Een treurig maar noodzakelijk besluit

Door Ilse Nijhof | Bron: Land Tirol & Salzburg24 | Hoofdfoto: Pixabay

E

erder meldden we dat de après-ski in Oostenrijk aan banden werd gelegd en het skigebied van Ischgl sluit. Dat geldt nu dus voor alle skigebieden in Tirol, Salzburg en Vorarlberg. Karinthië hebben we ook al voorbij zien komen, maar nog niet officieel bevestigd. Eigenlijk gaan we ervan uit dat dit voor geheel Oostenrijk gaat gelden, maar mocht je het zeker willen weten, neem dan contact op met de plaatselijke VVV. Of kijk op de Facebookpagina van het desbetreffende gebied, daar vind je vaak ook de nodige informatie.
In navolging van Oostenrijk hebben ook de eerste gebieden in Duitsland en Noorwegen aangegeven het seizoen 2019-2020 dit weekend te beëindigen.

Gezondheid staat op één

Na een vergadering met de belangrijkste vertegenwoordigers van het Tiroolse toerisme, is donderdag besloten dat alle kabelbanen op zondag 15 maart 2020 op basis van de epidemiewet worden gesloten. Net zoals alle accommodatiefaciliteiten, die vanaf maandag 16 maart door de overheid worden gesloten. ‘Er is bewust gekozen voor maandag, zodat gasten uit de skigebieden op een nette manier kunnen keren’, aldus de Tiroolse regering. “De gezondheid van onze gasten, medewerkers en de Tiroolse bevolking staat bij ons hoog in het vaandel. Deze beslissing was niet gemakkelijk voor ons, maar we nemen de verantwoordelijkheid voor alle Tirolers en voor iedereen die in Tirol is, ”zei gouverneur en toerismebeambte Günther Platter.

Steeds meer besmettingen

Tot nu toe zijn er 110 mensen besmet in Tirol. Verwacht wordt dat deze aantallen zullen stijgen.


Ook Salzburg sluit voortijdig zijn deuren!

De deelstaat Salzburg verscherpt de maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus en beëindigt, net als Tirol, het winterseizoen voortijdig. De kabelbanen zijn op zondag voor het laatst in gebruik en vanaf maandag zijn alle accommodaties officieel gesloten.

‘Deze beslissing was allesbehalve eenvoudig, maar ik zie het als een noodzakelijke stap om al het mogelijke te doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan’, aldus gouverneur Wilfried Haslauer (ÖVP). De beslissing was noodzakelijk voor het welzijn van iedereen.

Lees ook: Overzicht gevolgen per wintersportland

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer