Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

NIEUWS | Start Oostenrijkse skigebieden in gevaar?

Door Patricia Christiani | Bron: Tiroler Tageszeitung

Vanaf 24 december gaan de Oostenrijkse skigebieden open voor inwoners van Oostenrijk. Maar of dit daadwerkelijk gaat gebeuren, betwijfelt de woordvoerder van de kabelbanen. Er zijn in Oostenrijk nieuwe coronamaatregelen van kracht, die de opening van de skigebieden in gevaar brengen. 

De nieuwe strengere maatregelen in Oostenrijk bepalen namelijk dat voor alle gesloten ruimtes een capaciteitsvermindering van 50% moet zijn. Ofwel, het aantal personen in wachtrijen moet 50% zijn en dit geldt óók voor de bezetting van de gondels en stoeltjesliften met kap. Een mondkapje is daarbij verplicht.

Start in gevaar

De nieuwe maatregelen verontrust de woordvoerder van de kabelbanen, Franz Hörl. De bezoekersstromen moeten dus nog strakker worden gestuurd. Ook vereist de federale overheid een uitgebreide risicoanalyse van de operatie van elk bedrijf, wat veel voeten in de aarde heeft. Hörl vindt dat de bedrijven veel te weinig tijd hebben om zich op de nieuwe maatregelen voor te bereiden. Of alle skigebieden in Tirol op 24 december open kunnen volgens de nieuwe maatregelen, is volgens Hörl nog maar de vraag.

Boos

Hörl is daarom boos en vindt het vooral erg dat de vereiste punten niet eerder zijn gecommuniceerd. Sinds het voorjaar werkt de industrie samen met experts aan uitgebreide veiligheidsconcepten, die “zelfs de minister van Volksgezondheid” goed vond. Minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP) gaf toen ook haar zegen. “Nu veeg je dit intensieve werk van tafel en voeg je een week voor aanvang regels toe. Eerst praat je niet met ons en dan vraag je maatregelen die in de praktijk simpelweg niet meer haalbaar zijn en de korte tijd tot Kerstmis”, legt Hörl uit.

Volgens de industrie is een dergelijk veiligheidsconcept voor de korte termijn niet haalbaar, zeker niet voor kleinere skigebieden. Zo komt de start van het Oostenrijkse skiseizoen in gevaar. In het weekend wil Hörl hierover overleg plegen met de Oostenrijkse kabelbaanoperatoren.

Hoofdfoto: Pixabay


ANDEREN LAZEN OOK


(Visited 637 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer