Het mag dan wel mooi weer zijn in de Alpen, maar het leidt ook tot ongelukken. In Tirol gebeurde er gisteren talrijke ongelukken op de pistes. Soms met lichte verwondingen, maar ook vaak met zwaardere ongelukken.

St.Leonhard

Een botsing tussen een 28-jarige snowboarder en een 61-jarige skiër vond rond 9.45 uur plaats in het skigebied Rifflsee in St. Leonhard im Pitztal. De skiër was aan de linkerkant van de gestopt om te wachten tot zijn collega’s zouden komen. Mogelijk heeft de snowboarder de wachtende man over het hoofd gezien en is hij met hem in botsing gekomen. De skiër brak verschillende ribben en werd na eerste hulp ter plaatse opgenomen in het Zams Hospital.

Lermoos

Ook in Lermoos was er een botsing tussen een 46-jarige snowboarder en een 59-jarige skiër. De twee stonden rond 10.15 uur op dezelfde in het skigebied Grubigstein. Om onbekende redenen vond de botsing plaats, waardoor beide vielen. De vrouw verloor als gevolg van de botsing kort het bewustzijn en bleef op de piste liggen. De snowboarder en een arts die toevallig aanwezig was, zorgden voor de vrouw en verleenden eerste hulp tot de komst van de pisteredding. De gewonde vrouw werd per noodhelikopter naar het ziekenhuis in Reutte gevlogen. Daar werd ze gediagnosticeerd met ribfracturen en een hersenschudding, aldus de politie.

Zillertal Arena

Rond 11 uur ’s ochtends werd een 68-jarige skiër geramd door een tot dan toe onbekende skiër in de Zillertal Arena. De vrouw viel en raakte zwaar gewond. Volgens de politie heeft ze mogelijk een dijbeenbreuk opgelopen. De gevluchte vervolgde zijn reis zonder zich om de gewonde vrouw te bekommeren. De vrouw kreeg eerste hulp van het reddingsteam op de en werd vervolgens per noodhelikopter naar het ziekenhuis van Schwaz gevlogen. Getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie van Schwaz.

Sölden

Een groep van acht skiërs bracht zaterdag door in het skigebied Sölden. Rond 10 uur ’s ochtends waren twee van de leden – een 51-jarige en een 60-jarige man – aan het skiën op een blauwe in het Gaislachkogel-gebied. Om onbekende redenen vond ook daar een botsing plaats waardoor beiden crashten. De 60-jarige verloor het bewustzijn en kreeg eerste hulp van het pistereddingsteam ter plaatse. De man werd per noodhelikopter naar het Zams-ziekenhuis gevlogen, waar hij werd gediagnosticeerd met verschillende gebroken ribben en een hersenschudding. De 51-jarige bleef ongedeerd.

Bron: TT.com | Hoofdfoto: Unsplah (ter illustratie)

Lees ook:


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer