Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

NIEUWS | Start Oostenrijkse skigebieden in gevaar?

Door Patricia Christiani | Bron: Tiroler Tageszeitung

Vanaf 24 december gaan de Oostenrijkse skigebieden open voor inwoners van Oostenrijk. Maar of dit daadwerkelijk gaat gebeuren, betwijfelt de woordvoerder van de kabelbanen. Er zijn in Oostenrijk nieuwe coronamaatregelen van kracht, die de opening van de skigebieden in gevaar brengen.

De nieuwe strengere maatregelen in Oostenrijk bepalen namelijk dat voor alle gesloten ruimtes een capaciteitsvermindering van 50% moet zijn. Ofwel, het aantal personen in wachtrijen moet 50% zijn en dit geldt óók voor de bezetting van de gondels en stoeltjesliften met kap. Een mondkapje is daarbij verplicht.

Start in gevaar

De nieuwe maatregelen verontrust de woordvoerder van de kabelbanen, Franz Hörl. De bezoekersstromen moeten dus nog strakker worden gestuurd. Ook vereist de federale overheid een uitgebreide risicoanalyse van de operatie van elk bedrijf, wat veel voeten in de aarde heeft. Hörl vindt dat de bedrijven veel te weinig tijd hebben om zich op de nieuwe maatregelen voor te bereiden. Of alle skigebieden in Tirol op 24 december open kunnen volgens de nieuwe maatregelen, is volgens Hörl nog maar de vraag.

Boos

Hörl is daarom boos en vindt het vooral erg dat de vereiste punten niet eerder zijn gecommuniceerd. Sinds het voorjaar werkt de industrie samen met experts aan uitgebreide veiligheidsconcepten, die “zelfs de minister van Volksgezondheid” goed vond. Minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP) gaf toen ook haar zegen. “Nu veeg je dit intensieve werk van tafel en voeg je een week voor aanvang regels toe. Eerst praat je niet met ons en dan vraag je maatregelen die in de praktijk simpelweg niet meer haalbaar zijn en de korte tijd tot Kerstmis”, legt Hörl uit.

Volgens de industrie is een dergelijk veiligheidsconcept voor de korte termijn niet haalbaar, zeker niet voor kleinere skigebieden. Zo komt de start van het Oostenrijkse skiseizoen in gevaar. In het weekend wil Hörl hierover overleg plegen met de Oostenrijkse kabelbaanoperatoren.

Hoofdfoto: Pixabay


ANDEREN LAZEN OOK


(Visited 644 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer