Stilte voor de sneeuwbom in Oostenrijk: dit is de situatie voor vandaag

Door: Saskia Smulders

De Oostenrijkse weerdienst geeft voor vrijdag en het weekend een sneeuwalarm af. Vanaf morgen tot en met dit weekend kunnen er ongekende hoeveelheden sneeuw gaan vallen in Oostenrijk. Dit zal zeker voor ellende gaan zorgen. Onze weerman Tim zal daar vandaag nog uitgebreid op terug komen. Voor nu even een korte blik op de vooruitzichten per regio, want nu is het nog even relatief rustig qua sneeuw. 

De verwachting voor a.s. vrijdag | wetter.at

De situatie voor vandaag | wetter.at

Steiermarken

Op donderdag sneeuwt het licht in het noorden van Steiermarken (hier vind je o.a. skigebieden als Schladming-Dachstein, Lachstein), matig in de bergen. Een paar lichte sneeuwbuien zijn mogelijk in het Ennstal. Vanaf Mur en het Mürztal in het zuiden, maakt de stormachtige noordenwind van gisteren tijdelijk plaats voor zonnig weer met een paar sneeuwbuien. In het zuidoosten gaat het in de avond en in de nacht van vrijdag sneeuwen. De temperaturen liggen tussen -8 en -1 graden met overdag een maximum van -5 graden. Doordat de wind op veel plaatsen nog sterk is, voelt het echter veel kouder aan. 

Webcam van Schladming | Bron: Bergfex

Karinthië

Hier vinden we een koude noordenwind die zorgt voor winderig, maar meestal droog en vaak zonnig weer in de meeste delen van het land. Aan de andere kant overheersen de wolken naar het noorden, en blijft een beetje sneeuwen langs de noordgrens. In de ochtend liggen de temperaturen tussen -8 en -1 graden, afhankelijk van de wind, gedurende de dag stijgen de waarden naar -4 tot +4 graden.

Bad Klein Kirchheim in Karinthië | Foto: Bergfex

Salzburg

Donderdag sneeuwt het in de ochtend, vooral in Tennengau, Pinzgau en Pongau. Langere droge periodes komen voor in het noordelijke Flachgau en Lungau. Vanaf de middag zijn de wolken dikker en wordt de sneeuwval sterker. Het waait zeer stevig en de wind draait van west naar noordwesten. Het is koud; bij -9 tot -4 graden in de ochtend, overdag alleen -6 tot -1 graden. Ook hier zorgt de wind voor een lage windchillfactor. 

Flachau | Bergfex

Tirol

In het Oberland en in het zuiden van Oost-Tirol is het overwegend droog en gedeeltelijk bewolkt, en is er wat zon, vooral over de grotere valleien. Richting Unterland en de noordelijke rand van de Alpen en in het Oost-Tiroolse Tiroolgebied zijn de wolken dichter en kunnen zwakke sneeuwbuien voorkomen, waarvan de meeste zich rond Kitzbühel bevinden. De wind in Noord-Tirol is matig, in Oost-Tirol nog steeds stormachtig. Het is koud: -9 tot -4 graden, maximaal: -6 tot -2 graden.

Bron: wetter.at

Hoofdfoto: wetter.at

 

 

 

(Visited 1.092 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.