Of je nu een beginner bent of doorgewinterde langlaufer, in Gastein kun je terecht op prachtige langlaufloipes in verschillende gebieden. Vers geprepareerd en om je heen een sprookjesachtig wit winterlandschap, terwijl de sneeuw glinstert in het winterzonnetje. In totaal is er zo’n 40 kilometer aan loipes.

Waarom langlaufen in Gastein een goed idee is

De langlaufloipes liggen dichtbij en soms beginnen ze zelfs al in de dopen. Vanaf je hotel of pension wandel je dus gemakkelijk naar de start. Ski’s aan en gaan! Ben je overdag druk met skiën en een bezoekje aan de thermale baden? Dat is geen probleem, want de Kurparkloipe in Bad Hofgastein en de Böcksteinloipe in Bad Gastein zijn tot 21.00 uur verlicht. De Unterbergloipe in Dorfgastein is ook verlicht, maar tot 20.00 uur.

Foto: Gasteinertal-Tourismus. Florian Bachmeier

De routes komen langs authentieke berghutten, dus voor een drankje halverwege of na afloop zit je altijd goed. Adem de frisse berglucht, laat je spieren werken en geniet van de prachtige omgeving. Oh ja, gaat je hond mee op vakantie? Op enkele loipes zijn honden toegestaan. Zo kun je lekker samen ravotten in de sneeuw.

Lees meer over een langlaufvakantie in Gastein

Of probeer eens de biatlon

De biatlon is een combinatie van langlaufen en schieten. En jij kunt dat proberen tijdens je wintervakantie in Gastein! Het lijkt zo makkelijk, maar slechts met veel oefenen raak je steeds het doel. Niet alleen de spanning van het schieten, maar ook de inspanning van je spieren maakt het dat je zo maar eens de roos kunt missen… Hoeveel van jouw vijf schoten zijn raak?

De Kurparkloipe loopt door het centrum van Bad Hofgastein, en heeft meerdere schietbanen voor de laserbiatlon. Je hoeft geen ervaring te hebben en het is een onwijs leuke manier om het langlaufen nog uitdagender te maken. Schieten is spannend, maar het lasergeweer is volkomen veilig, ook voor kinderen.

Tijdens je verblijf in Gastein krijg je van je accommodatie de Gastein Card. Daarmee huur je je langlaufuitrusting en geweer bij de langlaufschool. Je kunt een lesje boeken om de kneepjes van het vak te leren, of je doet mee aan een proefles, ’s winters elke dinsdag vanaf 15.00 uur en elke donderdag vanaf 17.30 uur. Geef je wel vooraf op bij de langlaufschool.

Loipes in Dorfgastein

  • Unterberg Loipe: 1,1 kilometer, makkelijk
  • Mühlbach Loipe: 2,5 kilometer, makkelijk
  • Toegang tot de loipes is gratis

Loipes in Bad Hofgastein

  • Kurparkloipe: 1,7 kilometer, besneeuwd, tot 21.00 uur verlicht, biatlon mogelijk
  • Sportplatzloipe: 2,7 kilometer, makkelijk
  • Achenloipe: 4,2 kilometer, makkelijk tot middelzwaar
  • Angertalloipe: 8 kilometer, middelzwaar
  • Toegang tot de loipes is gratis

Loipen in Bad Gastein

  • Böcksteiner Loipe: 1.100 meter hoogte, 5,5 kilometer, besneeuwd, tot 21.00 uur verlicht, makkelijk
  • Sportgastein Loipen: 1.600 meter hoogte, 1,7 kilometer, 2,8 kilometer & 6,2 kilometer met verschillende moeilijkheidsgraad (dagkaart € 4,00, weekkaart€ 20,00)

Langlaufen Sportgastein

Misschien nog wel extra bijzonder zijn de langlaufloipes in Sportgastein. Sportgastein ligt op 1.700 meter op een plateau, waardoor de sneeuw hier extra lang blijft liggen. Het is er prachtig, dat zegt ook Bernhard Gruber, wereldkampioen langlaufen en afkomstig uit de omgeving.

Een lang langlaufseizoen is door de vele sneeuw garandeerd. Bovendien heb je hierdoor een extra sportieve uitdaging, want je lichaam moet harder aan het werk om voldoende zuurstof te reguleren. Wil je een flinke training doen, techniektips krijgen of materiaal testen? Kijk dan eens naar de langlaufcamps van Gastein. De eerstvolgende staat gepland op 21 tot 23 januari a.s.

Foto: Gasteinertal-Tourismus. Oberschneider.com

De omgeving is waanzinnig mooi. Een witte vlakte met om je heen de hoge bergen, waardoor het hier heerlijk langlaufen maar ook wandelen is. Dat deze loipes echt bijzonder bewijst de aanwezigheid van wereldkampioen Bernhard Gruber. Zelfs nu hij gestopt is met topsport blijft hij trainen in deze prachtige omgeving. Na afloop rust je uit in een ligstoel in de zon. Heerlijk genieten in Sportgastein!

Langlaufcamp 21 – 23 januari 2022

Langlaufen op 1.600 m boven zeeniveau. Van 21 tot 23 januari 2022 vind in Sportgastein het Langlaufcamp plaats. Drie afwisselende trainingsdagen, testmateriaal van Fischer en veel technische tips voor beginners en licht gevorderde skaters.


Lees meer over een langlaufvakantie in Gastein

Hoofdfoto: Gasteinertal Tourismus Marktl Photography

(Visited 133 times, 1 visits today)