ADVERTENTIE

Oh, dit vind ik altijd zo lekker. Maar als ik het eenmaal op heb, dan heb ik weer spijt…Want man o man, wat ligt dat toch zwaar op de maag. Waar ik het over heb? Tiroler Gröstl natuurlijk!

wintersportgerecht tiroler gröstl
Tiroler Gröstl voor het ultieme wintersportgevoel

Oh, dit vind ik altijd zo lekker. Maar als ik het eenmaal op heb, dan heb ik weer spijt…Want man o man, wat ligt dat toch zwaar op de maag. Waar ik het over heb? Tiroler Gröstl natuurlijk! En dat kun je zelf heel eenvoudig maken. En wat blijf je dan heerlijk in de wintersportstemming.

Ingredienten

  • één kilo aardappels (ongeschild!)
  • Ongeveer 500 gram gekookt rundvlees (je kunt er ook voor kiezen om nog 150 gram rookworst toe te voegen)
  • één ui
  • Kruiden: majoraan, bieslook, peterselie
  • Eieren (één ei per persoon)

Dit recept is voor 4-6 personen

Laat de aardappels in de schil koken en pel ze terwijl ze nog heet zijn (dan laat de schil makkelijk los). Snijd ze vervolgens in schijven. Hak de ui en en snijd het vlees in kleine stukken. Braad het vlees aan in de pan. Voeg de aardappels en majoraan toe met zout en peper totdat ze gelijkmatig bruin gebakken zijn. Bestrenkel het geheel vervolgens met bieslook en peterselie. Bak het ei en serveer dat met de aardappels. Smullen maar!


Lees hier alles over eten en drinken tijdens de wintersport


 

ADVERTENTIE
Voigt Travel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here