Het is eind maart, het is lente, de zomertijd is ingegaan, maar Koning Winter laat toch nog even van zich horen. Het slechte weer in de Alpen, veroorzaakt door sneeuwval en flinke storm, zorgt ervoor dat verschillende skigebieden vandaag deels gesloten moseten worden.

Sneeuw en storm

Zoals je hebt kunnen lezen in zowel de weerberichten van Alpenweerman als Weeronline, spookt het behoorlijk vandaag in de Alpen en dan met name Oostenrijk. In een aantal gebieden stormt het zo hard dat verschillende liften en verbindingen tussen gebieden gesloten moesten worden.

Er staat er een stevige noordenwind waardoor er in de hogere skigebieden sprake kan zijn van sneeuwjacht. Al met al is de winter weer even helemaal terug. De sneeuwbuien blijven in Zwitserland tot komende nacht, en in Oostenrijk tot morgenmiddag vallen. In totaal kan er boven de 1000 meter 20 tot 40 centimeter verse sneeuw vallen. En ook in Frankrijk sneeuwt het lekker door, zoals hieronder te zien is in Val Thorens.

Skigebieden deels gesloten

Een aantal skigebieden moest vandaag liften sluiten door de storm en sneeuwval. Zo zijn in Engelberg/Titlis de liften, op een paar na, allemaal gesloten en is de Mölltaler Gletscher dicht. In Skiwelt is ongeveer de helft van de liften gesloten.

Ook de verbinding tussen Saalbach en Fieberbrunn is gesloten vanwege het slechte weer en zijn in Hinterglemm bijna alle hogere liften dicht. In Ischgl is vandaag nog maar een derde van de liften open door de storm. En in Serfaus-Fiss-Ladis zijn alle liften aan de Nordseite gesloten.

Gelukkig zijn de sluitingen slechts tijdelijk. Morgen zal het weer aanzienlijk opknappen. En na de laatste sneeuwbuien morgenmiddag wordt het snel overal droog. Woensdag draait de wind van noordwest naar zuidwest en stroomt er weer zachtere lucht de Alpen binnen. De vorstgrens stijgt overal van 1000 meter op dinsdag naar 2500 meter donderdag. Vooral woensdag kan er ook een beetje neerslag vallen.

Hoofdfoto: Patricia Christiani


Anderen lazen ook:

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer