Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Zo heb je een prachtige vakantie

Door: Pauline van der Waal

Het is alweer even geleden sinds we onbezorgd op wintersport konden. Om te voorkomen dat we het verleren, hierbij een handige checklist. Er zijn namelijk een aantal gouden regels die superbelangrijk zijn als je onbezorgd van de bergen wilt genieten. Ben jij klaar voor je volgende bergtrip? 

1. Ga goed verzekerd op reis

Wintersport is en blijft een vakantie met een wat hoger risico dan -zeg- een week op het strand liggen. Zorg dus dat je een goede reisverzekering hebt, en check altijd of wintersport ook gedekt is. Sluit gelijk een (doorlopende) annuleringsverzekering af, zodat je nooit écht voor verrassingen komt te staan.

2. Zorg voor goed materiaal

Gebruik ski’s of snowboards van een erkende verhuur en laat eigen materiaal regelmatig checken. Dit geldt natuurlijk ook voor je kleding, handschoenen en helm. Better safe than sorry.

3. Ken je eigen (fysieke) grenzen

Hou rekening met wat je kent en durft. Pak niet op dag één een ijzige zwarte piste en neem les of een gids als je iets nog nooit gedaan hebt. Let ook op kinderen, die kunnen nog wel eens wat overmoedig worden, met alle risico’s van dien.

4. Ga er niet volledig alleen op uit

Ga bij voorkeur samen met anderen op pad, of zorg er minstens voor dat er mensen op de hoogte zijn van je plannen. Zorg dat je op tijd terug bent, het is soms sneller donker dan je denkt.

5. Neem je telefoon mee

Zorg dat je iemand kunt bereiken in nood. Belangrijk is dus ook om met een volle batterij te vertrekken.

6. Hou het weer in de gaten

Weersomstandigheden kunnen in de bergen zo maar omslaan. Hou het weerbericht in de gaten, en keer terug wanneer je het niet vertrouwt. Zeker bij mist, hevige sneeuwval of lawinegevaar.

7. Ga niet in je eentje off-piste

Buiten de pistes zijn de risico’s een stuk groter dan erop. Ga dus nooit alleen, zorg voor de goede uitrustig (inclusief lawinepieper) en alleen met genoeg ervaring of een gids.

8. Volg aanwijzingen op

Borden staan er niet voor niets, en de locals hebben vaak veel meer ervaring dan jij. Volg de aanwijzingen op, en raadpleeg personeel van bijvoorbeeld de lift of skileraren voor advies als je twijfelt.

9. Stop op tijd

Word je moe, wordt het weer slechter of valt de duisternis in? Zorg dat je op tijd van de piste of de berg af bent.

10. Help anderen

Zie je een ongeluk of iemand die (vermoedelijk) hulp nodig hebt? Je bent verplicht om te helpen! Bel het alarmnummer en vraag andere mensen om hulp als dat nodig is.

Heel veel plezier op je eerstvolgende vakantie naar de bergen!

Bron: France Montagnes

Foto: Pixabay

(Visited 126 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer