwin Hagenouw

Deze ski-excursie in skigebied Montafon, Gargellen begint pas bij de eerste avondschemering. Lees snel verder, want de kans is groot dat jij deze ultieme wintersportervaring zelf wil meemaken!

Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch - Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG (4)
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

De zonsondergang, het adembenemende uitzicht, het skigebied voor jezelf en een expert die je vergezelt tijdens je eerste stappen op toerski’s. Dat is wat je beleeft tijdens deze ski-excursie. Deze zeer bijzondere bergervaring kun je de hele winter elke woensdag meemaken in het skigebied Gargellen in Vorarlberg.

Het skigebied Gargellen komt tot rust

Terwijl de laatste skiërs teruglopen naar de vallei, reist Nicole Trinker van Bergbahnen Gargellen samen met haar gasten met de skilift naar het bergstation. De beginnende toerskiërs zullen hun eerste meters op toerski’s maken tijdens deze avondski-excursie.

Daar kun je onmogelijk een meer indrukwekkende omgeving voor uitkiezen. Er ligt hier veel sneeuw boven de 2000 meter. De zon verdwijnt achter de bergen en de machtige Madrisa torent majestueus boven de hellingen uit.

Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch - Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG (6)
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

Iedereen is klaar voor het avontuur, voorbereid met modern materiaal. Hoewel de belangrijkste tips en tricks voor beginners direct bij het verhuurbedrijf in het dalstation werden getoond, worden de ski’s inclusief de onmisbare veiligheidsuitrusting, opnieuw zorgvuldig gecheckt. Om de deelnemers geleidelijk te laten wennen aan de ski’s, is de eerste mijlpaal het dalstation bij de stoeltjeslift Gargellner Köpfe.

De eerste meters op toerski’s

De vellen worden aangetrokken, de bindingen en schoenen worden aangepast en ze gaan stap voor stap de helling op. De eerste bestemming is het bergstation van de 4-persoons stoeltjeslift. Er zijn bijna 220 hoogtemeters tussen het begin- en eindpunt. Precies goed voor startende toerskiërs.

Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch - Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG (5)
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

Nicole’s belangrijkste tip: sleep de ski licht over het besneeuwde oppervlak en zorg voor minimaal contact met de sneeuw, dat bespaart energie. Het is de eerste paar meter stil. Iedereen concentreert zich op zijn of haar ski’s en de snelheid. Met elke stap wordt het gemakkelijker en de ogen van de deelnemers dwalen voor het eerst weg van de piste om het verbluffende panorama in zich op te nemen.

Toerskiën
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

En het wordt nog leuker: op de top aangekomen wacht de beloning, een aantal kleine hapjes. Het openluchtrestaurant serveert warme thee en een kleine snack. Na een uitgebreide pauze bij zonsondergang, is het tijd om terug te gaan.

Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch - Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG
Skiexkursion am Abend (c) Christoph Schöch – Gargellner Bergbahnen GmbH _ Co KG

De tocht voert terug naar de vallei in het licht van de lampen langs de nu grotendeels vers geprepareerde pistes.

Wil jij ook toerskiën bij zonsondergang?

Het skigebied voor jezelf, een adembenemend uitzicht in de schemering en een expert die je vergezelt tijdens je eerste stappen op toerski’s. Wil jij dat ook ervaren? Kijk dan snel op Montafon.at

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER MONTAFON

(Visited 492 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer