Het is eind maart, het is lente, de zomertijd is ingegaan, maar Koning Winter laat toch nog even van zich horen. Het slechte weer in de Alpen, veroorzaakt door sneeuwval en flinke storm, zorgt ervoor dat verschillende skigebieden vandaag deels gesloten moseten worden.

Sneeuw en storm

Zoals je hebt kunnen lezen in zowel de weerberichten van Alpenweerman als Weeronline, spookt het behoorlijk vandaag in de Alpen en dan met name Oostenrijk. In een aantal gebieden stormt het zo hard dat verschillende liften en verbindingen tussen gebieden gesloten moesten worden.

Er staat er een stevige noordenwind waardoor er in de hogere skigebieden sprake kan zijn van sneeuwjacht. Al met al is de winter weer even helemaal terug. De sneeuwbuien blijven in Zwitserland tot komende nacht, en in Oostenrijk tot morgenmiddag vallen. In totaal kan er boven de 1000 meter 20 tot 40 centimeter verse sneeuw vallen. En ook in Frankrijk sneeuwt het lekker door, zoals hieronder te zien is in Val Thorens.

Skigebieden deels gesloten

Een aantal skigebieden moest vandaag liften sluiten door de storm en sneeuwval. Zo zijn in Engelberg/Titlis de liften, op een paar na, allemaal gesloten en is de Mölltaler Gletscher dicht. In Skiwelt is ongeveer de helft van de liften gesloten.

Ook de verbinding tussen Saalbach en Fieberbrunn is gesloten vanwege het slechte weer en zijn in Hinterglemm bijna alle hogere liften dicht. In Ischgl is vandaag nog maar een derde van de liften open door de storm. En in Serfaus-Fiss-Ladis zijn alle liften aan de Nordseite gesloten.

Gelukkig zijn de sluitingen slechts tijdelijk. Morgen zal het weer aanzienlijk opknappen. En na de laatste sneeuwbuien morgenmiddag wordt het snel overal droog. Woensdag draait de wind van noordwest naar zuidwest en stroomt er weer zachtere lucht de Alpen binnen. De vorstgrens stijgt overal van 1000 meter op dinsdag naar 2500 meter donderdag. Vooral woensdag kan er ook een beetje neerslag vallen.

Hoofdfoto: Patricia Christiani


Anderen lazen ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer