Als wintersportliefhebber houd je hopelijk ook van sneeuw in ons kikerlandje. Dat komt goed uit, want de sneeuwkansen in Nederland nemen toe. Mogelijk dat er een beetje sneeuw gaat vallen.

Eerst nog onstuimig, daarna kouder

Wees gerust, vandaag gebeurt er op weergebied nog vrij weinig. Het is grijs en redelijk zacht te noemen. Morgen wordt een ronduit onstuimige dag met veel wind en regen. Langs de kust kan zomaar een windkracht 9 komen te staan, landinwaarts is de wind ook krachtig met een windkracht 6/7. Maar daarna gaat de temperatuur naar beneden en wordt het koud en guur. Vrijdag is er sprake van een mix: winterse buien, met veel wind en mogelijk zelfs een klap onweer. Daardoor komt de gevoelstemperatuur rond de -2 te liggen.

Sneeuwkansen dit weekend

In de nacht naar zaterdag gaat het vriezen en overdag komt de temperatuur maar net iets boven nul uit. De weermodellen voorspellen nu vooral voor dit weekend sneeuwval. Het Europese model schat in dat de winterse neerslag vooral in de zondag namiddag gaat vallen. Daardoor kan het glad worden.

Ook voor begin volgende week staan er sneeuw op de kaarten. Mogelijk dat dit blijft liggen. Helaas betekent dit waarschijnlijk veel ellende op de weg, want zoals nu de voorspellingen zijn houdt dit winterse weertype tot eind volgende week aan.

We’ll keep you posted! 

(Visited 987 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.