Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Sölden, Ischgl en Lech afgesloten van de buitenwereld

Door Edwin Hagenouw | Bron: Belga

De Fernpass, een van de belangrijkste transitwegen tussen Duitsland en Oostenrijk, blijft nog zeker tot dinsdagavond afgesloten voor het verkeer door het gevaar voor lawines. Het enige alternatief voor automobilisten is om een grote omweg te nemen langs de Inntalautobahn (A12), melden de autoriteiten in Tirol zondag.

Ook in de regio van Salzburg zijn verschillende straten versperd door nieuwe sneeuw- en regenval. De autoriteiten van Salzburg raden mensen die aan de rand van het bos wonen om op de begane grond te slapen, aangezien vallende bomen en takken daken kunnen beschadigen of mensen bedolven kunnen worden door hopen sneeuw als de daken het zouden begeven. Verschillende skigebieden en dorpen blijven in Oostenrijk ondertussen afgesloten van de buitenwereld.

Skidorpen afgesloten

Zo zijn de toegangswegen naar de skigebieden Lech en Zürs afgesloten, en ook dorpen als Stuben am Arlberg, Ischgl en Galtür zijn niet meer bereikbaar. In Sölden, waar de straten in de loop van de avond afgesloten worden, zal een noodopvang geopend worden. In bepaalde regio’s in Oostenrijk ligt nu al twee tot drie meter sneeuw. Ook in het Zwitserse Graubünden zijn dorpen afgesloten van de buitenwereld. Bij ons zijn nu bekend afsluitingen van dorpen als: Sedrun, Disentis en Samnaun.

Lawines

In de Alpen kwamen zondag in totaal vijf mensen om het leven: in Lech kwamen drie skiërs om door een lawine, terwijl in de Franse Alpen twee arbeiders omkwamen toen ze met explosieven op een gecontroleerde manier een lawine wilden veroorzaken. Ook in Duitsland viel uitzonderlijk veel sneeuw. In het skigebied Balderschwang im Allgaü, in de Duitse deelstaat Beieren, zitten zo’n 1.300 inwoners en toeristen vast nadat een lawine een provincieweg volledig bedolven heeft.

In delen van Oostenrijk geldt vandaag het hoogste waarschuwingsniveau voor lawinegevaar, code 5.

Bron: Belga

Ook mooie plaatjes

Naast alle ellende levert de overvloed aan sneeuw natuurlijk ook veel mooie plaatjes op. We ontvingen ondertussen tientallen foto’s van onze lezers. Bekijk de winterfoto’s uit de skigebieden hier:

Mail ook jouw beste winterfoto’s naar ons en wij delen ze met onze lezers. Mail naar: redactie@snowrepublic.nl

(Visited 8.057 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer