Na alle reisbeperkingen van de afgelopen corona-jaren zijn wij als wintersporters enorm blij en opgelucht dat we deze winter alsnog een mooi skiseizoen beleven. Het lijkt erop of we nog meer dan voorheen genieten van de prachtige momenten in de sneeuw. Onze reporters hebben – net als in de voorgaande jaren -weer lekker veel reizen kunnen maken naar de diverse skigebieden in de Alpen en Scandinavië. Net als de meeste van onze lezers.

Voor veel wintersporters zijn feestje en après-ski onlosmakelijk verbonden met een vakantie in de sneeuw. Hoe leuk is het om samen met vrienden uit je dak te gaan met lekkere muziek tussen vrolijke mensen die een volle dag hebben genoten op de piste. De mensen van Dutchweek weten dat als geen ander. Zij organiseren dan ook al jarenlang evenementen waarin wintersport en feest hand in hand gaan.

Eind van deze maand (maart 2022) vinden maar liefst vier Dutchweek events plaats. Drie in Oostenrijk en één in Italië. Hieronder beschrijven we in het kort wat je kunt verwachten. Ben jij erbij?

Saalbach 19 – 27 maart 2022

Hou jij van Oostenrijkse wintersport én een feestje? Van 19 – 27 maart is het feest bij verschillende horecazaken in Saalbach in 2022. In maart is Dutchweek er weer acht dagen lang. Je beslist zelf of je de hele week komt of een paar dagen. Tijdens Dutchweek Saalbach krijgen genieten en feesten een nieuwe definitie, onder het genot van lichte muziek. Alles wordt georganiseerd volgens de op dat moment geldende maatregelen.

Het programma van Saalbach

DAKA testcentrum Powered by DAKA 

Het DAKA testcentrum geeft je de mogelijkheid om nieuwe ski’s te testen op de piste. Vroom! Het testcentrum is de gehele skidag geopend. Zo kun je zelf bepalen wanneer jij langs wilt komen om de ski’s te testen. Let wel op, er zijn alleen ski’s beschikbaar, dus geen boards. Testen zit inbegrepen in het eventbandje.  Het testcentrum is vanaf zondag 20 t/m dinsdag 22 maart klaar voor de start bij Montana Royal bovenaan de KohlmaisBahn lift.

Early Bird skiën powered by DAKA 

Altijd al eens willen weten hoe het is om tijdens zonsopkomst te skiën? Tijdens de Early Bird skitocht ga je voor openingstijd met de lift naar de top van de Kohlmaisbahn. Eenmaal boven is het genieten geblazen! Lekker naar beneden aan het skiën, terwijl je geniet van de strakke pistes en van de zon die langzaam opkomt. Een geweldige ervaring voor iedere liefhebber!

Maandag 21 en vrijdag 25 maart, maximaal 30 deelnemers, vol is vol! Verzamelen om 7.45u bij het dalstation van de Kohlmaisbahn. 

Het is belangrijk om te zorgen voor een al werkende skipas en alle skigear etc! 

Entertainment 

In de WOOV-app zie je het complete programma, mis geen meldingen en weet waar jouw vrienden zijn! 

 • Montana Royal van 11 tot 16.30u. Tech House en Deep Tech muziek.
 • Panorama Alm van 12 tot 16.30u. Dance en Pop muziek. 
 • MaisAlm van 12 tot 20u. SLAM! mainstage waar ze EDM, House en Pop muziek draaien. 
 • Soul House van 13 tot 22u kan je heerlijk genieten van internationale Tech House en House tunes op het terras door onze DJ, met MC en live muzikant.
 • Taverne van 21 tot 02.30u. EDM, Dance en House hits van onze DJ’s met live muzikant of zang.
 • Castello van 22 tot 04u. Tech House, House en Deep Tech muziek 
Fotografie door www.kayjansen.com

ZipfelbobRennen powered by SINNER 

Trek je gekste pak aan, glijd van de berg af en zorg dat je het snelst bent. Bij ZipfelbobRennen laat jij jouw beste capriolen zien. 

Tijdens de ZipfelbobRennen activiteit maak je kans op coole prijzen vanuit SINNER, DAKA en SnowWorld. Zet je beste beentje voor en laat zien waar jij toe in staat bent tijdens ZipfelbobRennen!

Dinsdag 22 en donderdag 24 maart om 9.30u tot 13u bij de Panorama Alm, over de piste vanaf de KohlmaisBahn te bereiken. 

Koop hier je tickets voor Dutchweek Saalbach en hier je dagtickets


Zell am See – Kaprun 23 – 26 maart 2022

Jaa… de vierde editie van Zell am See – Kaprun is een feit! Genieten van alles wat Dutchweek te bieden heeft in twee dorpen tegelijk. Het karakteristieke Zell am See en het gezellige Kaprun! Hier worden de termen genieten en feesten met elkaar verbonden tot één. Zet 23 t/m 26 maart in jouw agenda en zorg dat je niets mist van al ons entertainment! Ga jij straks als gekste de berg af tijdens de Fun Racer Match? 

Dutchweek | Zell Am See – Kaprun | 23-26 Januari 2019 | © MarcVerhees Fotografie

Dutchweek verzorgt de tofste activiteiten en zijn ook te vinden bij diverse locaties. Ga jij mee met de Early Bird Ski Tour, powered by DAKA, of doe je mee met de Fun Racer Match, powered by SINNER? Plekken zijn beperkt, dus schrijf je zo snel mogelijk in! En om van Dutchweek entertainment te genieten kun je naar de Schmiedhofalm, Cabrio bar, Insider, Die Schneiderei en Pavillon.

Het programma van Zell am See-Kaprun

Fun Racer Match in het Fun Park powered by SINNER

Trek je gekste pak aan, glijd van de berg af en zorg dat je het snelst bent. Bij de Fun Racer laat jij jouw beste capriolen zien in het Fun Park. Tijdens de Fun Racer activiteit krijg je een gratis drankje bij de SchmiedhofAlm en maak je kans op coole prijzen vanuit SINNER, DAKA en SnowWorld. Zet je beste beentje voor en laat zien waar jij toe in staat bent tijdens de Fun Racer!

Donderdag 24 maart start om 10u, maximaal 100 deelnemers per dag. (Schmitten zijde) 

Elke deelnemer krijgt een voucher voor een gratis drankje (fris) bij de SchmiedhofAlm en maakt kans op coole prijzen vanuit onze partners SINNER, DAKA en SnowWorld. Wie gaat het gekst gekleed, snelst, met de beste capriolen door het Fun Park?

Early Bird Ski Tour powered by DAKA

Altijd al eens willen weten hoe het is om tijdens zonsopkomst te skiën? Tijdens de Early Bird skitocht ga je voor openingstijd met de lift naar de top van de Kohlmaisbahn. Eenmaal boven is het genieten geblazen! Lekker naar beneden aan het skiën, terwijl je geniet van de strakke pistes en van de zon die langzaam opkomt. Een geweldige ervaring voor iedere liefhebber!

 Vrijdag 25 maart, maximaal 30 deelnemers, vol is vol! Verzamelen om 7.15u bij de Schmittenhöhebahn.

dutchweek | Zell Am See – Kaprun | 23-26 Januari 2019 | © Thijs Huizer Fotografie

DAKA testcentrum Powered by DAKA

Het DAKA testcentrum geeft je de mogelijkheid om nieuwe ski’s te testen op de piste. Vroom! Het testcentrum is de gehele skidag geopend. Zo kun je zelf bepalen wanneer jij langs wilt komen om de ski’s te testen. Let wel op, er zijn alleen ski’s beschikbaar, dus geen boards. Testen zit inbegrepen in het eventbandje. 

Het testcentrum is vanaf donderdag 24 t/m zaterdag 26 maart klaar voor de start bij SchmiedhofAlm op de piste in Zell am See (Schmitten zijd).

Entertainment 

Natuurlijk kan het entertainment van Dutchweek niet ontbreken om deze shortbreak compleet te maken. Verschillende Dj’s met live muzikant of zang zullen je voorzien van heerlijke tunes tijdens je lunch op het terras. Daarnaast zal het entertainment je verrassen met shows & dans moves tot de nacht valt!

Bekijk in de WOOV-app het complete programma, mis geen meldingen en weet waar jouw vrienden zijn.

Dagelijks in Zell am See:

 • Van 12 tot 16.30u in de SchmiedhofAlm Hier kan je genieten van Tech House, House en Dance tunes!
 • Van 15 tot 19u in de Cabrio Bar. Dance en Pop muziek. 
 • Van 17 tot 02u in de Insider Bar. internationale Après-ski, Pop en Dancemuziek.

Dagelijks in Kaprun:

 • Van 15 tot 21u in Die Schneiderei. Internationale Après-ski muziek.
 • Van 17u tot middernacht in het Pavillon. Internationale Après-ski, Dance en Pop muziek. 

Koop hier je tickets voor Dutchweek Zell am See-Kaprun en hier je dagtickets


Dutchweek Sauze d’Oulx, Italië 23-26 maart 2022

Bij Dutchweek Sauze d’Oulx draait alles om wintersport en feestjes met de beste internationale muziek. Met 400 pistekilometers, heerlijk Italiaans eten, en de gastvrijheid van de Italianen wil je deze editie echt niet missen! Van 23 t/m 26 maart 2022 zullen we jullie weer gaan voorzien van de beste Dutchweek sfeer die je van ons gewend bent. We werken hard aan een mooi programma wat jullie vier dagen bezig zal houden! Wil je meer weten over het gebied waar het voor ons allemaal begonnen is? Lees dan snel verder op dutchweek.nl/nl/dutchweek-winter/bestemmingen/italia-sauze-d-oulx/

Entertainment

 • Bij het Capanna Kind van 12 tot 17.30u. House, Dance en Pop muziek.
 • Op het buitenterras bij Bar Assietta van 16 tot 22u.  Pop en Dance muziek.
 • In Miravallino van 21 tot 02u. Pop, Dance en House Music.

Bekijk in de WOOV-app het complete programma, mis geen meldingen en weet waar jouw vrienden zijn.

Koop hier je tickets voor Dutchweek Sauze d’Oulx en hier je dagtickets


Gerlos 26 maart – 2 april 2022

Voor de vijfde keer zijn wij in Gerlos! Hier zullen wij echte festival vibes creëren voor welgeteld 8 dagen. Schrijf 26 maart t/m 2 april met GROTE letters in jouw agenda! Voor de extra dimensies die Dutchweek biedt, moet je er zeker bij zijn. Er ontbreekt niets, want het ZipfelbobRennen staat bijvoorbeeld ook weer op de lijst. Maak jij kans op te gekke prijzen?! Zowel op de berg als in het dal ultiem Dutchweek genot. Zien wij jou in het Zillertal Arena? Lees snel verder om te kijken wat Gerlos jou allemaal te bieden heeft.

Dutchweek Gerlos 2019 | © MarcVerhees Fotografie

Het programma van Gerlos

Early Bird Ski Tour powered by DAKA

Altijd al eens willen weten hoe het is om tijdens zonsopkomst te skiën? Tijdens de Early Bird skitocht ga je voor openingstijd met de lift naar de top van de Isskogelbahn. Eenmaal boven is het genieten geblazen! Lekker naar beneden aan het skiën, terwijl je geniet van de zon die langzaam opkomt. Een geweldige ervaring voor iedere liefhebber!

Zondag 27 maart en donderdag 30 maart, maximaal 30 deelnemers, vol is vol! Verzamelen om 6.40u bij het dalstation van de Isskogelbahn. 

Het is belangrijk om te zorgen voor een al werkende skipas en alle skigear etc! 

ZipfelbobRennen powered by SINNER

Trek je gekste pak aan, glijd van de berg af en zorg dat je het snelst bent. Bij ZipfelbobRennen laat jij jouw beste capriolen zien. Tijdens de ZipfelbobRennen activiteit maak je kans op coole prijzen vanuit SINNER, DAKA en SnowWorld. Zet je beste beentje voor en laat zien waar jij toe in staat bent tijdens ZipfelbobRennen!

Dinsdag 29 en vrijdag 1 april start om 9.30u, maximaal 100 deelnemers per dag. (Arena Center, top Isskogelbahn) 

DAKA testcentrum Powered by DAKA

Het DAKA testcentrum geeft je de mogelijkheid om nieuwe ski’s te testen op de piste. Vroom! Het testcentrum is de gehele skidag geopend. Zo kun je zelf bepalen wanneer jij langs wilt komen om de ski’s te testen. Let wel op, er zijn alleen ski’s beschikbaar, dus geen boards. Testen zit inbegrepen in het eventbandje. 

Het testcentrum is vanaf maandag 28 t/m woensdag 30 maart klaar voor de start bij Arena Center bovenaan de Isskogelbahn lift.

Entertainment 

 • Arena Center van 12 tot 16.30u. Tech House, Deep Tech en House hits. Op de piste, einde Isskogel Bergstation.
 • Umbrella Bar van 14 tot middernacht. Hier is de SLAM! mainstage waar ze House, EDM en Pop muziek draaien. Op de piste en ook bereikbaar per skibus, deze rijden tijdens het event langer door. 
 • Cin-Cin-Cin van 16 tot 23u. Après-ski muziek. Wees op tijd, want vol is vol! Centrum Gerlos.

Wil jij deze maand nog aansluiten bij een van de bovenstaande feestjes? Check dan snel Dutchweek.nl

(Visited 581 times, 1 visits today)