In het wereldvermaarde en door de UNESCO op de Wereld Erfgoedlijst geplaatste Alta Badia vindt dit jaar wederom de Gourmet Safari plaats. En dat is niet zomaar een beetje snacken in een skihut. Nadat ik afgelopen jaar de Sommelier op ski’s heb meegemaakt gaan we nu een stapje verder.

Michelin sterren koks achter de kachel

Vanaf 2 december gaan de pistes in Dolomiti Superski, waar Alta Badia toe behoort, open. En een week later kun je al genieten op top niveau. Het thema voor deze zesde editie is ‘Recepten uit je jeugd’. Zeven topkoks is gevraagd gerechten te kiezen die ze als kind super lekker vonden. Ongetwijfeld hebben ze die in de loop der jaren verfijnd en verbeterd. En daar kun je nu dus per ski van genieten.

Sterren
Sterrenkoks aan het werk

Op zondag 10 december kun je tussen 11 uur ’s morgens en drie uur ’s middags van hut naar hut skiën en genieten van hun kookkunsten. Misschien is het slim om er een paar te kiezen in plaats van een zeven gangen diner in 4 uur tijd inclusief skiën te doen.

Van Alta Badia tot Moskou en Sicilië

De chefs komen dit jaar uit de buurt Norbert Niederkofler -St.Hubertus in Alta Badia, 2 sterren-, Matteo Metullio -La Siriola Alta Badia, 1 ster -, Nicola Laera -La Stüa de Michil in Alta Badia, 1 ster-. En verder weg: Nino Graziano -Semifreddo in Moskou, 2 sterren-, Alberto Faccani -Magnolia Restaurant in Cesenatico, 1 ster, Francesco Baldissarutti -Perbellini Restaurant in Verona, 1 ster- en Giuseppe Biuso -Isola di Vulcano op Sicilia, 1 ster. Een echt top setje dus met veel variatie in gerechten, smaken en ingrediënten.

Sterren eten genoeg, ook na 10 december

Je ziet het al, ook als je op 10 december niet kunt en wel van sterren eten houdt én van skiën, kun je daarna in Alta Badia nog prima terecht. Sterren-tenten zat.

En niet eens zo duur

Wil je van dit leuke evenement genieten? Voor €50,- koop je een ticket. Daarvoor krijg je vier gangen inclusief passende wijnen. En ik kan je verzekeren dat de wijn ook in orde is.

Meer info kun je hier vinden.


Lees meer over eten en drinken tijdens de wintersport


 

Grossarl

Grossarltal, nog meer skiplezier voor het hele gezin.

Het Grossarltal had altijd al een groots aanbod in Ski amadé. Dit jaar is fors geïnvesteerd in nieuwe kabelbanen, skipistes en restaurants op de berg. Speciaal voor gezinnen: gratis ski- en avonturenpiste in het dal voor beginners. Geniet van de unieke natuur bij de ingang van het Nationaal Park Hohe Tauern. Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer