Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Toch nog een beetje winter in Nederland?

Door Patricia Christiani

Sneeuw blijft iets magisch hebben… en al helemaal als het in ons eigen landje valt! Ondanks dat we er in ons dagelijks leven er misschien meer last dan plezier van hebben, blijft sneeuw in Nederland iets bijzonders. 

Op de valreep

Vlak voordat de meteorologisch lente begint (1 maart) krijgt de Benelux op de valreep toch nog een ‘wintergroet’! De winter van 2020 in Nederland stelde tot nu toe maar weinig voor, dus we zijn met alles blij. Vandaag en morgen valt er plaatselijk sneeuw en kan het wit worden. Vandaag zijn dat buien met regen, hagel en (smeltende) sneeuw.

Gisteravond en afgelopen nacht vielen er veel buien, sommige met (korrel)hagel, onweer en landinwaarts (smeltende) sneeuw. Verschillende plaatsen hebben afgelopen nacht de eerste sneeuw van deze winter gezien en regionaal werd het dan ook wit. Er trokken sneeuwbuien over het land en daardoor ontstond in het westen, midden en zuiden op sommige plaatsen een sneeuwdek van een paar centimeter. De sneeuw bleef ook op de wegen liggen en dat zorgde voor gladheid. Maar de temperatuur lag boven het vriespunt en dus verdween de sneeuw vanochtend snel.

sneeuw in nederland
In de omgeving van Den Bosch was het op woensdag 26 februari 2020 een heel klein beetje wit. Foto: Saskia Smulders

De meeste sneeuw was voor de regio’s Rotterdam en Waalwijk. Daar is op verschillende plaatsen een sneeuwdek van 3 cm gemeten. Ook elders werd het wit, zoals op de Veluwe. In Wageningen kleurde het gras wit, maar bleven de wegen schoon.

Morgen sneeuw in Nederland!

In de ochtend van donderdag 27 februari neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en in de tweede helft van de ochtend raakt het geheel bewolkt. Dat gebeurt als laatste in het noordoosten en daardoor kan in Groningen nog een tijdje een waterig zonnetje schijnen.

Een neerslaggebied breidt zich over het zuiden en westen uit. Daarbij valt een mix van regen en kletsnatte sneeuwvlokken. In het zuiden gaat de neerslag aan het eind van de ochtend op steeds meer plaatsen over in natte sneeuw. In de Limburgse heuvels kan het zelfs wit worden. Het is waterkoud met tijdens neerslag temperaturen van 1 à 2 graden.

Morgenavond trekt vanuit het westen een gebied met buien over het land. Daardoor krijgt het hele land met winterse neerslag te maken. Er valt natte sneeuw en plaatselijk kan het daardoor wit worden. Eén en ander is wel afhankelijk van de exacte koers van het lagedrukgebied. In het noorden van Nederland vallen enkele (winterse) buien.

Daarnaast ligt de temperatuur vandaag en morgen voor het eerst deze maand (!) beneden de normale waarde. Vanaf vrijdag gaat de temperatuur weer omhoog en vooral zaterdag en in de nacht naar zondag wordt het opnieuw onstuimig weer.

Bronnen: Weeronline.nl en Alpenweerman.nl

Lees ook:

Sneeuwdump in het westen en zware storm

Eindelijk! Volgende week kouder en mogelijk veel sneeuw

Hoofdfoto: Pixabay

(Visited 381 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer