Nederlanders zijn dol op wintersport; maar liefst 66 procent gaat op wintersport omdat ze het de perfecte combinatie van sport en vakantie vinden. Toch ergeren we ons ook regelmatig, blijkt uit onderzoek van reviewplatform Zoover. We storen ons het vaakst aan mensen die midden op de piste stilstaan (41%), maar ook lange rijen bij liften en restaurants (19%) en overvolle pistes (14%) staan in de top drie grootste ergernissen van Nederlandse wintersporters.

Vijf procent komt liever geen landgenoten tegen

December is dé tijd van het jaar om een wintersportvakantie te boeken. We zijn echter wel kritisch bij het boeken. Zo willen we voldoende pistes van eigen niveau in de buurt (56%) en moet het hotel dichtbij de skilift zijn (35%). Opvallend is dat vijf procent van de Nederlanders het liefst geen landgenoten op de piste tegenkomt en hier bij het boeken het meest op let.

Jong geleerd is oud gedaan

De meeste Nederlanders staan al vroeg op de latten; tussen hun 2e en 10e levensjaar gaat 39 procent voor het eerst op wintersport. Wanneer we de dertig zijn gepasseerd waagt bijna niemand meer de sprong naar de piste voor het eerst. Mogelijk denken we dat we het niet meer kunnen leren of zijn we ons meer bewust van de risico’s. Uit de polls op Zoover blijkt dat waar je een paar jaar geleden nog uniek was met een helm op de piste, je tegenwoordig juist opvalt als je er geen op hebt. Maar liefst 83 procent van de Nederlanders draagt altijd een helm op de piste.

Meer ergernis…

Uit de polls van Zoover komt verder naar voren dat:
  • Vier procent van de Nederlanders op wintersport gaat voor de après-ski
  • Maar één procent alleen of met een groepsreis op wintersport gaat. Het merendeel van de Nederlanders gaat samen met vrienden, familie of kennissen
  • Nederlandse wintersporters zichzelf op de piste het liefst omschrijven als kilometervreter.

Doe ook mee met onze win-acties en maak kans op mooie prijzen


(Visited 337 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.