Zit je erover te denken om toch nog een wintersport mee te pakken, ook al is de lente al begonnen? Goed nieuws: het is nog niet te laat. Pak bijvoorbeeld Pasen om nog even naar de Franse sneeuw van Les 2 Alpes te gaan!

Toch nog even gaan?

Veel mensen hebben de wintersport vorig jaar zo gemist dat ze dit seizoen een inhaalslag maken door meerdere keren naar de bergen af te reizen. Daarnaast zijn er ook veel mensen die ook dit jaar hun geliefde wintersport aan hun neus voorbij zagen gaan, bijvoorbeeld door strenge coronaregels, of omdat ze net zelf corona kregen. Dus heb je zin om nog wat pistes te pakken en ondertussen ook van de voorjaarszon te genieten? Het kan nog! Je hebt in Frankrijk vanaf 14 maart 2022 geen ‘pass vaccinal’ als toegangsbewijs tot skiliften en horeca meer nodig.

Gletsjer

Het winterseizoen in het Franse Les 2 Alpes loopt nog tot zondag 1 mei. Dankzij de daar aanwezige gletsjer op maar liefst 3.600 meter kun je ook zo laat in het seizoen nog terecht. Zo combineer je een lekker lentezonnetje met wintersport. Wist je trouwens dat deze gletsjer de hoogste van Europa is die met een lift te bereiken is? En naast lekker skiën op de gletsjer vind je hier ook nog een snowpark waar freeriders hun hart kunnen ophalen. 

In combinatie met andere activiteiten

Uitgespeeld op de gletsjer? Pak dan een lekker terrasje, ga sneeuwschoenwandelen of ga met de e-bike/fatbike op pad. Relaxen kan ook prima hier, bijvoorbeeld door de wellness in te duiken, of bezoek met de gondel het bergdorpje Venosc. Toch liever meer adrenaline? Les 2 Alpes leent zich ook prima om te parapenten! 

les 2 alpes
Klaar met skiën? Pak de e-bike! Foto: Luka Leroy

Met de hele familie

Les 2 Alpes is gecertificeerd als familievriendelijk, door het label “Famille Plus”. Dit label wordt toegekend aan bestemmingen die voldoen aan verschillende criteria, zoals activiteiten voor alle leeftijden, aangepaste tarieven voor kinderen, een speciaal ontvangst en faciliteiten binnen handbereik. Hier lees je er meer over. Bezoek met de kinderen bijvoorbeeld de Ice Cave op 3200 meter. Dit is een grot die twee berggidsen hebben gemaakt, vol met schitterende ijssculpturen! 

Festival

Van 12- 15 april vindt in Les 2 Alpes de tweede editie van het festival “France Bleu Live” plaats. Franse artiesten beloven hier een topfeestje te gaan maken! 

Reisverslag

Reporters Saskia en Patricia reizen binnenkort af naar Les 2 Alpes om te onderzoeken wat er zoal te doen is tijdens een voorjaarstrip naar de sneeuw. Natuurlijk vertellen we je hier meteen alles over, zodat je dit seizoen nog op de lenteski’s kan staan!

Hoofdfoto: Luka Leroy, Les 2 Alpes


Anderen lazen ook:

(Visited 105 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer