Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Zie hoe de sneeuw ’s nachts oplicht

Door: Bastiaan van der Staay

Deze winter heeft de regio Savoie Mont Blanc een serie bijzondere ervaringen in de aanbieding. Als iedereen in kroeg hangt of gezellig bij het haardvuur zit gaan we naar buiten. Jas aan, muts op en genieten van het schitterende schouwspel van sterren fonkelend boven de sneeuw.

Sneeuwschoenwandelen door een donker bos

Donkere dennenbomen steken sterk af tegen de wit bedekte grond. De sneeuw onder je voeten kraakt en verder hoor je niets. Slechts beschenen door het maanlicht en natuurlijk de fonkelende sterren maak je een stevige wandeling. Aan het einde wordt je beloond met een typisch Savoyarde diner en blijf je slapen in een echte Iglo.

Sterren fonkelend
Vlakbij het Iglodorp. Foto: © Alpes Bivouac

Elke vrijdag Alpes Bivouac in Annecy-Semnoz

Flitsende tocht op lichtgevende ski’s (of sneeuwschoenen)

Nog leuker: je ski’s lichten fel op in de sneeuw op weg naar beneden. De lampjes in je ski’s maken dit bijzondere schouwspel mogelijk. Ga op een nachtelijke ski safari en geniet in het donker van een verlaten winterwonderland en spectaculaire lichteffecten. En als je niet wilt skiën kun je dezelfde spectaculaire ervaring hebben op sneeuwschoenen.

sterren fonkelend
Met ski’s of met raquettes (sneeuwschoenen). Foto: © ESI Starski

Check de site voor data en boeking, bij Starski in Le Grand Bornand

Opwarmen in een warm bad onder de sterrenhemel

Wat is nu een betere manier om te genieten van de winterse sterrenhemel dan vanuit een warme jacuzzi of luxueus zwembad? In Savoie Mont Blanc vind je verschillende hotels met outdoor baden van waaruit je ’s avonds kunt genieten van de Grote en Kleine Beer, de Steelpan en de Melkweg. Pure ontspanning.

Sterren fonkelend
Lig lekker achterover in een warme jacuzzi en kijk je ogen uit. Foto: © QC Terme Chamonix

Bijvoorbeeld bij het nieuwe QC Thermen in Chamonix, met zicht op de Mont Blanc

Scheuren op een (sneeuw)scooter in het avondrood

Actie in de taxi! In Saint-Sorlin-d’Arves is er de mogelijkheid om op individuele basis een sneeuwscooter te huren of met een gids een tocht te maken bij het vallen van de nacht. Koplampen aan en gaan.

Sterren fonkelend
Knallen met die dingen. Lampen aan en gaan. Foto: © Sybel’moto Evasion

Check Sybel’Motos Evasion in Saint-Sorlin-d’Arves

Een stille nacht in Chamonix aan het eind van de lijn

Verlaat Chamonix met de laatste ‘petit train’ op weg naar de gletsjer La Mer de Glace, voor een overnachting in hotel Terminal Neige Refuge. Ver weg van de bewoonde wereld, in een stijlvol decor duik je van het ene dromenland in het spreekwoordelijke andere.

Sterren Fonkelend
Authentieke kamers op authentieke plek. Foto: © SophieMolestiDavidAndre

Check Terminal Neige Montenvers in Chamonix

Hoofdfoto: ©Anthony Wisniewski

(Visited 256 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer