Stroomstoring legt skiliften plat

Door: Saskia Smulders

Een stroomstoring in het Oostenrijkse Grünau im Almtal heeft ervoor gezorgd dat de gondels en een stoeltjeslift stil kwamen te hangen. De inzittende wintersporters konden, nadat de liften met een dieselgenerator weer werden opgestart, er allemaal zelfstandig uitkomen. De stroomstoring trof het gehele dal.

Bergredding voor de zekerheid gewaarschuwd

Omdat het eerste onduidelijk was of alle wintersportgasten daadwerkelijk konden worden gered, werd de bergredding uit voorzorg gewaarschuwd. Christoph Preimesberger, hoofd van de reddingsdienst, zei maandagmiddag tegen ORF Oberösterreich: “Toen de noodvoorziening uiteindelijk werkte en de liften weer konden worden bediend, was onze bergactie niet langer nodig.

een eventuele redding zou moeilijk zijn geweest onder deze weersomstandigheden, met veel sneeuw en wind

We weten niet het exacte aantal mensen dat in de lift zat. Maar we zijn erg blij dat dit nu is opgelost, omdat een eventuele redding moeilijk zou zijn geweest onder deze weersomstandigheden met veel sneeuw en wind. “

Boom de oorzaak

Op het moment van de stroomstoring waren er zo’n 2.000 wintersporters op de pistes aanwezig. Het skigebied van Grünau im Almtal heeft elf liften, waaronder een stoeltjeslift en twee gondels. Uiteindelijk bleek een omgevallen boom de boosdoener; deze was op een stroomkabel gevallen. 

Grünau im Almtal is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Opper-Oostenrijk, gelegen in het district Gmunden. De gemeente heeft ongeveer 2100 inwoners. (bron: Wikipedia)

Bron: orf.at | Hoofdfoto: Feratel

 

(Visited 457 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.