Al als klein meisje wilde ik eens ervaren hoe het was om bij Club Med in een wintersportgebied te verblijven. Dat kwam niet uit het niets. Ik denk dat ik een jaar of zes was toen ik voor het eerst vanaf de piste achter een besneeuwde rij bomen dampen omhoog zag komen. Nieuwsgierig vroeg ik wat dat was. ‘Dat is Club Med’ zei mijn vader. ‘Een club voor hele rijke mensen.’

EEN VOORSTELLING MET VRAGEN

In de jaren die volgden, passeerde ik nog vaker de meestal sprookjesachtige resorts van Club Med in verschillende skigebieden. En steeds weer dacht ik aan de woorden van mijn vader: ‘Een club voor hele rijke mensen.’ Het maakte mij nieuwsgierig en ik probeerde me er een voorstelling van te maken. Hoe zou het er van binnen uitzien? Hoe zou het er zijn? Wat voor mensen zouden zo’n club eigenlijk bezoeken? Wat zouden de voordelen zijn van een verblijf daar? En zou het leuk zijn om voor Club Med te werken?

Na achtendertig jaar gissen, was het vorige week dan eindelijk zo ver. Ik mocht drie dagen voor SnowRepublic op persreis naar Club Med in het Franse Valmorel. Eindelijk kon ik Club Med zelf gaan ervaren en op zoek gaan naar de antwoorden op mijn vragen. Het werd een ervaring om nooit meer te vergeten!

Club Med Valmorel
Club Med Valmorel

DE GO’S, DE BRUIDSUITE & OP-EN-TOP LUXE

Meteen al bij binnenkomst gleed er een sprookjesachtige waas over me heen. Te midden van grote pilaren en immense zilveren kandelaars werd ik ontvangen door een verzorgd team van Club Med personeel bestaande uit voornamelijk jonge mensen afkomstig uit alle windstreken. Later leerde ik dat het personeel van Club Med de GO’s worden genoemd. Dit staat voor Gentils Organisateurs (vrij vertaald -> vriendelijke organisatoren). Een benaming die allen tijdens mijn aanwezigheid meer dan waar maakten! Ik kreeg een persoonlijke GO aangewezen die mij door mooi aangeklede gangen naar mijn kamer begeleidde. De betovering hield niet op. Bij het aanzien van mijn kamer dacht ik even dat ze mij de bruidssuite hadden gegeven maar later begreep ik dat álle kamers bij deze Club Med er hetzelfde uitzagen. WOW, de sfeer en luxe straalden er vanaf en ik besloot me deze drie dagen volledig over te geven aan het betoverende gevoel tussen de ‘hele rijke mensen’ in een sprookjesachtige omgeving. Dat kwam helemaal goed!

68 CLUBS WAARVAN 22 IN DE ALPEN

Club Med, afkorting van Club Méditerranee, is een Frans bedrijf dat al sinds 1950 luxe resorts uitbaat over de hele wereld. Ze worden door vele gezien als de eerste grote hotelketen die de all-inclusive formule introduceerde en toepaste. Op dit moment heeft Club Med maar liefst 68 luxe resorts over de hele wereld waarvan er zich 22 in de Alpenlanden bevinden. Bij één van deze 22 resorts mocht ik drie dagen op zoek naar de antwoorden op mijn vragen en me heerlijk laten verwennen. Ik was bij Club Med Valmorel in de Franse Alpen.

HOE ZOU HET ER VAN BINNEN UITZIEN?

Net heb ik al verteld over de ontvangst tussen de grote pilaren, de immense zilveren kandelaars en de bruidsuite-achtige kamer maar er was meer, veel meer. Deze club straalde één en al luxe uit, tot in het kleinste detail. Verzorgde zitjes sierden de gangen en de eetzalen waren bijna te mooi om er te gaan zitten. Club Med doet er alles aan om er voor te zorgen dat het de gasten die GM’s genoemd worden (Gentils Members; vrij vertaald-> vriendelijke klanten) aan niets maar dan ook niets ontbreekt tijdens het verblijf. Dit vertaalt zich in een uiterst vriendelijke en behulpzame benadering van de GO’s maar zeer zeker ook in de totale uitstraling van de club. Ik heb me er drie dagen lang een rijke prinses in een sprookje gevoeld. Missie geslaagd!

Vier restaurants bij Club Med Valmorel
Vier restaurants bij Club Med Valmorel

HOE ZOU HET ER ZIJN?

De sfeer in de club kan ik het best omschrijven als saamhorig. Een club mensen die het fijn vindt om bij elkaar te horen en met elkaar te verblijven in een omgeving die bij hen en hun levensstijl past. Mensen die het fijn vinden om van alle gemakken voorzien te zijn en op-en-top verwend te worden. Want ja, dát is wat de GO’s van Club Med de hele dag doen. De buffetten zijn enorm uitgebreid en smakelijk. En je kan je er de hele dag vermaken te midden van mensen van over de hele wereld die hetzelfde luxe gevoel ervaren. Het maakt niet uit of je groot of klein bent. Bij deze club in Valmorel is er de hele dag vermaak voor baby’s vanaf 4 maanden & kinderen t/m 17 jaar. Alles is vrijblijvend en voor sommige activiteiten worden extra kosten in rekening gebracht maar het hoeft ook je baby of kinderen aan niets te ontbreken. En weet je? Er is zelfs een speciaal ‘Baby Restaurant’ waar zowel de gerechten als de inrichting volledig zijn gericht op baby’s en kinderen van 4 maanden tot 3 jaar. Zo bijzonder!

WAT VOOR MENSEN BEZOEKEN CLUB MED?

Toen ik er was, was de club helemaal volgeboekt. Dat betekent dat er op dat moment 1150 GM’s waren. Van die 1150 kwamen er 500 gasten uit Brazilië en 100 uit Rusland, zo werd mij verteld. Ik heb de mensen geobserveerd en kwam tot de conclusie dat dit mensen moesten zijn met het ‘nieuwe geld’. Overdag gekleed in de mooiste en duurste skikleding en ’s avonds gehuld in exclusieve avondkledij met een hoop bling bling. Ook alle kinderen zagen er uit om door een ringetje te halen. Ik keek mijn ogen uit.

Club Med
Optimaal genieten bij Club Med

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN VERBIJF BIJ CLUB MED?

Als je van het clubgevoel en optimale verwennerij houdt en er daarnaast een dikke portemonnee op na houdt (niet geheel onbelangrijk!), dan biedt Club Med in mijn ogen enkel voordelen. Bijna alles is inclusief dus je wordt tijdens je verblijf volledig ontzorgd en in de watten gelegd. Je skipassen liggen vooraf klaar, je skimateriaal is geregeld, de skilessen zijn geboekt en er wordt de hele dag heerlijk voor je gekookt door de beste chefs. Daarbij komt nog dat je de hele dag onbeperkt alles kan drinken waar je zin in hebt en wanneer je vermaakt wil worden, dan is zelfs dat er. De hele dag!

IS HET LEUK OM BIJ CLUB MED TE WERKEN?

Om deze vraag beantwoord te krijgen, moest ik op zoek naar iemand die me daar een eerlijk antwoord op wilde geven. De GO’s zijn allemaal dusdanig getraind in vriendelijkheid en gastgerichtheid dat ik ontdekte dat ze het liever niet over zichzelf wilden hebben. Ze zijn er immers om er voor te zorgen dat het de gasten aan werkelijk niets ontbreekt en even leek het alsof een geanimeerd persoonlijk gesprek niet tot de mogelijkheden behoorde. In deze club werken maar liefst 90 verschillende nationaliteiten omdat alle gasten persoonlijk en in hun eigen taal benaderd moeten kunnen worden. Als dat geen topservice is dan weet ik het ook niet meer. Club Med is er volledig voor de gast en alleen dat al maakte het voor mij echt een bijzondere belevenis.

SAAMHORIGHEID

Ik raakte in gesprek met twee GO’s die het leuk vonden om mijn vragen te beantwoorden. En zo kwam ik erachter dat het geweldig leuk is om tot de GO-familie van Club Med te behoren. De saamhorigheid is er namelijk niet alleen tussen de GM’s maar, zo werd mij verteld, ook zeker tussen de GO’s onderling. In Valmorel wonen zij met elkaar op de zolderetage van het gebouw, in 2-persoons appartementen met eigen badkamer en keukentje. Daarnaast heeft de club ook nog enkele grote appartementen op loopafstand voor het herbergen van de vele GO’s. De GO’s werken 39 uur per week en er zijn legio groeimogelijkheden binnen de organisatie. Zo kwam één van de GO’s die ik sprak net uit het Caribisch gebied waar hij enkele jaren bij een club had gewerkt. Hij kreeg de mogelijkheid om in Valmorel een managementfunctie te vervullen en geeft er nu met veel plezier leiding aan 70 andere GO’s.

HOSPITALITY

Op mijn vraag of het niet een enorme opgave was om dag in dag uit de gasten ’te pleasen’ en als ‘kings & queens’ te behandelen, was het antwoord kort maar krachtig: ‘Hospitality zit in je bloed, of niet.’ En zo is het mijns inziens helemaal. Als GO binnen de Club Med organisatie doe je ervaring op voor het leven en krijg je kansen die je elders wellicht niet kan krijgen. Mocht je nog op zoek zijn naar een dreamjob binnen Club Med, kijk dan zeker eens hier.

Club Med
Enkele GO’s van ClubMed Valmorel

WAT BETAAL JE VOOR EEN ALL-INCLUSIVE VERBLIJF BIJ CLUB MED?

De prijzen zijn niet gering. Tenminste, zo lijkt het. Buiten de vakantieperiodes om moet je voor 1 week all-inclusive bij Club Med Valmorel rekening houden met een prijs van circa € 2.000,- pp. Dit bedrag loopt in de vakantieperiodes op tot ruim € 4.000,- pp. Dit is een hoop geld maar vergeet niet dat je voor dit bedrag echt alles krijgt: skipas, ski- of snowboardles, materiaalhuur, een zeer luxe kamer, wellness- & spa faciliteiten, all day entertainment, food & drinks en het ultieme clubgevoel vol verwennerij.

SPROOKJES BESTAAN ECHT, BIJ CLUB MED VALMOREL

Ik was in de bevoorrechte positie om me drie dagen lang een prinses in het sprookje van Club Med te mogen voelen. Achtendertig jaar lang creëerde ik een beeld van hoe ik dacht dat het zou zijn of beter gezegd, van hoe ik hoopte dat het zou zijn. En wat bleek? Sprookjes bestaan echt, bij Club Med Valmorel!

PS. Tijdens mijn 3-daagse bezoek aan Club Med Valmorel heb ik naast het zwijmelen in de club ook heel veel leuke dingen gedaan. Daar lees je de komende dagen meer over!


Bekijk hier alle wintersport aanbiedingen van Club Med


Club Med
Strike a pose

Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

[/ess_grid]


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer