Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

In het wereldvermaarde en door de UNESCO op de Wereld Erfgoedlijst geplaatste Alta Badia vindt dit jaar wederom de Gourmet Safari plaats. En dat is niet zomaar een beetje snacken in een skihut. Nadat ik afgelopen jaar de Sommelier op ski’s heb meegemaakt gaan we nu een stapje verder.

Michelin sterren koks achter de kachel

Vanaf 2 december gaan de pistes in Dolomiti Superski, waar Alta Badia toe behoort, open. En een week later kun je al genieten op top niveau. Het thema voor deze zesde editie is ‘Recepten uit je jeugd’. Zeven topkoks is gevraagd gerechten te kiezen die ze als kind super lekker vonden. Ongetwijfeld hebben ze die in de loop der jaren verfijnd en verbeterd. En daar kun je nu dus per ski van genieten.

Sterren
Sterrenkoks aan het werk

Op zondag 10 december kun je tussen 11 uur ’s morgens en drie uur ’s middags van hut naar hut skiën en genieten van hun kookkunsten. Misschien is het slim om er een paar te kiezen in plaats van een zeven gangen diner in 4 uur tijd inclusief skiën te doen.

Van Alta Badia tot Moskou en Sicilië

De chefs komen dit jaar uit de buurt Norbert Niederkofler -St.Hubertus in Alta Badia, 2 sterren-, Matteo Metullio -La Siriola Alta Badia, 1 ster -, Nicola Laera -La Stüa de Michil in Alta Badia, 1 ster-. En verder weg: Nino Graziano -Semifreddo in Moskou, 2 sterren-, Alberto Faccani -Magnolia Restaurant in Cesenatico, 1 ster, Francesco Baldissarutti -Perbellini Restaurant in Verona, 1 ster- en Giuseppe Biuso -Isola di Vulcano op Sicilia, 1 ster. Een echt top setje dus met veel variatie in gerechten, smaken en ingrediënten.

Sterren eten genoeg, ook na 10 december

Je ziet het al, ook als je op 10 december niet kunt en wel van sterren eten houdt én van skiën, kun je daarna in Alta Badia nog prima terecht. Sterren-tenten zat.

En niet eens zo duur

Wil je van dit leuke evenement genieten? Voor €50,- koop je een ticket. Daarvoor krijg je vier gangen inclusief passende wijnen. En ik kan je verzekeren dat de wijn ook in orde is.

Meer info kun je hier vinden.


Lees meer over eten en drinken tijdens de wintersport


(Visited 321 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer