Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Tips voor onderweg naar je wintersportbestemming

Door Maaike de Vries | 2 september 2020

Deze week is de meteorologische herfst begonnen. Een eerste psychologische stap onderweg naar de winter. Heb jij dat ook, dat je dan ineens veel meer moet denken aan skiën en snowboarden? Nou, wij wel! Lekker veel tijd doorbrengen met familie en vrienden, uitbundig eten als je op vakantie gaat. Misschien ben je dan stiekem ook al een beetje bezig met de reis naar je favoriete skigebied. 

Wij zetten wat tips op een rij om je reis zo makkelijk mogelijk te maken. Check in ieder geval vooraf goed de verwachte weersomstandigheden op de hele route. Op Snowrepublic kun je binnenkort ook weer regelmatig nieuwsupdates over Winterweer en Sneeuwverwachtingen lezen.

1. Zorg dat je alle verplichte spullen bij je hebt

Ieder land heeft zijn eigen regeltjes. Check van te voren welke regels er gelden in de landen waar jij doorheen rijdt. Zo kun je bijvoorbeeld een vignet nodig hebben. Ter plaatse kun je deze vaak wel bij een pompstation kopen, maar dat kost je wel weer extra tijd. Niet nodig, aangezien je een vignet ook vooraf kunt kopen of zelfs online kunt bestellen.
Naast de verplichte spullen in je auto, moet je persoonlijk ook een aantal zaken niet vergeten. Denk bijvoorbeeld aan je paspoort, je rijbewijs en je verzekeringsgegevens.

2. Proviand!

Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Natuurlijk kun je onderweg ook het één en ander in de wegrestaurants halen, maar het is fijn om zelf wat in je auto te hebben.
Voor de lekkere trek, maar ook als je in een lange file terecht komt. Files de bergen in kunnen soms extreem lang duren. Het is dan fijn als je wat te eten en drinken bij je hebt.
Wist je dat zoetigheid wagenziekte kan bevorderen? Goed dus om ook hartige hapjes mee te nemen.

3. Neem je skispullen mee op het dak van je auto

De reis naar je wintersportbestemming duurt vaak lang. Helemaal als je gebonden bent aan de schoolvakanties. Als je vele uren achter elkaar in de auto moet zitten is het wel zo fijn als je voldoende bewegingsruimte hebt. Niets is vervelender dan ingepakt te zitten tussen tassen vol skischoenen en ski’s. Een goed advies is dan ook om je ski’s en andere skispullen zoveel mogelijk te vervoeren op het dak van je auto. Een uitgebreide keuze aan dakdragers en skidragers vind je online, onder andere bij Rameder.nl.

Pas je onderweg aan aan de weersomstandigheden. Foto: Pixabay
Pas je onderweg aan aan de weersomstandigheden. Foto: Pixabay

4. Vertrek halverwege de nacht

Als je halverwege de nacht vertrekt, kun je nog makkelijk een flink aantal uren slapen voor je aan de reis begint. Zeker als je samen rijdt, en dus kunt afwisselen, is dit een fijne optie. De eerste uren is het nog lekker rustig op de weg. Reis je met kinderen? Dan heb je waarschijnlijk de eerste uren nog geen kind aan ze, omdat ze nog lekker slapen.

5. Pauzeer regelmatig

Zorg dat je regelmatig pauzeert. Ook als je overdag rijdt. Probeer minimaal iedere twee à drie uur te rusten. Stap even uit je auto, neem iets te drinken en geniet vast een beetje van de omgeving. Je hebt tenslotte al vakantie. Hebben je reisgenoten ook een rijbewijs? Wissel dan af.

Zorg dat je tijdig pauzeert. Foto: Pixabay
Zorg dat je tijdig pauzeert. Foto: Pixabay

6. Voldoende entertainment

Kinderen kun je uren zoet houden met een schermpje. Maar gelukkig is er meer dan dat. Met raamstickers, boekjes en kleurpotloden kunnen kinderen zich prima vermaken.
Maar ook spelletjes zijn heerlijk om met elkaar de tijd te doden. Woordslang, auto’s tellen en ik ga op reis en ik neem mee, zijn spelletjes waar je alleen elkaar voor nodig hebt.
Maak vast wat muzieklijstjes klaar op Spotify, zo kun je alvast lekker in de (après-)skisfeer komen. Reporter Saskia heeft alvast de grootste après-ski hits van 2020 voor je uitgezocht.

7. Neem je reservesleutel mee

Hoe vervelend is het als je je autosleutel op vakantie kwijt raakt. Er is altijd wel een oplossing voor te bedenken, maar dat is allemaal niet nodig als je je reservesleutel meeneemt. Wellicht een overbodige toevoeging, maar zorg wel dat je ‘m apart van je andere sleutel bewaart.

8. Waxinelichtjes

En doe ook maar een aansteker of lucifers. We willen de lange autorit niet romantischer maken dan het is hoor. Maar wist je dat je met een paar waxinelichtjes je auto bij extreme kou kunt verwarmen. In geval van extreme files óf een kapotte auto, hou je jezelf zo beter warm. Ook handig om fleecedekentjes mee te nemen.

Heb jij nog meer handigheidjes om je reis zo comfortabel mogelijk te maken? Zet ze in een reactie onder dit artikel, zodat we daarmee ook andere wintersporters een fijne en veilige reis kunnen bieden.


Lees hier ook de wintersport weerberichten


(Visited 898 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer