Het lijkt een droom voor ons wintersporters: afgesloten worden van de buitenwereld terwijl je op vakantie bent in de bergen. Maar als het weer te slecht is om te kunnen en skiën gaat het waarschijnlijk toch erg snel vervelen in de skigebieden.

Topskigebieden in Oostenrijk onbereikbaar

Misschien wel de meest bekende en populairste skigebieden van Oostenrijk, Ischgl, Sölden en Sankt Anton am Arlberg zijn sinds vandaag zeer lastig of helemaal niet bereikbaar. Luister hier naar recente lawine- en sneeuwbericht uit Oostenrijk via Ö1. 

Hoogste lawinewaarschuwingsniveau sinds 1999

De lawinewaarschuwingsdienst van de deelstaat Tirol heeft op maandag in Salzburg het hoogste lawinewaarschuwingsniveau afgegeven. Dit kwam voor het laatst voor in de winter van 1999, toen Galtür in de Paznaun-vallei (vlakbij Ischgl) werd begraven door een grote lawine. Talloze wegen zijn afgesloten vanwege lawinegevaar en veel regio’s zijn niet meer toegankelijk. Het lawinegevaar is ook groot in oa. Vorarlberg, Salzburg en Stiermarken.

Sölden Ischgl
Live beeld uit Sölden
Live in de bergen van Ischgl
Live in Sankt Anton am Arlberg

Genieten in extreem diepe sneeuw

Onze vriend Johann van Alpenweerman.nl verkent het gebied van Rosswald in Zwitserland. Zoals je ziet levert de verse sneeuw ook erg mooie plaatjes op.

Ook bizar veel sneeuw in Mittelberg

Snowrepublic partner Hans ter Braak woont in het Oostenrijkse Mittelberg en deelde onderstaande foto op twitter:

Ook Ragnar Niemeijer, commentator bij de NOS, zit vast in de sneeuw. Hij verblijft in het Zwitserse Bellwald. Zijn auto is helemaal ondergesneeuwd. “Af en toe hoor je op de achtergrond lawines”, zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal. “De stroom en de kachel zijn uitgevallen, er ligt sneeuw op het dak. Komende tijd blijft het gewoon sneeuwen.”

Ingesneeuwd? Deel je ervaringen met ons

Zit jij op dit moment ook in een ingesneeuwd skigebied? Deel je ervaringen, foto’s en/of video’s met ons en wij plaatsen jouw updates online.


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

[/ess_grid]


(Visited 2.718 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën