Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Afgelopen week waren de sneeuwcondities al flink verbeterd en volgende week kunnen zelfs de landschappen in de lagere dalen weer volledig wit kleuren. De Alpen staan namelijk aan de vooravond van een echte kou-inval. Vandaag kan vooral aan de west- en noordkant van de Alpen wat sneeuw vallen. Van grote hoeveelheden is echter geen sprake, in delen van Tirol kan wel 10 tot lokaal 15 centimeter vallen. Elders in de Alpen blijft het beperkt met 2 tot 10 cm. Aan de zuidkant en in de Franse Alpen blijft het zo goed als droog. 

Zaterdag belooft een droge dag te worden in een groot deel van de Alpen. Over het algemeen overheerst de bewolking, maar op sommige plekken kan de zon doorbreken en dan is het meteen heerlijk weer om op de latten te staan. Aanvankelijk is het dit weekend nog vrij zacht met een sneeuwgrens die ruim boven de 1000 meter ligt. In de nacht naar zondag loopt die zelfs op tot 1800 meter in delen van Zwitserland en Oostenrijk. 

Dalende sneeuwgrens

Zondagochtend stroomt koude lucht richting de Alpen. Dit gaat gepaard met een neerslaggebied dat vanuit het noordwesten over de Alpen trekt. Met de aanvoer van deze koude lucht daalt de sneeuwgrens ook flink. Dit gebeurt het eerst in Zwitserland. Zondagmiddag is de sneeuwgrens hier al gedaald tot 800 meter. Wederom is de meeste sneeuwval bestemd voor de noordkant van de Alpen. Hier kan op uitgebreide schaal 10 tot 20 centimeter sneeuw vallen. Lokaal in Zwitserse Alpen nog wat meer.  

Zondagavond ontwikkelt zich een nieuw neerslaggebied aan de zuidkant van de Alpen. Dit is een zeer actief gebied en in het zuiden van Oostenrijk kan zelfs tot een halve meter sneeuw gaan vallen in een relatief korte tijd. Slovenië lijkt nog meer te krijgen, daar kan lokaal meer dan een meter sneeuw gaan vallen! 

Tot een halve meter sneeuw in Zwitserland en Frankrijk

In het begin van de nieuwe week gaat het tot in de lagere dalen echt flink winteren. De kou stroomt verder uit over de Alpen en hiermee daalt de sneeuwgrens zelfs tot onder de 500 meter. Op 1500 meter ligt het kwik dinsdag in de Oostenrijkse Alpen rond -5 graden. Het weerbeeld blijft ronduit wisselvallig met dagelijks neerslaggebieden of buien die overtrekken. In de loop van de week kan er zo’n halve meter verse sneeuw bijgevallen zijn in de Franse- en Zwitserse Alpen. Ook de Oostenrijkse Alpen vallen niet buiten de boot, hier komen enkele tientallen centimeters bij. 

Weer skiën in Sauerland?

Niet alleen in de Alpen wordt het beduidend kouder. Ook in Sauerland gaan de temperaturen flink dalen en wordt sneeuw verwacht. Vanaf maandag blijft het in Winterberg ook overdag vriezen en in de nachten vriest het veelal matig. Hierbij blijft het weerbeeld vrij wisselvallig met regelmatig kans op enkele buien. De groene landschappen die er nu prominent aanwezig zijn zullen hier vanaf begin volgende week dus weer wit gaan kleuren. 

Bron: WeerOnline Wintersport | Meer sneeuwberichten lees je op Alpenweerman.nl

 

Grossarl

Grossarltal, nog meer skiplezier voor het hele gezin.

Het Grossarltal had altijd al een groots aanbod in Ski amadé. Dit jaar is fors geïnvesteerd in nieuwe kabelbanen, skipistes en restaurants op de berg. Speciaal voor gezinnen: gratis ski- en avonturenpiste in het dal voor beginners. Geniet van de unieke natuur bij de ingang van het Nationaal Park Hohe Tauern. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer