advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Ben je een wintersportfanaat en lust je ook wel een (speciaal)biertje? Dan heb je voor je komende tien vakanties een bestemming gevonden!
Après-ski en bier is natuurlijk sowieso een gouden combinatie, maar je kunt het nu ook heel hipster zoeken in een microbrouwerij. Mpora zette een mooie Top10 op een rijtje.

MBC, Chamonix, Frankrijk

In 2002 startten vier Canadezen met MBC, een microbrouwerij in Chamonix. Het bier wordt gemaakt met smeltwater van de lokale gletsjer, dus helderder vind je het niet. De biersoorten variëren met het seizoen en ze maakten er dit hippe filmpje over. Proost!

Asitzbräu, Leogang, Oostenrijk 

Iedereen die wel eens in het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang en tegenwoordig ook Fieberbrunn is geweest, heeft deze brouwerij ongetwijfeld wel eens gezien. Bovenaan de Asitzbahn, de gondel vanuit het dal in Leogang, vind je de hoogstgelegen brouwerij van Europa: Asitzbräu. Je hoeft dus niet eens te wachten tot de apresski, ook tijdens je skidag kun je van een lekker biertje genieten.

undefined

Mammoth Brewing Company, California, USA

Tsja, een beetje uit de richting, maar dan heb je ook wat! Mocht je gaan skien in het Mammoth Ski Resort aan de westkust van de USA, ga dan zeker een drankje doen. Volgens de boeken ook meteen de hoogste brouwerij van Amerika, op 8000 voet. Wie rekent het even na? Ze hebben in ieder geval leuke etiketten!

undefined

Bec Jaune, Morzine, Frankrijk

Nog niet zo oud, maar toch al een begrip: brouwerij Bec Jaune, opgezet door de Engelse brew master Chrigl Luthy. Wanneer je eens zin hebt in iets on-Frans of gewoon de zoveelste raclette zat bent, op naar Bec Jaune in Morzine!

undefined

Wanaka Beerworks, Nieuw Zeeland

Ga je skiën aan de andere kant van de wereld? Check dan Wanaka, een microbrouwerij, maar wel eentje die meer dan 100.000 liter per jaar produceert.

undefined

La Marmotte, Crans Montana, Zwitserland

In het centrum van het Zwitserse skiresort Crans Montana zit een klein brouwerijtje. Je moet wel even zoeken, want het zit verstopt in Hotel du Lac en heet Brasserie La Marmotte. Heb je het eenmaal gevonden, check dan vooral even het terras met uitzicht. Liefst onder het genot van hun bestseller: een blond biertje van de tap.

undefined

Gassan Meisuikan Bewery, Japan

Gassan is een skiresort in Japan, dat doorgaans alleen van mei tot en met eind juli open is. Rare openingstijden zeg je? Dat klopt, maar gedurende de wintermaanden schijnt er eenvoudigweg teveel sneeuw te liggen om te kunnen skien. Eh… okee…
Persoonlijk vind ik het niet het toppunt van sfeervol als ik deze foto’s zie, maar mocht ik in de buurt zijn ga ik zeker even langs.

undefined

La 21 bière, Alpe d’Huez, Frankrijk

‘21’ is een beetje een vreemde eend In de bijt. Het is namelijk geen brouwerij, maar alleen de naam van een biertje dat het Franse skiresort Alpe d’Huez heeft ontwikkeld en te koop is in lokale winkels en bars. Waarom 21, vraag je je af? Het kost 21 dagen om het biertje te brouwen, en 21 is ook nog eens het aantal bochten in de weg van Bourg d’Oisans naar Alpe d’Huez. Kind kan de was doen.

undefined

Whistler Brewing Company, Canada

Sinds 1989 kun je al terecht bij de Whistler Brewing Company, en fungeert de brouwerij als een meetingpoint voor wintersporters in de winter en mountainbikers in de zomer. Je vindt er acht biertjes op de tap en daarnaast nog op de fles of in een blikje om mee te nemen.

undefined

Biervision Monstein Brouwerij, Davos, Zwitserland

Tot slot nog eentje dichter bij huis! Het sjieke Davos plaatst hier ook een record BierVision Monstein is de hoogste brouwerij van Zwitserland. Voor het bier wordt fris water uit de bergen gebruikt, evenals Zwitserse hop en biologische mout. Ben je niet zo van het bier? Hier is dat geen probleem, want Monstein maakt ook zelf whisky en je kunt er chocolade en kaas die lokaal geproduceerd is kopen!

undefined

Bonus: nummer 11! Noorwegen

Oh ja, en gratis en voor niks krijg je van me nog een nummer 11 ook! Begin 2016 was ik in Noorwegen en schreef daar Noorwegen, meer dan wintersport over. Bierproeven deden we daar in Flåm, als lekker opwarmertje na onze fjordsafari!

undefined

Origineel artikel: mpora.com

Verdere bronnen: mbchx.com | asitzbraeu.com | becjaunebrewery.com | brasserie-la-marmotte.ch


Lees hier alle artikelen over Eten & Drinken tijdens de wintersport


Bewaren

advertentie