Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Heb jij mijn artikel over de landen met skigebieden dichtbij luchthavens gelezen? Dat weet je inmiddels dat een vliegreis naar de wintersport lekker snel en comfortabel is. Als je het goed plant en regelt kan je al binnen een paar uur op de latten staan in een wintersportgebied. Zeker ook voor een shortski is reizen per vliegtuig ideaal. Met onderstaande tips voor een geslaagde vliegreis ben je snel in de sneeuw. Wie wil dat nou niet?!

*1* VLIEG VANAF EEN REGIONALE LUCHTHAVEN

Als je vliegt vanaf een regionale luchthaven verkort je je reistijd aanzienlijk. Je bent niet alleen minder reistijd vanaf je huis naar het vliegveld kwijt maar ook op de luchthaven zelf ben je sneller door de incheck- en douaneprocedure. Bij terugkomst heb je vaak snel weer je bagage en ben je zó weer onderweg naar huis. Vanaf Eindhoven Airport en Maastricht Aachen Airport vlieg je in een handomdraai naar de sneeuw. 

*2* BOEK ZO VROEG MOGELIJK

Bij vliegreizen geldt: ‘Hoe eerder je er bij bent, des te minder je betaalt’. Bij vliegreizen naar de sneeuw zijn met name de heenvluchten op donderdag en vrijdag en de terugvluchten op zondagavond het meest populair. Logisch natuurlijk want de meeste mensen zijn in het weekend vrij van hun werk. Wanneer dit ook voor jou geldt, boek je vluchten dan al ver vooruit. Het kan je zo enkele honderden euro’s schelen!

vliegreis
Inchecken vliegen en GENIETEN maar © Thiery Thielemans

*3* MAAK GEBRUIK VAN ONLINE INCHECKEN

De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden je de mogelijk om binnen 24 uur voorafgaand aan de vliegreis online in te checken. Maak gebruik van deze mogelijkheid want het scheelt je een hoop tijd. Op de heenweg kan je dan wat later van huis weg en wanneer je weer terugreist naar Nederland hoef je ook pas later afscheid te nemen van de sneeuw.

*4* REGEL JE TRANSFER VANUIT NEDERLAND

Dankzij internet kunnen we gelukkig vanuit Nederland al heel veel regelen. Regel daarom al thuis achter je laptop de transfer naar je hotel of appartement in het skigebied. Dit scheelt je bij aankomst op de luchthaven veel tijd en des te eerder sta jij in de sneeuw. Vanaf een luchthaven kan je vaak rechtstreeks per trein, bus of taxi naar de plaats van bestemming reizen. Ook bestaan er in veel landen gecombineerde taxiritten waarbij je een taxi deelt met onbekenden die toevallig naar hetzelfde skigebied gaan. Dit scheelt je ook nog eens aanzienlijk in je portemonnee.

vliegreis
Regel je transfer vanuit huis en reis bijvoorbeeld met de trein verder © Thiery Thielemans

*5* NEEM NIET TEVEEL MEE

Zeg nou zelf, wat heb je nu helemaal nodig op wintersport? Met warme en comfortabele skikleding en een setje après-ski kleding kom je al een heel eind. Wanneer je vanuit Nederland al met je skijack en je snowboots aan vertrekt, past de rest van je bagage mogelijk al in een handbagage koffertje. Dit scheelt je op de luchthaven veel tijd omdat je dan niet bij de bagageband hoeft te wachten op je koffer. Neem je je eigen ski’s of board mee op wintersport? Stop dan je overige kleding en spullen in de snowboardbag of skitas. Er kan meer in dan je denkt!

NOG MEER TIPS? DEEL ZE MET ONS!

Heb jij nog meer tips voor een geslaagde en snelle vliegreis naar de sneeuw? Deel ze dan met ons! Reageer op dit bericht of plaats je reactie onder de facebookpost. Mailen mag uiteraard ook!

(Visited 364 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer