advertentie

De Olympische Spelen in Pyeonchang zijn nog niet eens begonnen en nu al zijn de Zuid-Koreanen gek op onze Sven Kramer. Je zou denken dat dit komt door de geweldige prestaties van onze schaatskoning maar niets is minder waar. De bevolking van Zuid-Korea heeft Sven om een hele andere reden in hun hart gesloten….

SVEN THE MAN

Sven the Man, zoals Sven Kramer, ook wel bekend staat, werd geboren op 23 april 1986 in het Friese Heerenveen. Kramer is een langebaanschaatser met resultaten waar wij als Nederlanders graag ons petje voor afnemen. Zo is hij tweevoudig olympisch kampioen op de 5000 meter, negenvoudig wereldkampioen allround en negenvoudig Europees kampioen. Daarnaast werd hij ook nog eens achtmaal wereldkampioen op de 5000 meter en vijfmaal op de 10.000 meter. Hij schaatste in het verleden al de sterren van de hemel in Turijn (2006), Vancouver (2010) en Sotsji (2014). De spelen in Pyeonchang worden zijn vierde Olympische Winterspelen.

ZUID-KOREA LOVES SVEN KRAMER

In Zuid-Korea was Sven enkel bekend als één van de vele Nederlandse schaatsers. Tot die ‘fatale dag’ in 2010 op de Olympische Spelen in Vancouver. Op de 10 km ging het mis. Sven maakte bij een wissel de fout om in de verkeerde baan te gaan schaatsen en dit kostte hem zijn tweede gouden medaille. Kramer lag op dat moment op koers voor goud en hij noteerde ook de beste tijd maar hij werd na afloop van de wedstrijd gediskwalificeerd. Door zijn misser ging het goud naar de Zuid-Koreaan Seung-Hoon Lee. De Zuid-Koreanen sloten Sven vanaf deze dag in hun hart!

Sven Kramer
Tijdens het wisselen van de baan in Vancouver ging het mis ® foto: Hart van Nederland

KRAMER IN PYEONCHANG 2018

Op de spelen in Pyeonchang komt Kramer, zoals je in ons handige wedstrijdschema kan zien, uit op de 5000 meter, de 10.000 meter, de ploegenachtervolging en de massastart. Wij hopen met heel ons hart dat hij alle inwoners van Zuid-Korea daar zal laten zien waartoe hij ècht in staat is.

‘GO, GO, GO SVEN, make us and the Koreans proud again!

advertentie
Mountainreporters Reisverhalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here