Moet Val Thorens weer winnen?

Door Pauline van der Waal

Lijstjes, we zijn er dol op. De grootste dit, de beste dat, de oudste zus en de mooiste zo. Nog leuker is het als je zelf invloed op een lijstje hebt. Dat kan nu, als je stemt op het beste skiresort van 2018-2019.

Hoe kun je stemmen?

Stemmen doe je op de website van European Best Destinations. Oh ja, we hebben het hier over het beste skiresort in Europa. Er bestaat ook een lijstje met beste skiresorts ter wereld. Daarvan wordt de winnaar binnen enkele weken ook bekend gemaakt.

Overigens is het geen helemaal vrije keuze, je dient je keuze te maken uit de volgende resorts: La Plagne, Kitzbühel, Courchevel, Livigno, Skicircus Saalbach, Verbier, St Sorlin d’Arves, Avoriaz, Crans Montana, Zermatt, St Anton am Arlberg, Chamonix-Mont-Blanc, Val Gardena, SkiWelt Wilder Kaiser, Cervinia-Valtournenche en Alpe d’Huez.

Eigenlijk vond ik onderstaand filmpje het leukste van het hele stemmen. Lekker in vogelvlucht door alle prachtig witte skigebieden heen.

Wie wordt de winnaar?

De afgelopen jaren was het eigenlijk een beetje saai, want keer op keer won het Franse Val Thorens. Overigens best terecht hoor, want een prachtig gebied was het altijd al, maar we zagen dat de laatste jaren ook het dorp een ware metamorfose heeft ondergaan. Dus: wil je de titel van Val Tho dit jaar ook weer zeker stellen, of wil je juist dat een ander gebied er eens met de winst vandoor gaat? Stem! Dat kan nog tot 15 november a.s.

Hieronder kun je in ieder geval zien waarom Val Thorens heeft gewonnen.

Foto: http://www.valthorens.com

(Visited 189 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.