advertentie
Ski Safari

Weet je nog, vroeger? Toen je na een lange dag op de latten of het bord in één keer door ging de après-ski in? Waarna je na een sloot bier en schnapps nog even doorging in de plaatselijke disco… Eens komt er een keerpunt. Ben jij al zover?

après-ski
Bij de Mooserwirt in St.Anton ben je niet snel te oud voor après-ski. Foto: Snowrepublic.nl

Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar de meesten van ons moeten er toch echt aan geloven. Herken je jezelf in onderstaande punten? Dan kom je in de gevarenzone…

Uuuuuund Prost!

Op het moment dat deze volzin wordt uitgesproken, heb je jouw Willi mit Birne allang teruggezet op de bar. Of, sterker nog, toen iedereen z’n hoofd achterover gooide om het drankje in een keer achterover te slaan, heb je ‘m vakkundig geleegd in de spoel-, danwel plantenbak, of welke bak dan ook.

Dekentje boven drankjes

oud
Toch liever onder een dekentje?

Je zit heerlijk met je dekentje bij het Kaminfeuer, met een kopje thee erbij. Je vrienden staan op om toch nog een biertje te gaan drinken. Zuchtend sta je op, je was veel liever blijven zitten… Is er vanavond niet een leuke film op tv?

Het is al 8 uur!

Je vrienden hebben je uiteindelijk toch mee weten te slepen en je staat als vanouds in een bar. Als één van diezelfde vrienden dan rond een uurtje of 8 een volgend rondje bestelt, murmel je iets over genoeg slaap, morgen weer vroeg op en dat het nu toch echt genoeg is. Niet dat iemand daar naar luistert overigens.

Volgende ronde

Terwijl de rest aan de halve liters zit, bestel je telkens een klein biertje. En dan nog zie je alweer iemand richting bar lopen terwijl jouw glas nog meer dan de helft gevuld is. Hoe doen ze dat toch?

Après-ski bij Philipp in Sölden. Foto: Snowrepublic.nl

Bestellen maar!

Als tegenoffensief bestel jij de volgende drie rondjes. Maar dan wel om telkens een Flying Hirsch zonder Hirsch, Baco zonder Ba, of Aperol Spritz zonder Aperol voor jezelf te bestellen.

Kiezen maar!

Goed verhaal

Als vanouds knoop je met Jan en alleman een praatje aan. Maar binnen de kortste keren ben je tuned out. Tricks en Ollies? Het zal allemaal wel. En kan het zijn dat je niemand meer kunt verstaan? Je Duits was toch best aardig? Vooral met de nodige drankjes sprak je het vloeiend.

Er zit een dansje bij

Na de zoveelste keer Cowboys und Indianer, de Eisbären of het Fliegerlied (inclusief stupide dansjes) verlang je alleen nog maar naar Hölle Hölle Hölle (Ja das ist Wahnsinn). Waarna je je beseft dat je nog in Schilling betaalde toen je daar al op stond te hossen.

Naar huis!

En ja, het gebeurt toch nog: de remmen gaan bij anderen in je reisgezelschap he-le-maal los! Er wordt op de bar gedanst, er wordt ingehaakt, men wordt wat overmoedig en instabiel. Wanneer het uit de hand dreigt te gaan lopen, bied je je vrijwillig aan om hem of haar desnoods naar huis te drágen. Want: dan mag je tenminste naar huis!

Vitamine B is de truc

Bij het ontbijt ben je door al die alcoholloze drankjes superfit en sta je zingend de kaiserbroodjes te smeren. Je bent net halverwege je verhaal dat die vitamine B, gojibessen en quinoa nu echt hun werking beginnen te doen, wanneer je je realiseert dat dit je eerste wintersportochtend-zonder-kater is sinds je meerderjarig bent.

Koele kleding

Net voordat jullie de piste weer op gaan stel je de vraag: maar je trekt dát toch niet aan om te skiën?

Je pakt je degelijke fleecetrui uit de kast en kijkt meewarig naar je reisgenote in sexy topje direct onder de jas, of je vriend met het te hippe t-shirt. Dat wordt vanmiddag weer naar diezelfde bar…

Is het bij jou nog lang niet zover, of herken je je stiekem toch al wel in een aantal punten? We zijn benieuwd naar jullie verhalen!

 

Grote foto: Credits Snowrepublic.nl

 


Lees hier alle artikelen over après-ski


 

advertentie
Magische winterreizen naar IJsland