Châtel

Châtel is een dorpje in Frankrijks Haute Savoie regio. Vanaf hier bereik je de hele Portes du Soleil ski area. Portes du Soleil bestaat uit meerdere resorts in Frankrijk en Zwitserland. Châtel ligt namelijk echt super dichtbij de Zwitserse grens. Je kan daar dus gewoon de grens over skiën/boarden!

“Frankrijk is voor mij toch echt het land dat naast de vele pisten, ook naast de piste nog een arsenaal aan mogelijkheden heeft”

Throwback Time

Het is 2010 en inmiddels heb ik al weer zes winters de ski’s ingeruild voor een snowboard. Het is winters weer, en de stemming zit er goed in. Het Franse dorpje Châtel is een gezellig en traditioneel dorpje. Ik herinner me een grote lift omhoog (na even googelen is dat waarschijnlijk de Super-Châtel lift geweest) en vanaf daar begint het feest. Samen met mijn broertje hebben we les bij de Franse skischool. Dat kan natuurlijk maar een school zijn: ESF. Kilometers leggen we af met de groep waarmee we inmiddels goed bevriend zijn geraakt. ’s Middags eten we op de piste of gaan we terug naar het dorp en halen een broodje bij de bakker.

Vanaf de Super-Châtel lift begint het feest

Op een van de dagen is het weer zo slecht door de sneeuw, dat het zicht maar een paar meter is, vooral aangezien wij allen een allround skibril op hebben. Toch mag dat de pret niet drukken. Dat geldt al helemaal als je de volgende ochtend opstaat met een blauwe lucht en een goed besneeuwde piste. (…en ze leefden nog lang en gelukkig).

Winters weer en poedersneeuw

Frankrijk is voor mij toch echt het land dat naast de vele pisten, ook naast de piste nog een arsenaal aan mogelijkheden heeft. Met de les gaan we dan ook voor het eerst door een dik pak sneeuw snowboarden. En dat blijkt lastiger dan gedacht. Maar na de nodige vallen, is het het toch gigantisch waard!

Ook gaan we naar het mountainbikepark, waar in de winter natuurlijk niet gemountainbiket wordt, maar wij maken dankbaar gebruik van de mini-schans!

Chatel Haute Savoi Mountain bike Snowboard
Châtel Mountainbike park

Avoriaz

Het ligt vlak bij het meer bekende Avoriaz, waar wij ons een paar jaar later terugvinden, maar Châtel heeft zoveel mooie plekjes en rustiger, dat dit zeker een aanrader is!


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

[/ess_grid]


(Visited 285 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer