advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

De Zuid-Tiroolse regering heeft dinsdag de skiverbinding Langtaufers – Kaunertal afgewezen. Na tientallen jaren van discussie is het project dus van de tafel.

Milieu Kaunertal wint het van de economie

De verwachte positieve economische en sociaal-economische effecten rechtvaardigen niet de aanzienlijke impact op het milieu”, zegt wethouder Theiner, over de afwijzing. Deze zouden niet alleen betrekking hebben op de direct door het project getroffen gebieden, maar indirect ook op de hele vallei. “De negatieve gevolgen voor natuur en landschap worden niet gecompenseerd door de positieve aspecten zoals de verlenging van het winterseizoen en het creëren van banen,” zei Theiner.

Omrijden

De streep door de plannen is een tegenvaller voor de wintersporters die vanuit Italie vanuit het Langtauferer Tal een eind moeten omrijden om op de Kaunertaller gletsjer te kunnen komen. De bedoeling was om middels een gondel een verbinding te maken.

Er werd al vele tientallen jaren gesproken over het maken van de nieuwe verbinding vanuit Langtaufers met het Tiroler Kaunertal , maar die is nu dus definitief van tafel.

Het gebied

De Kaunertaler gletsjer is makkelijk te bereiken; je kunt gewoon naast de gletsjer parkeren. De gletsjer is gunstig gelegen ten opzichte van de wind, waardoor het vaak niet echt koud aanvoelt. Het gebied is met 20 kilometer aan piste niet erg groot. Er is 14 kilometer aan blauwe, 4 kilometer rode en 2 kilometer aan zwarte pistes te vinden. Het is vanaf Utrecht net iets meer dan 900 kilometer rijden. Met het vliegtuig vlieg je naar Innsbruck. Vanaf daar is het nog 80 kilometer rijden.

Bron: tirol.orf.at

Lees ook:

Nu al skien in deze vijf gletsjergebieden in Tirol

 

advertentie