Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Zit je erover te denken om toch nog een wintersport mee te pakken, ook al is de lente al begonnen? Goed nieuws: het is nog niet te laat. Pak bijvoorbeeld Pasen om nog even naar de Franse sneeuw van Les 2 Alpes te gaan!

Toch nog even gaan?

Veel mensen hebben de wintersport vorig jaar zo gemist dat ze dit seizoen een inhaalslag maken door meerdere keren naar de bergen af te reizen. Daarnaast zijn er ook veel mensen die ook dit jaar hun geliefde wintersport aan hun neus voorbij zagen gaan, bijvoorbeeld door strenge coronaregels, of omdat ze net zelf corona kregen. Dus heb je zin om nog wat pistes te pakken en ondertussen ook van de voorjaarszon te genieten? Het kan nog! Je hebt in Frankrijk vanaf 14 maart 2022 geen ‘pass vaccinal’ als toegangsbewijs tot skiliften en horeca meer nodig. 

Gletsjer

Het winterseizoen in het Franse Les 2 Alpes loopt nog tot zondag 1 mei. Dankzij de daar aanwezige gletsjer op maar liefst 3.600 meter kun je ook zo laat in het seizoen nog terecht. Zo combineer je een lekker lentezonnetje met wintersport. Wist je trouwens dat deze gletsjer de hoogste van Europa is die met een lift te bereiken is? En naast lekker skiën op de gletsjer vind je hier ook nog een snowpark waar freeriders hun hart kunnen ophalen. 

In combinatie met andere activiteiten

Uitgespeeld op de gletsjer? Pak dan een lekker terrasje, ga sneeuwschoenwandelen of ga met de e-bike/fatbike op pad. Relaxen kan ook prima hier, bijvoorbeeld door de wellness in te duiken, of bezoek met de gondel het bergdorpje Venosc. Toch liever meer adrenaline? Les 2 Alpes leent zich ook prima om te parapenten! 

les 2 alpes
Klaar met skiën? Pak de e-bike! Foto: Luka Leroy

Met de hele familie

Les 2 Alpes is gecertificeerd als familievriendelijk, door het label “Famille Plus”. Dit label wordt toegekend aan bestemmingen die voldoen aan verschillende criteria, zoals activiteiten voor alle leeftijden, aangepaste tarieven voor kinderen, een speciaal ontvangst en faciliteiten binnen handbereik. Hier lees je er meer over. Bezoek met de kinderen bijvoorbeeld de Ice Cave op 3200 meter. Dit is een grot die twee berggidsen hebben gemaakt, vol met schitterende ijssculpturen! 

Festival

Van 12- 15 april vindt in Les 2 Alpes de tweede editie van het festival “France Bleu Live” plaats. Franse artiesten beloven hier een topfeestje te gaan maken! 

Reisverslag

Reporters Saskia en Patricia reizen binnenkort af naar Les 2 Alpes om te onderzoeken wat er zoal te doen is tijdens een voorjaarstrip naar de sneeuw. Natuurlijk vertellen we je hier meteen alles over, zodat je dit seizoen nog op de lenteski’s kan staan!

Hoofdfoto: Luka Leroy, Les 2 Alpes


Anderen lazen ook:

(Visited 90 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer