Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Weet je nog, vroeger? Toen je na een lange dag op de latten of het bord in één keer door ging de après-ski in? Waarna je na een sloot bier en schnapps nog even doorging in de plaatselijke disco…? Eens komt er een keerpunt! Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar de meesten van ons moeten er toch echt aan geloven. Herken je jezelf in onderstaande punten? Dan kom je in de gevarenzone…

1. Je slaat de schnapps liever over

Uuuuuund Prost!” Op het moment dat deze volzin wordt uitgesproken, heb je jouw Willi mit Birne allang teruggezet op de bar. Of, sterker nog, toen iedereen z’n hoofd achterover gooide om het drankje in een keer achterover te slaan, heb je ‘m vakkundig geleegd in de spoel-, danwel plantenbak, of welke bak dan ook.

Lekker drankje aan het einde van de dag! Foto: Saskia Smulders

2. Je hebt liever een dekentje dan een drankje

Je zit heerlijk met je dekentje bij het Kaminfeuer, met een kopje thee erbij. Je vrienden staan op om toch nog een biertje te gaan drinken. Zuchtend sta je op, je was veel liever blijven zitten… Is er vanavond niet een leuke film op tv?

après-ski
Bij de Mooserwirt in St.Anton ben je niet snel te oud voor après-ski. Foto: snowrepublic.nl

3. Acht uur ’s avonds is hartstikke laat!

Je vrienden hebben je uiteindelijk toch mee weten te slepen en je staat als vanouds in een bar. Als één van diezelfde vrienden dan rond een uurtje of 8 een volgend rondje bestelt, murmel je iets over genoeg slaap, morgen weer vroeg op en dat het nu toch echt genoeg is. Niet dat iemand daarnaar luistert overigens.

4. De rondjes gaan veel te snel

Terwijl de rest aan de halve liters zit, bestel je telkens een klein biertje. En dan nog zie je alweer iemand richting bar lopen terwijl jouw glas nog meer dan de helft gevuld is. Hoe doen ze dat toch?

Door tot in de late uurtjes of vroeg naar bed? Foto: Saskia Smulders

5. Je bestelt liever een braaf rondje

Als tegenoffensief bestel jij de volgende drie rondjes. Maar dan wel om telkens een Flying Hirsch zonder Hirsch, Baco zonder Ba, of Aperol Spritz zonder Aperol voor jezelf te bestellen.

6. Je vindt het allemaal maar kletsverhalen

Als vanouds knoop je met Jan en alleman een praatje aan. Maar binnen de kortste keren ben je tuned out. Tricks en Ollies? Het zal allemaal wel. En kan het zijn dat je niemand meer kunt verstaan? Je Duits was toch best aardig? Vooral met de nodige drankjes sprak je het vloeiend.

De après-ski begint al op de berg! Foto: Edwin Hagenouw

7. Je kunt alle dansjes dromen… Maar je wilt het niet

Na de zoveelste keer Cowboys und Indianer, de Eisbären of het Fliegerlied (inclusief stupide dansjes) verlang je alleen nog maar naar Hölle Hölle Hölle (Ja das ist Wahnsinn). Waarna je beseft dat je nog in Schilling betaalde toen je daar al op stond te hossen.

8. Je wilt gewoon lekker naar huis

En ja, het gebeurt toch nog: de remmen gaan bij anderen in je reisgezelschap he-le-maal los! Er wordt op de bar gedanst, er wordt ingehaakt, men wordt wat overmoedig en instabiel. Wanneer het uit de hand dreigt te gaan lopen, bied je vrijwillig aan om hem of haar desnoods naar huis te drágen. Want: dan mag je tenminste naar huis!

En de volgende ochtend weer met de eerste lift omhoog! Foto: Edwin Hagenouw

9. Je zit zingend aan het ontbijt

Bij het ontbijt ben je door al die alcoholloze drankjes superfit en sta je zingend de kaiserbroodjes te smeren. Je bent net halverwege je verhaal dat die vitamine B, gojibessen en quinoa nu echt hun werking beginnen te doen, wanneer je je realiseert dat dit je eerste wintersportochtend-zonder-kater is sinds je meerderjarig bent.

10. Je kleding is vooral degelijk. En jaren oud

Net voordat jullie de piste weer op gaan stel je de vraag: maar je trekt dát toch niet aan om te skiën? Je pakt je degelijke fleecetrui uit de kast en kijkt meewarig naar je reisgenote in sexy topje direct onder de jas, of je vriend met het te hippe t-shirt. Dat wordt vanmiddag weer naar diezelfde bar…

Is het bij jou nog lang niet zover, of herken je je stiekem toch al wel in een aantal punten? We zijn benieuwd naar jullie verhalen!

Lees hier alle artikelen over après-ski

Hoofdfoto: Edwin Hagenouw – Snowrepublic

één reactie op “Tien tekenen dat je te oud wordt voor de après-ski”

 • Willy Kamphuis
  20 januari 2020 at 18:41

  Nóg leuker dan après-ski is werken in de apres Ski! 💃💃💃
  Vele seizoenen gedaan, je beleeft van alles achter de bar, leuke maar helaas soms ook minder leuke dingen maar goed, dat heb je in elke job.
  Mensen die op de bar dansen en ook die eraf vallen midden tussen de glazen…..
  Hossende, zwetende polonaises op de muziek van dj Ötzi met sweet Caroline maar eigenlijk is alles van Ötzi n voltreffer en Helene Fisher ook altijd goed!
  T allermooiste?
  Fooi heel veel fooi 🤣😂🤣
  Ik wens iedereen n geweldige tijd tijdens de wintersport!
  PS
  Ik woon al 20 jaar in Oostenrijk, zeer aan te bevelen 😊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer