Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een treurig maar noodzakelijk besluit

Door Ilse Nijhof | Bron: Land Tirol & Salzburg24 | Hoofdfoto: Pixabay

E 

erder meldden we dat de après-ski in Oostenrijk aan banden werd gelegd en het skigebied van Ischgl sluit. Dat geldt nu dus voor alle skigebieden in Tirol, Salzburg en Vorarlberg. Karinthië hebben we ook al voorbij zien komen, maar nog niet officieel bevestigd. Eigenlijk gaan we ervan uit dat dit voor geheel Oostenrijk gaat gelden, maar mocht je het zeker willen weten, neem dan contact op met de plaatselijke VVV. Of kijk op de Facebookpagina van het desbetreffende gebied, daar vind je vaak ook de nodige informatie.
In navolging van Oostenrijk hebben ook de eerste gebieden in Duitsland en Noorwegen aangegeven het seizoen 2019-2020 dit weekend te beëindigen.

Gezondheid staat op één

Na een vergadering met de belangrijkste vertegenwoordigers van het Tiroolse toerisme, is donderdag besloten dat alle kabelbanen op zondag 15 maart 2020 op basis van de epidemiewet worden gesloten. Net zoals alle accommodatiefaciliteiten, die vanaf maandag 16 maart door de overheid worden gesloten. ‘Er is bewust gekozen voor maandag, zodat gasten uit de skigebieden op een nette manier kunnen keren’, aldus de Tiroolse regering. “De gezondheid van onze gasten, medewerkers en de Tiroolse bevolking staat bij ons hoog in het vaandel. Deze beslissing was niet gemakkelijk voor ons, maar we nemen de verantwoordelijkheid voor alle Tirolers en voor iedereen die in Tirol is, ”zei gouverneur en toerismebeambte Günther Platter.

Steeds meer besmettingen

Tot nu toe zijn er 110 mensen besmet in Tirol. Verwacht wordt dat deze aantallen zullen stijgen.


Ook Salzburg sluit voortijdig zijn deuren!

De deelstaat Salzburg verscherpt de maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus en beëindigt, net als Tirol, het winterseizoen voortijdig. De kabelbanen zijn op zondag voor het laatst in gebruik en vanaf maandag zijn alle accommodaties officieel gesloten.

‘Deze beslissing was allesbehalve eenvoudig, maar ik zie het als een noodzakelijke stap om al het mogelijke te doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan’, aldus gouverneur Wilfried Haslauer (ÖVP). De beslissing was noodzakelijk voor het welzijn van iedereen.

Lees ook: Overzicht gevolgen per wintersportland

(Visited 15.840 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer