Een bijzonder bericht uit Tignes. Een Frans bedrijf test daar verschillende systemen voor astronauten als simulatie voor een missie naar de maan. De omstandigheden in de sneeuw en kou zijn volgens het bedrijf ideaal om dit te testen. En zo kwam het dat er ineens astronauten door Tignes wandelden.

Astronauten in Tignes

Het bevroren meer bij het Franse skiresort Tignes deed onlangs dienst als onconventioneel openluchtlaboratorium voor een Franse start-up, waardoor de omgeving veranderde in een setting die doet denken aan een sciencefictionfilm. Tegen de achtergrond van een bevroren kratervormig landschap simuleerden een vliegende schotelachtige machine en astronauten gekleed in lichtgevende pakken een missie naar de maan.

“Dit is een simulatie van een missie naar de maan . Op geologisch vlak was het interessant om naar Tignes te komen: we hebben de vorm van een krater, er is sneeuw, het is koud… de omstandigheden zijn ideaal.” aldus Peter Weiss, directeur van Spartan Space.

Experimenten

Het experiment was bedoeld om verschillende subsystemen te testen, waaronder levensondersteunende systemen in de capsule. Het team onderzocht mogelijkheden zoals het onderbrengen van een bemanning van twee astronauten om te slapen, te werken en ruimtewandelingen te maken.

Het leefgebied, genaamd Eurohab, is ontworpen om zelf te landen vanaf een raket, zonder dat er iemand aan boord is. Naast de verkoop ervan aan ruimtevaartorganisaties, is het doel om huisvesting aan te bieden als een dienst die vergelijkbaar is met de transportdienst van SpaceX voor NASA. Het leefgebied werd drie jaar geleden in Marseille ontworpen en heeft een tweeledig doel: het faciliteren van wetenschappelijke experimenten in extreme omstandigheden, zoals die in IJsland of Groenland, en het trainen van astronauten in het gebruik van specifieke apparatuur.

Meer hierover zie je in het onderstaande filmpje:

Bron: Unofficial Networks | Hoofdfoto: Patricia Christiani

Anderen lazen ook:

 

Grossarl

Grossarltal, nog meer skiplezier voor het hele gezin.

Het Grossarltal had altijd al een groots aanbod in Ski amadé. Dit jaar is fors geïnvesteerd in nieuwe kabelbanen, skipistes en restaurants op de berg. Speciaal voor gezinnen: gratis ski- en avonturenpiste in het dal voor beginners. Geniet van de unieke natuur bij de ingang van het Nationaal Park Hohe Tauern. Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer