Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Toch nog een beetje winter in Nederland?

Door Patricia Christiani

Sneeuw blijft iets magisch hebben… en al helemaal als het in ons eigen landje valt! Ondanks dat we er in ons dagelijks leven er misschien meer last dan plezier van hebben, blijft sneeuw in Nederland iets bijzonders.

Op de valreep

Vlak voordat de meteorologisch lente begint (1 maart) krijgt de Benelux op de valreep toch nog een ‘wintergroet’! De winter van 2020 in Nederland stelde tot nu toe maar weinig voor, dus we zijn met alles blij. Vandaag en morgen valt er plaatselijk sneeuw en kan het wit worden. Vandaag zijn dat buien met regen, hagel en (smeltende) sneeuw.

Gisteravond en afgelopen nacht vielen er veel buien, sommige met (korrel)hagel, onweer en landinwaarts (smeltende) sneeuw. Verschillende plaatsen hebben afgelopen nacht de eerste sneeuw van deze winter gezien en regionaal werd het dan ook wit. Er trokken sneeuwbuien over het land en daardoor ontstond in het westen, midden en zuiden op sommige plaatsen een sneeuwdek van een paar centimeter. De sneeuw bleef ook op de wegen liggen en dat zorgde voor gladheid. Maar de temperatuur lag boven het vriespunt en dus verdween de sneeuw vanochtend snel.

sneeuw in nederland
In de omgeving van Den Bosch was het op woensdag 26 februari 2020 een heel klein beetje wit. Foto: Saskia Smulders

De meeste sneeuw was voor de regio’s Rotterdam en Waalwijk. Daar is op verschillende plaatsen een sneeuwdek van 3 cm gemeten. Ook elders werd het wit, zoals op de Veluwe. In Wageningen kleurde het gras wit, maar bleven de wegen schoon.

Morgen sneeuw in Nederland!

In de ochtend van donderdag 27 februari neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en in de tweede helft van de ochtend raakt het geheel bewolkt. Dat gebeurt als laatste in het noordoosten en daardoor kan in Groningen nog een tijdje een waterig zonnetje schijnen.

Een neerslaggebied breidt zich over het zuiden en westen uit. Daarbij valt een mix van regen en kletsnatte sneeuwvlokken. In het zuiden gaat de neerslag aan het eind van de ochtend op steeds meer plaatsen over in natte sneeuw. In de Limburgse heuvels kan het zelfs wit worden. Het is waterkoud met tijdens neerslag temperaturen van 1 à 2 graden.

Morgenavond trekt vanuit het westen een gebied met buien over het land. Daardoor krijgt het hele land met winterse neerslag te maken. Er valt natte sneeuw en plaatselijk kan het daardoor wit worden. Eén en ander is wel afhankelijk van de exacte koers van het lagedrukgebied. In het noorden van Nederland vallen enkele (winterse) buien.

Daarnaast ligt de temperatuur vandaag en morgen voor het eerst deze maand (!) beneden de normale waarde. Vanaf vrijdag gaat de temperatuur weer omhoog en vooral zaterdag en in de nacht naar zondag wordt het opnieuw onstuimig weer.

Bronnen: Weeronline.nl en Alpenweerman.nl

Lees ook:

Sneeuwdump in het westen en zware storm

Eindelijk! Volgende week kouder en mogelijk veel sneeuw

Hoofdfoto: Pixabay

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer