NIEUWS | Start Oostenrijkse skigebieden in gevaar?

Door Patricia Christiani | Bron: Tiroler Tageszeitung

Vanaf 24 december gaan de Oostenrijkse skigebieden open voor inwoners van Oostenrijk. Maar of dit daadwerkelijk gaat gebeuren, betwijfelt de woordvoerder van de kabelbanen. Er zijn in Oostenrijk nieuwe coronamaatregelen van kracht, die de opening van de skigebieden in gevaar brengen.

De nieuwe strengere maatregelen in Oostenrijk bepalen namelijk dat voor alle gesloten ruimtes een capaciteitsvermindering van 50% moet zijn. Ofwel, het aantal personen in wachtrijen moet 50% zijn en dit geldt óók voor de bezetting van de gondels en stoeltjesliften met kap. Een mondkapje is daarbij verplicht.

Start in gevaar

De nieuwe maatregelen verontrust de woordvoerder van de kabelbanen, Franz Hörl. De bezoekersstromen moeten dus nog strakker worden gestuurd. Ook vereist de federale overheid een uitgebreide risicoanalyse van de operatie van elk bedrijf, wat veel voeten in de aarde heeft. Hörl vindt dat de bedrijven veel te weinig tijd hebben om zich op de nieuwe maatregelen voor te bereiden. Of alle skigebieden in Tirol op 24 december open kunnen volgens de nieuwe maatregelen, is volgens Hörl nog maar de vraag.

Boos

Hörl is daarom boos en vindt het vooral erg dat de vereiste punten niet eerder zijn gecommuniceerd. Sinds het voorjaar werkt de industrie samen met experts aan uitgebreide veiligheidsconcepten, die “zelfs de minister van Volksgezondheid” goed vond. Minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP) gaf toen ook haar zegen. “Nu veeg je dit intensieve werk van tafel en voeg je een week voor aanvang regels toe. Eerst praat je niet met ons en dan vraag je maatregelen die in de praktijk simpelweg niet meer haalbaar zijn en de korte tijd tot Kerstmis”, legt Hörl uit.

Volgens de industrie is een dergelijk veiligheidsconcept voor de korte termijn niet haalbaar, zeker niet voor kleinere skigebieden. Zo komt de start van het Oostenrijkse skiseizoen in gevaar. In het weekend wil Hörl hierover overleg plegen met de Oostenrijkse kabelbaanoperatoren.

Hoofdfoto: Pixabay


ANDEREN LAZEN OOK


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer