Een bijzonder bericht uit Tignes. Een Frans bedrijf test daar verschillende systemen voor astronauten als simulatie voor een missie naar de maan. De omstandigheden in de sneeuw en kou zijn volgens het bedrijf ideaal om dit te testen. En zo kwam het dat er ineens astronauten door Tignes wandelden.

Astronauten in Tignes

Het bevroren meer bij het Franse skiresort Tignes deed onlangs dienst als onconventioneel openluchtlaboratorium voor een Franse start-up, waardoor de omgeving veranderde in een setting die doet denken aan een sciencefictionfilm. Tegen de achtergrond van een bevroren kratervormig landschap simuleerden een vliegende schotelachtige machine en astronauten gekleed in lichtgevende pakken een missie naar de maan.

“Dit is een simulatie van een missie naar de maan . Op geologisch vlak was het interessant om naar Tignes te komen: we hebben de vorm van een krater, er is sneeuw, het is koud… de omstandigheden zijn ideaal.” aldus Peter Weiss, directeur van Spartan Space.

Experimenten

Het experiment was bedoeld om verschillende subsystemen te testen, waaronder levensondersteunende systemen in de capsule. Het team onderzocht mogelijkheden zoals het onderbrengen van een bemanning van twee astronauten om te slapen, te werken en ruimtewandelingen te maken.

Het leefgebied, genaamd Eurohab, is ontworpen om zelf te landen vanaf een raket, zonder dat er iemand aan boord is. Naast de verkoop ervan aan ruimtevaartorganisaties, is het doel om huisvesting aan te bieden als een dienst die vergelijkbaar is met de transportdienst van SpaceX voor NASA. Het leefgebied werd drie jaar geleden in Marseille ontworpen en heeft een tweeledig doel: het faciliteren van wetenschappelijke experimenten in extreme omstandigheden, zoals die in IJsland of Groenland, en het trainen van astronauten in het gebruik van specifieke apparatuur.

Meer hierover zie je in het onderstaande filmpje:

Bron: Unofficial Networks | Hoofdfoto: Patricia Christiani

Anderen lazen ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer