Sterren eten op niveau

In het wereldvermaarde en door de UNESCO op de Wereld Erfgoedlijst geplaatste Alta Badia vindt dit jaar wederom de Gourmet Safari plaats. En dat is niet zomaar een beetje snacken in een skihut. Nadat ik afgelopen jaar de Sommelier op ski’s heb meegemaakt gaan we nu een stapje verder.
Michelin sterren koks achter de kachel
Vanaf 2 december gaan de pistes in Dolomiti Superski, waar Alta Badia toe behoort, open. En een week later kun je al genieten op top niveau. Het thema voor deze zesde editie is ‘Recepten uit je jeugd’. Zeven topkoks is gevraagd gerechten te kiezen die ze als kind super lekker vonden. Ongetwijfeld hebben ze die in de loop der jaren verfijnd en verbeterd. En daar kun je nu dus per ski van genieten.
Op zondag 10 december kun je tussen 11 uur ’s morgens en drie uur ’s middags van hut naar hut skiën en genieten van hun kookkunsten. Misschien is het slim om er een paar te kiezen in plaats van een zeven gangen diner in 4 uur tijd inclusief skiën te doen.
Van Alta Badia tot Moskou en Sicilië
De chefs komen dit jaar uit de buurt Norbert Niederkofler -St.Hubertus in Alta Badia, 2 sterren-, Matteo Metullio -La Siriola Alta Badia, 1 ster -, Nicola Laera -La Stüa de Michil in Alta Badia, 1 ster-. En verder weg: Nino Graziano -Semifreddo in Moskou, 2 sterren-, Alberto Faccani -Magnolia Restaurant in Cesenatico, 1 ster, Francesco Baldissarutti -Perbellini Restaurant in Verona, 1 ster- en Giuseppe Biuso -Isola di Vulcano op Sicilia, 1 ster. Een echt top setje dus met veel variatie in gerechten, smaken en ingrediënten.
Sterren eten genoeg, ook na 10 december
Je ziet het al, ook als je op 10 december niet kunt en wel van sterren eten houdt én van skiën, kun je daarna in Alta Badia nog prima terecht. Sterren-tenten zat.
En niet eens zo duur
Wil je van dit leuke evenement genieten? Voor €50,- koop je een ticket. Daarvoor krijg je vier gangen inclusief passende wijnen. En ik kan je verzekeren dat de wijn ook in orde is.
Meer info kun je hier vinden.
Lees meer over eten en drinken tijdens de wintersport
Al heel, heel lang enthousiast skiër. Gewerkt in wintersportbranche, reiswereld en reclame. Ondertussen al een aantal jaren geëmigreerd naar Oostenrijk, waar ik samen met mijn vrouw eigenaar ben van een vegan hotel en restaurant in Karinthië. haus26.at/nl/