Het lijkt een droom voor ons wintersporters: afgesloten worden van de buitenwereld terwijl je op vakantie bent in de bergen. Maar als het weer te slecht is om te kunnen en skiën gaat het waarschijnlijk toch erg snel vervelen in de skigebieden.

Topskigebieden in Oostenrijk onbereikbaar

Misschien wel de meest bekende en populairste skigebieden van Oostenrijk, Ischgl, Sölden en Sankt Anton am Arlberg zijn sinds vandaag zeer lastig of helemaal niet bereikbaar. Luister hier naar recente lawine- en sneeuwbericht uit Oostenrijk via Ö1.

Hoogste lawinewaarschuwingsniveau sinds 1999

De lawinewaarschuwingsdienst van de deelstaat Tirol heeft op maandag in Salzburg het hoogste lawinewaarschuwingsniveau afgegeven. Dit kwam voor het laatst voor in de winter van 1999, toen Galtür in de Paznaun-vallei (vlakbij Ischgl) werd begraven door een grote lawine. Talloze wegen zijn afgesloten vanwege lawinegevaar en veel regio’s zijn niet meer toegankelijk. Het lawinegevaar is ook groot in oa. Vorarlberg, Salzburg en Stiermarken.

Sölden Ischgl
Live beeld uit Sölden
Live in de bergen van Ischgl
Live in Sankt Anton am Arlberg

Genieten in extreem diepe sneeuw

Onze vriend Johann van Alpenweerman.nl verkent het gebied van Rosswald in Zwitserland. Zoals je ziet levert de verse sneeuw ook erg mooie plaatjes op.

Ook bizar veel sneeuw in Mittelberg

Snowrepublic partner Hans ter Braak woont in het Oostenrijkse Mittelberg en deelde onderstaande foto op twitter:

Ook Ragnar Niemeijer, commentator bij de NOS, zit vast in de sneeuw. Hij verblijft in het Zwitserse Bellwald. Zijn auto is helemaal ondergesneeuwd. “Af en toe hoor je op de achtergrond lawines”, zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal. “De stroom en de kachel zijn uitgevallen, er ligt sneeuw op het dak. Komende tijd blijft het gewoon sneeuwen.”

Ingesneeuwd? Deel je ervaringen met ons

Zit jij op dit moment ook in een ingesneeuwd skigebied? Deel je ervaringen, foto’s en/of video’s met ons en wij plaatsen jouw updates online.


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

[/ess_grid]


(Visited 2.743 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer