Afgelopen jaar hebben we tevergeefs gewacht op groen licht om te gaan wintersporten in de Alpen. Maar ons geduld wordt beloond en het skigebied Obertauern is er klaar voor. Want dat je in Obertauern een geweldige wintersport gaat hebben, staat vast. Helemaal als je er wat langer op moet wachten. Wel weet ik zeker dat het lange wachten leidt tot misschien wel de mooiste ski- of snowboardvakantie sinds jaren. Ben jij er klaar voor?

Foto: TVB Obertauern

Hoe dichter bij de zon, hoe beter het is!

Neem de lift naar de top en glij in prachtig gecarvede bochten van de pistes af. Je voelt de sneeuw onder je doorglijden op de goed geprepareerde afdalingen. In Obertauern ski je tussen de 1000 en 2526 meter hoogte en hoe hoger je gaat, hoe dichter je bij de zon bent tenslotte!

Zon is mooi, maar je komt natuurlijk voor de sneeuw. Daaraan is in Obertauern geen gebrek. De sneeuwzekerheid is hier legendarisch door de strategische ligging van het gebied. Dat leidt geheid tot grenzeloos vakantieplezier, authentieke gezelligheid, waanzinnig uitzicht over de besneeuwde bergtoppen en natuurlijk heerlijk bijkomen in je gezellige hotel, appartement of pension. Heb jij al geboekt?

Foto: TVB Obertauern

Veilig op de piste, veilig in de lift

Niet alleen start het seizoen dit jaar wat later, ook de ervaring zal anders zijn. Maar daarom niet minder fijn! Op de honderd kilometer aan pistes en in de 26 liften heb je altijd genoeg ruimte en frisse berglucht. De meeste liften zijn open en ook gondels zijn goed geventileerd.

Bovendien krijgt elke bezoeker van Obertauern dit jaar een buff die je ook als mondkapje kunt gebruiken. In de liften is die namelijk verplicht om alle risico’s zo klein mogelijk te houden.

Foto: TVB Obertauern

Beginners, gevorderden, freeriders: kom naar Obertauern!

In Obertauern kiest iedereen z’n eigen favoriete pistes. Beginners leren de fijne kneepjes van het vak op de 61 kilometer aan blauwe piste. Dan is er 35 kilometer aan rood en 4 kilometer zwart voor de echte crack. Ook zijn er stukken diepe sneeuw te vinden om de ultieme skidroom te beleven.

Heb je trouwens niet genoeg aan 100 kilometer aan piste? Met elke skipas die langer dan anderhalve dag geldig is, kun je ook naar het skigebied Grosseck-Speiereck in Mauterndorf/St. Michael im Lungau. Daar kun je terecht op 50 kilometer extra aan perfect geprepareerde piste, op slechts 15 kilometer van Obertauern.

Foto: TVB Obertauern

Meer over Obertauern

Obertauern ligt zo’n negentig kilometer onder de stad Salzburg. Gelegen midden in de Hohe Tauern is het skigebied tussen de 1.000 and 2.526 meter hoog. Je kunt heel makkelijk en snel met het vliegtuig op vakantie en vliegen op Salzburg, maar ook met de auto en met de trein is je wintersport binnen handbereik. Je bent van harte welkom in Obertauern!


Lees alles over Obertauern


Alle foto’s: TVB Obertauern

(Visited 492 times, 1 visits today)