Gezond eten, heerlijke smaken en een lust voor het oog

Lees meer over Ski amadé Taste

Fanatieke wintersporters zijn fan van Ski amadé. En niet voor niets, Ski amadé mag zich het grootste wintersportparadijs van Oostenrijk noemen. Je kunt er namelijk terecht op maar liefst 760 kilometer aan piste, verdeeld over vijf regio’s. Maar naast skiën en snowboarden is er nog veel meer te beleven, zoals winterwandelen en andere activiteiten. Bovendien wordt de inwendige mens niet vergeten. Onder de noemer TASTE Ski amadé geniet je van de allerlekkerste culinaire hoogstandjes.

Wil je eerst meer weten over het gebied? Lees dan Ervaar Ski amadé, het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Lekker eten en drinken tijdens je wintersport

Uit eten bij de skihutten op de berg

Lekker eten staat sowieso al hoog op de agenda in Ski amadé. Stop je tijdens het skiën voor een hapje bij één van de vele berghutten onderweg, dan weet je zeker dat je maaltijd wordt bereid met hoogwaardige en regionale producten. Geniet daarom van diverse bekroonde gerechten, de ‘Genussspecht’, heerlijke zelfgemaakte worsten en kazen, maar ook… veganistische lekkernijen!

Kleine hapjes, hoofdgerechten, vlees of juist veganistisch, alles kan!

Genuss-Ski-Routen: culinaire routes op ski’s

Skiën en culinair genieten is perfect te combineren in Ski amadé. Er zijn in de vijf regio’s tien culinaire skiroutes waarmee je de skigebieden in Ski amadé en hun regionale specialiteiten op een unieke manier leert kennen. Je krijgt de beste ‘geheimtipps’ van locals en verder heb je alleen je skipas maar nodig. Veel plezier!

Ontdek op ski’s de culinaire highlights

Ski & Wijnweek van 12 tot 19 maart 2022

Zet ‘m maar vast in je agenda, want al vele jaren is dit het culinaire hoogtepunt van het wintersportseizoen: de Ski- und Weingenusswoche. Elk jaar kun je terecht in 28 hotels die meedoen aan het thema. Bovendien kun je in alle skigebieden van Ski amadé terecht voor speciale ‘ski en wijn’-activiteiten boven op de berg. Dit jaar is het evenement van 12 tot 19 maart 2022.

Hou je meer van bier dan van wijn? Geen probleem! Een paar dagen later, van 24 tot en met 26 maart, is er in Hochkönig het Alpine Craft Beer festival.

Bezoek de allerhoogste boerenmarkt van de Alpen

De hoogstgelegen boerenmarkt van de Alpen

Als onderdeel van de Ski & Wijnweek is er ook de hoogstgelegen boerenmarkt van de Alpen. Sinds 2015 kunnen skiërs in deze week in maart langs alle marktkramen trekken. Of het nu gaat om kaas, schnaps, jam of thee: proef de lekkernijen van de regionale boeren en producenten en koop ze direct bij de skihutten. Net als op een gewone boerenmarkt, maar dan hoog in de bergen.

Tip: Bezoek de hoogste van alle boerenmarktkramen op de Kreuzkogel in Sportgastein op 2.700 meter hoogte – het hoogste punt van heel Ski amadé.

Lees meer over Ski amadé Taste

Alle foto’s: Ski amadé. Hoofdfoto: Aberg © Claudia Ziegler

(Visited 404 times, 1 visits today)