Fietsen in de sneeuw! Het is sinds wintersportseizoen 2015/2016 een echte trend geworden. Even voor de duidelijkheid, fatbikes zijn aangepaste fietsen die zo zijn gemaakt dat er zo’n gering mogelijke bodemdruk wordt gecreëerd. Zo zak je niet te veel weg in de sneeuw en heb je genoeg grip om te remmen als dat nodig mocht zijn…

fatbike
Fatbiken door de bossen

Stel dat biertje nog maar even uit…

Deze winter hebben ze van het fatbiken een après-ski activiteit gemaakt in de regio savoie-mont-blanc.com. In La Plagne, Prazdelys-Sommand en Le Grand Bornand moet je na het skiën nog even dat welverdiende biertje uitstellen. Hier kun je namelijk bovenaan de gondel op je fiets stappen en in het donker afdalen over de knisperende sneeuw. Je uitzicht is geweldig! Geniet van de honderden lichtjes die je ziet glimmen in het dal wat voor je ligt. Het gaat er zo en nu dan ook best pittig aan toe, steil naar beneden en houdt ook de weg goed in de gaten. Ben je eenmaal beneden aangekomen, in een gezellige hut gaat dat biertje toch lekker smaken! 

Luister naar de knisperende sneeuw onder je banden

Elektrische fatbike

Ook dit behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden, dit lijkt ons ook wel wat. In het Val d’Arly hebben ze een elektrische fatbike. Hier vindt elke week de Fatbike Experience plaats. Een afdaling vanaf de top, oefeningen in het Fatbikepark en als afsluiting een mooie ronde door het bos, dan wel in de avond.

Kortom, behalve lekker skiën en snowboarden is er genoeg fietsplezier te beleven in de Savoie Mont Blanc.


Lees hier alle artikelen over wintersport in Frankrijk


(Visited 434 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën