Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Zo heb je een prachtige vakantie

Door: Pauline van der Waal

Het is alweer even geleden sinds we onbezorgd op wintersport konden. Om te voorkomen dat we het verleren, hierbij een handige checklist. Er zijn namelijk een aantal gouden regels die superbelangrijk zijn als je onbezorgd van de bergen wilt genieten. Ben jij klaar voor je volgende bergtrip?

1. Ga goed verzekerd op reis

Wintersport is en blijft een vakantie met een wat hoger risico dan -zeg- een week op het strand liggen. Zorg dus dat je een goede reisverzekering hebt, en check altijd of wintersport ook gedekt is. Sluit gelijk een (doorlopende) annuleringsverzekering af, zodat je nooit écht voor verrassingen komt te staan.

2. Zorg voor goed materiaal

Gebruik ski’s of snowboards van een erkende verhuur en laat eigen materiaal regelmatig checken. Dit geldt natuurlijk ook voor je kleding, handschoenen en helm. Better safe than sorry.

3. Ken je eigen (fysieke) grenzen

Hou rekening met wat je kent en durft. Pak niet op dag één een ijzige zwarte piste en neem les of een gids als je iets nog nooit gedaan hebt. Let ook op kinderen, die kunnen nog wel eens wat overmoedig worden, met alle risico’s van dien.

4. Ga er niet volledig alleen op uit

Ga bij voorkeur samen met anderen op pad, of zorg er minstens voor dat er mensen op de hoogte zijn van je plannen. Zorg dat je op tijd terug bent, het is soms sneller donker dan je denkt.

5. Neem je telefoon mee

Zorg dat je iemand kunt bereiken in nood. Belangrijk is dus ook om met een volle batterij te vertrekken.

6. Hou het weer in de gaten

Weersomstandigheden kunnen in de bergen zo maar omslaan. Hou het weerbericht in de gaten, en keer terug wanneer je het niet vertrouwt. Zeker bij mist, hevige sneeuwval of lawinegevaar.

7. Ga niet in je eentje off-piste

Buiten de pistes zijn de risico’s een stuk groter dan erop. Ga dus nooit alleen, zorg voor de goede uitrustig (inclusief lawinepieper) en alleen met genoeg ervaring of een gids.

8. Volg aanwijzingen op

Borden staan er niet voor niets, en de locals hebben vaak veel meer ervaring dan jij. Volg de aanwijzingen op, en raadpleeg personeel van bijvoorbeeld de lift of skileraren voor advies als je twijfelt.

9. Stop op tijd

Word je moe, wordt het weer slechter of valt de duisternis in? Zorg dat je op tijd van de piste of de berg af bent.

10. Help anderen

Zie je een ongeluk of iemand die (vermoedelijk) hulp nodig hebt? Je bent verplicht om te helpen! Bel het alarmnummer en vraag andere mensen om hulp als dat nodig is.

Heel veel plezier op je eerstvolgende vakantie naar de bergen!

Bron: France Montagnes

Foto: Pixabay

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer