advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Ravage in Saalbach Hinterglemm

Door: Saskia Smulders

Gisteren brachten we je het nieuws over de overstromingen in Saalbach Hinterglemm. Het bekende skidorp likte vandaag z’n wonden en begon vol goede moed de ravage op te ruimen.

Allereerst het goede nieuws: geen vermisten, geen doden, geen gewonden! Alleen maar puinhopen en rotzooi. Ook de toegangsweg naar het dal van Saalbach Hinterglemm is weer deels vrijgegeven.

hinterglemm
Bild: APA/EXPA/JFK
Bild: APA/EXPA/DOMINIK ANGERER

Nadat vannacht het water al vrij snel zakte konden meer dan 300 man aan de slag om de eerste rotzooi op te ruimen.

Toegangsweg

De L11, de toegangsweg, werd voor een deel weggeslagen. Maar met vereende krachten werd deze vandaag hersteld zodat de 250 mensen die sinds donderdagavond vast zaten het dal verlaten. Dat betekent niet dat de weg al volledig herstel is; dat zal mogelijk nog twee weken duren. Tot die tijd wordt er gewerkt met noodvoorzieningen.

Een deel van de L11 is weggeslagen en wordt hersteld | Bild: APA/EXPA

Bron: Krone.at


Lees hier het laatste wintersportnieuws


 

advertentie