Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Afgelopen week waren de sneeuwcondities al flink verbeterd en volgende week kunnen zelfs de landschappen in de lagere dalen weer volledig wit kleuren. De Alpen staan namelijk aan de vooravond van een echte kou-inval. Vandaag kan vooral aan de west- en noordkant van de Alpen wat sneeuw vallen. Van grote hoeveelheden is echter geen sprake, in delen van Tirol kan wel 10 tot lokaal 15 centimeter vallen. Elders in de Alpen blijft het beperkt met 2 tot 10 cm. Aan de zuidkant en in de Franse Alpen blijft het zo goed als droog. 

Zaterdag belooft een droge dag te worden in een groot deel van de Alpen. Over het algemeen overheerst de bewolking, maar op sommige plekken kan de zon doorbreken en dan is het meteen heerlijk weer om op de latten te staan. Aanvankelijk is het dit weekend nog vrij zacht met een sneeuwgrens die ruim boven de 1000 meter ligt. In de nacht naar zondag loopt die zelfs op tot 1800 meter in delen van Zwitserland en Oostenrijk. 

Dalende sneeuwgrens

Zondagochtend stroomt koude lucht richting de Alpen. Dit gaat gepaard met een neerslaggebied dat vanuit het noordwesten over de Alpen trekt. Met de aanvoer van deze koude lucht daalt de sneeuwgrens ook flink. Dit gebeurt het eerst in Zwitserland. Zondagmiddag is de sneeuwgrens hier al gedaald tot 800 meter. Wederom is de meeste sneeuwval bestemd voor de noordkant van de Alpen. Hier kan op uitgebreide schaal 10 tot 20 centimeter sneeuw vallen. Lokaal in Zwitserse Alpen nog wat meer.  

Zondagavond ontwikkelt zich een nieuw neerslaggebied aan de zuidkant van de Alpen. Dit is een zeer actief gebied en in het zuiden van Oostenrijk kan zelfs tot een halve meter sneeuw gaan vallen in een relatief korte tijd. Slovenië lijkt nog meer te krijgen, daar kan lokaal meer dan een meter sneeuw gaan vallen! 

Tot een halve meter sneeuw in Zwitserland en Frankrijk

In het begin van de nieuwe week gaat het tot in de lagere dalen echt flink winteren. De kou stroomt verder uit over de Alpen en hiermee daalt de sneeuwgrens zelfs tot onder de 500 meter. Op 1500 meter ligt het kwik dinsdag in de Oostenrijkse Alpen rond -5 graden. Het weerbeeld blijft ronduit wisselvallig met dagelijks neerslaggebieden of buien die overtrekken. In de loop van de week kan er zo’n halve meter verse sneeuw bijgevallen zijn in de Franse- en Zwitserse Alpen. Ook de Oostenrijkse Alpen vallen niet buiten de boot, hier komen enkele tientallen centimeters bij. 

Weer skiën in Sauerland?

Niet alleen in de Alpen wordt het beduidend kouder. Ook in Sauerland gaan de temperaturen flink dalen en wordt sneeuw verwacht. Vanaf maandag blijft het in Winterberg ook overdag vriezen en in de nachten vriest het veelal matig. Hierbij blijft het weerbeeld vrij wisselvallig met regelmatig kans op enkele buien. De groene landschappen die er nu prominent aanwezig zijn zullen hier vanaf begin volgende week dus weer wit gaan kleuren. 

Bron: WeerOnline Wintersport | Meer sneeuwberichten lees je op Alpenweerman.nl

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer