Start seizoen Kitzsteinhorn even uitgesteld

Door Patricia Christiani

Gletsjergebied Kitzsteinhorn, onderdeel van skigebied Kaprun en Zell am See, heeft noodgedwongen haar seizoensstart even uit moeten stellen. Nu denk je in deze tijden dan meteen aan een coronagerelateerde catastrofe, maar gelukkig heeft het virus hier niets mee te maken. Het Oostenrijkse gletsjergebied zou zaterdag 3 oktober 2020 van start moeten gaan, maar moet dit minstens een dag uitstellen vanwege verwacht slecht weer. Gelukkig lijkt het erop dat de Kitzsteinhorn zondag wél van start kan gaan.

De omstandigheden voor de start leken ideaal. Vorig weekend viel er namelijk voor het eerst dit seizoen een flinke bak sneeuw in de Alpen. Helaas zijn de weersvoorspellingen van vandaag en morgen iets minder gunstig. Er wordt langdurige zware neerslag verwacht en het wordt zeer onstuimig met een stormachtige föhn in de bergen. Op grote hoogte kan zomaar een pak sneeuw vallen van meer dan 100 – 150 cm. Dit kan ook gelijk zorgen voor veel lawines. Op zaterdag kan er vervolgens nog 30-50 centimeter bijvallen. Er wordt dan ook gewaarschuwd door de Oostenrijkse weerdiensten, want de storm kan in de bergen een snelheid tot wel 170 kilometer per uur bereiken.

Balen voor de wintersporters die daar hoopten de primeur van de Kitz mee te pakken, na het abrupt geëindigde vorige skiseizoen. Hopelijk kan het gebied dan zondag een droomstart maken met bakken verse sneeuw!

Hoofdfoto: Zellamsee-kaprun.com

Anderen lazen ook:

(Visited 378 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.