Ultieme wintersportgerechten: Recept voor Tiroler Gröstl

Oh, dit vind ik altijd zo lekker. Maar als ik het eenmaal op heb, dan heb ik weer spijt…Want man o man, wat ligt dat toch zwaar op de maag. Waar ik het over heb? Tiroler Gröstl natuurlijk!

Oh, dit vind ik altijd zo lekker. Maar als ik het eenmaal op heb, dan heb ik weer spijt…Want man o man, wat ligt dat toch zwaar op de maag. Waar ik het over heb? Tiroler Gröstl natuurlijk! En dat kun je zelf heel eenvoudig maken. En wat blijf je dan heerlijk in de wintersportstemming.
Ingrediënten
- Eén kilo aardappels (ongeschild!)
- Ongeveer 500 gram gekookt rundvlees (je kunt er ook voor kiezen om nog 150 gram rookworst toe te voegen)
- Eén ui
- Kruiden: majoraan, bieslook, peterselie
- Eieren (één ei per persoon)
Dit recept is voor 4-6 personen
Laat de aardappels in de schil koken en pel ze terwijl ze nog heet zijn. Dan laat de schil makkelijk los. Snijd ze vervolgens in schijven. Hak de ui en en snijd het vlees in kleine stukken. Braad het vlees aan in de pan. Voeg de aardappels en majoraan toe met zout en peper totdat ze gelijkmatig bruin gebakken zijn. Besprenkel het geheel vervolgens met bieslook en peterselie. Bak het ei en serveer dat met de aardappels. Smullen maar!
Lees hier alles over eten en drinken tijdens de wintersport
Ik ben ontzettend gek op wintersporten. ’t Maakt me niet uit waar ik dat doe, als er maar sneeuw ligt. En als ik er maar schrijven kan, zoals ik dat sinds 2008 doe voor Snowrepublic. Na het snowboarden hou ik er ook enorm van om een biertje te drinken in de après-ski tent en de bekende après-ski nummers mee te lallen. En oh ja, ik ben die hard Goofy 🙂
één reactie op “Ultieme wintersportgerechten: Recept voor Tiroler Gröstl”
Comments are closed.
Raar; uien fijnhakken en er vervolgens niets mee doen.