Snowworld voert gesprekken met financiers

Door: Saskia Smulders

Het onder wintersporters natuurlijk bekende Snowworld wordt hard geraakt door coronacrisis. Door de lockdown zijn de vestigingen dicht en is er geen wintersporter te bekennen op de indoorpistes. Ondanks dat het bedrijf zegt financieel er goed voor te staan, gaat Snowworld toch praten met de financiers.

Coulance

Snowworld hoopt dat de financiers, het Belgische bankenconsortium KBC/Belfius. Snowworld, coulant zullen omgaan met de betalingsverplichtingen die ze hebben. Ondanks het feit dat Snowworld gebruik maakt van de NOW regeling zijn de kosten vele malen hoger dan deze regeling. Directeur Wim Hubrechtsen zegt goede hoop te hebben dat ze eruit komen en dat er een goede regeling wordt getroffen. Eerder dit jaar waren de Snowworld vestigingen ook al dicht. “We hopen op een snelle herstart” aldus de directeur. “We merken dat veel wintersporters graag weer de latten onder binden en de sneeuw willen voelen”.

Staan er goed voor

De financiering bij het Belgische consortium beslaan zo’n 63 miljoen euro bestaande uit een lening van 30 miljoen, een krediet van 30 miljoen en 3 miljoen op de rekening courant. Dit jaar zou er 4,5 miljoen euro moeten worden betaald aan de Belgische financierder.  Zoals gezegd staat het bedrijf er goed voor.

De omzet is hoger dan een jaar geleden en als corona er niet zou zijn geweest, zou het uitgekomen zijn op het beste jaar ooit. Snowworld ontvangt jaarlijks ruim 3 miljoen bezoekers op locaties in Landgraaf, Amsterdam, Neuss, Roosendaal, Rucphen, Terneuzen en Zoetermeer.

Bron: De Limburger | Hoofdfoto: Snowworld

Andere lazen ook:

(Visited 632 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.