Steeds meer afgesloten dorpen. Dode in Sankt Anton

Door: Saskia Smulders

De berichten over lawinegevaar, lawines en afgesloten wegen en dorpen volgen elkaar in zeer rap tempo op. Vanavond is bekend geworden dat er een dode is te betreuren door een lawine in Sankt Anton. Daarnaast raken steeds meer dorpen afgesloten. 

Meer dorpen afgesloten

Eerder vandaag berichtten we al over de afsluiting van dorpen als Lech, Zürs en Gargellen. Inmiddels is bekend geworden dat Hochkar – het gebied dat eerder ontruimd werd – inmiddels is uitgeroepen tot rampgebied. Inmiddels zijn ook dorpen als Kühtai, Galtür en Hochfügen niet bereikbaar. In het Kleinwalsertal zijn de dorpen Baad en Wildental afgesloten. Ongetwijfeld gaan er nog meer dorpen volgen morgen of overmorgen. 

Daarnaast is de Worldcup afdaling Super G, waar Lindsey Vonn haar come back wilde maken, in Sankt Anton afgelast. 

Lawine in Sankt Anton

Elders in Sankt Anton vond vandaag een lawine plaats waarbij een 16-jarige jongen overleed. Hij was met z’n ouders en een broer per ongeluk buiten de piste geraakt en triggerde een lawine. Het zicht was vandaag erg slecht en vele liften waren gesloten. De jongen overleed ter plaatse, de ouders en broer bleven ongedeerd.

Veel lawines

Ook op veel andere plekken waren vandaag lawines. In Neukirchen am Großvenediger was ook een lawine waarbij vier jonge Duitse toeristen deels begraven werden door de sneeuw. In het gehucht Haldensee kwam een lawine naar beneden die over een weg (B199) kwam waardoor de weg gesloten moest worden. Ook even buiten Innsbruck was een lawine (zie foto). 

Lawine in Innsbruck | Foto: zeitungsfoto.at

Gelukkig is er af en toe ook tijd voor een geintje in de sneeuw:

En natuurlijk heel veel respect voor de reddingswerkers die keihard werken, ook om dieren te redden:

In Flachgau wordt zelfs met behulp van helikopters de bomen sneeuwvrij gemaakt:

Bron: tt.com

LEES HIER MEER WINTERSPORT WEER ARTIKELEN

(Visited 2.718 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.