Spectaculaire beelden van De Streif en De Hahnenkamm race in Kitzbühel

Door Edwin Hagenouw | 24 januari 2020

Zoals altijd zijn ook dit jaar de Hahnenkamm Rennen het hoogtepunt van het wedstrijdseizoen voor alpineskiërs. De beste skiërs strijden in Kitzbühel tegen elkaar in verschillende categorieën: Super G, Slalom en een afdaling van de beroemde Streif. Ze is beroemd, berucht, gevreesd en geliefd: de spectaculaire afdaling van de Streif. Duizenden bezoekers uit verschillende landen komen naar de wereldberoemde Hahnenkamm-race om de beste skiërs van de wereld toe te juichen. Vandaag start het WK met de Super G-race en zaterdag vindt de Hahnenkamm afdaling plaats.

hellingen tot 85 procent, snelheden van 140 kilometer per uur en sprongen tot tachtig meter ver

De Streif is een van de moeilijkste afdalingen in de wereld: hellingen tot 85 procent, snelheden van 140 kilometer per uur en sprongen tot tachtig meter op de “muizenval” spreken voor zich. Op zondag is de slalom op de Ganslernhang.

De Hahnenkamm-race is het meest legendarische en gevaarlijke evenement in zijn soort en elk jaar ontmoeten de beste skiërs ter wereld elkaar in Kitzbühel, Oostenrijk, om de angstaanjagende afdaling zo snel mogelijk te bedwingen. Ze zien de afdaling van de Hahnenkamm, de Streif, als de ultieme uitdaging, die alleen met perfecte techniek en buitengewone moed kan worden overwonnen.

Streif – A Hell of a Ride

De Documentaire Streif – A Hell of a Ride volgt voormalige winnaars en concurrenten langs de intimiderende race, terwijl geavanceerde cameratechnologie kijkers een voorheen onvoorstelbaar perspectief biedt op de vaardigheden van racers en de fysieke stress die hun lichaam ondergaat.

Bron: Redbull TV | Hoofdfoto: Redbull


Bekijk de Hahnenkamm race live op Eurosport: klik hier!


(Visited 1.222 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.