In het wereldvermaarde en door de UNESCO op de Wereld Erfgoedlijst geplaatste Alta Badia vindt dit jaar wederom de Gourmet Safari plaats. En dat is niet zomaar een beetje snacken in een skihut. Nadat ik afgelopen jaar de Sommelier op ski’s heb meegemaakt gaan we nu een stapje verder.

Michelin sterren koks achter de kachel

Vanaf 2 december gaan de pistes in Dolomiti Superski, waar Alta Badia toe behoort, open. En een week later kun je al genieten op top niveau. Het thema voor deze zesde editie is ‘Recepten uit je jeugd’. Zeven topkoks is gevraagd gerechten te kiezen die ze als kind super lekker vonden. Ongetwijfeld hebben ze die in de loop der jaren verfijnd en verbeterd. En daar kun je nu dus per ski van genieten.

Sterren
Sterrenkoks aan het werk

Op zondag 10 december kun je tussen 11 uur ’s morgens en drie uur ’s middags van hut naar hut skiën en genieten van hun kookkunsten. Misschien is het slim om er een paar te kiezen in plaats van een zeven gangen diner in 4 uur tijd inclusief skiën te doen.

Van Alta Badia tot Moskou en Sicilië

De chefs komen dit jaar uit de buurt Norbert Niederkofler -St.Hubertus in Alta Badia, 2 sterren-, Matteo Metullio -La Siriola Alta Badia, 1 ster -, Nicola Laera -La Stüa de Michil in Alta Badia, 1 ster-. En verder weg: Nino Graziano -Semifreddo in Moskou, 2 sterren-, Alberto Faccani -Magnolia Restaurant in Cesenatico, 1 ster, Francesco Baldissarutti -Perbellini Restaurant in Verona, 1 ster- en Giuseppe Biuso -Isola di Vulcano op Sicilia, 1 ster. Een echt top setje dus met veel variatie in gerechten, smaken en ingrediënten.

Sterren eten genoeg, ook na 10 december

Je ziet het al, ook als je op 10 december niet kunt en wel van sterren eten houdt én van skiën, kun je daarna in Alta Badia nog prima terecht. Sterren-tenten zat.

En niet eens zo duur

Wil je van dit leuke evenement genieten? Voor €50,- koop je een ticket. Daarvoor krijg je vier gangen inclusief passende wijnen. En ik kan je verzekeren dat de wijn ook in orde is.

Meer info kun je hier vinden.


Lees meer over eten en drinken tijdens de wintersport


 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer