Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het lijkt een droom voor ons wintersporters: afgesloten worden van de buitenwereld terwijl je op vakantie bent in de bergen. Maar als het weer te slecht is om te kunnen en skiën gaat het waarschijnlijk toch erg snel vervelen in de skigebieden.

Topskigebieden in Oostenrijk onbereikbaar

Misschien wel de meest bekende en populairste skigebieden van Oostenrijk, Ischgl, Sölden en Sankt Anton am Arlberg zijn sinds vandaag zeer lastig of helemaal niet bereikbaar. Luister hier naar recente lawine- en sneeuwbericht uit Oostenrijk via Ö1. 

Hoogste lawinewaarschuwingsniveau sinds 1999

De lawinewaarschuwingsdienst van de deelstaat Tirol heeft op maandag in Salzburg het hoogste lawinewaarschuwingsniveau afgegeven. Dit kwam voor het laatst voor in de winter van 1999, toen Galtür in de Paznaun-vallei (vlakbij Ischgl) werd begraven door een grote lawine. Talloze wegen zijn afgesloten vanwege lawinegevaar en veel regio’s zijn niet meer toegankelijk. Het lawinegevaar is ook groot in oa. Vorarlberg, Salzburg en Stiermarken.

Sölden Ischgl
Live beeld uit Sölden
Live in de bergen van Ischgl
Live in Sankt Anton am Arlberg

Genieten in extreem diepe sneeuw

Onze vriend Johann van Alpenweerman.nl verkent het gebied van Rosswald in Zwitserland. Zoals je ziet levert de verse sneeuw ook erg mooie plaatjes op.

Ook bizar veel sneeuw in Mittelberg

Snowrepublic partner Hans ter Braak woont in het Oostenrijkse Mittelberg en deelde onderstaande foto op twitter:

Ook Ragnar Niemeijer, commentator bij de NOS, zit vast in de sneeuw. Hij verblijft in het Zwitserse Bellwald. Zijn auto is helemaal ondergesneeuwd. “Af en toe hoor je op de achtergrond lawines”, zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal. “De stroom en de kachel zijn uitgevallen, er ligt sneeuw op het dak. Komende tijd blijft het gewoon sneeuwen.”

Ingesneeuwd? Deel je ervaringen met ons

Zit jij op dit moment ook in een ingesneeuwd skigebied? Deel je ervaringen, foto’s en/of video’s met ons en wij plaatsen jouw updates online.


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

[/ess_grid]


(Visited 2.734 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer