Châtel

Châtel is een dorpje in Frankrijks Haute Savoie regio. Vanaf hier bereik je de hele Portes du Soleil ski area. Portes du Soleil bestaat uit meerdere resorts in Frankrijk en Zwitserland. Châtel ligt namelijk echt super dichtbij de Zwitserse grens. Je kan daar dus gewoon de grens over skiën/boarden!

“Frankrijk is voor mij toch echt het land dat naast de vele pisten, ook naast de piste nog een arsenaal aan mogelijkheden heeft”

Throwback Time

Het is 2010 en inmiddels heb ik al weer zes winters de ski’s ingeruild voor een snowboard. Het is winters weer, en de stemming zit er goed in. Het Franse dorpje Châtel is een gezellig en traditioneel dorpje. Ik herinner me een grote lift omhoog (na even googelen is dat waarschijnlijk de Super-Châtel lift geweest) en vanaf daar begint het feest. Samen met mijn broertje hebben we les bij de Franse skischool. Dat kan natuurlijk maar een school zijn: ESF. Kilometers leggen we af met de groep waarmee we inmiddels goed bevriend zijn geraakt. ’s Middags eten we op de piste of gaan we terug naar het dorp en halen een broodje bij de bakker.

Vanaf de Super-Châtel lift begint het feest

Op een van de dagen is het weer zo slecht door de sneeuw, dat het zicht maar een paar meter is, vooral aangezien wij allen een allround skibril op hebben. Toch mag dat de pret niet drukken. Dat geldt al helemaal als je de volgende ochtend opstaat met een blauwe lucht en een goed besneeuwde piste. (…en ze leefden nog lang en gelukkig).

Winters weer en poedersneeuw

Frankrijk is voor mij toch echt het land dat naast de vele pisten, ook naast de piste nog een arsenaal aan mogelijkheden heeft. Met de les gaan we dan ook voor het eerst door een dik pak sneeuw snowboarden. En dat blijkt lastiger dan gedacht. Maar na de nodige vallen, is het het toch gigantisch waard!

Ook gaan we naar het mountainbikepark, waar in de winter natuurlijk niet gemountainbiket wordt, maar wij maken dankbaar gebruik van de mini-schans!

Chatel Haute Savoi Mountain bike Snowboard
Châtel Mountainbike park

Avoriaz

Het ligt vlak bij het meer bekende Avoriaz, waar wij ons een paar jaar later terugvinden, maar Châtel heeft zoveel mooie plekjes en rustiger, dat dit zeker een aanrader is!


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

[/ess_grid]


 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer