Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Als eerste in Scandinavië is het snowpark in skiresort Kläppen (Zweden) al geopend. Recordvroeg, aldus het skigebied zelf. Dit is mogelijk door middel van snowfarming. Het skigebied heeft 50.000 kubieke meter sneeuw opgeslagen uit het vorige winterseizoen. Op deze manier kan het gebied het perfecte snowpark aanbieden voor trainingen van het nationale Zweedse team, alsook recreatie ski- en snowboardliefhebbers die niet meer kunnen wachten.

Het snowpark van Kläppen is beroemd, en heeft door de jaren heen verschillende prijzen ontvangen, waaronder het beste park van Zweden. De jaarlijkse investering voor het snowparkconcept bedraagt ​​ongeveer 5 miljoen SEK en er wordt in totaal bijna 280.000 kubieke meter sneeuw geschept. Tijdens het winterseizoen is Kläppen Snowpark de trainingsarena voor vele beroemde parkprofielen, het Zweedse nationale team en wereldatleten van heinde en verre.

Visie

Volgens Kläppens CEO Gustav Eriksson is het snowpark de eerste stap in een sneeuwlandbouwproject dat hij in de toekomst wil stroomlijnen en ontwikkelen. “De visie is om zoveel sneeuw te verwerken dat we de opening van het hele Kläppen Snowpark tijdens het winterseizoen kunnen vervroegen. Maar het voelt fantastisch om nu al de eerste in Scandinavië te zijn die skiën en snowboarden op sneeuw aanbiedt. Deze opening betekent ook dat we de eerste opening ooit in Sälenfjällen zijn”, zegt Gustav Eriksson, CEO van Kläppen Ski Resort.

Kläppen Snowpark is de nationale arena voor het Zweedse nationale freeski- en snowboardteam. De nieuwe uitgebreide opleidingsmogelijkheden die het herfstpark thuis creëert, geeft jonge Zweedse talenten de kans geven om zich nog verder te ontwikkelen. “En vanuit duurzaamheidsperspectief betekent dit ook minder reizen”,aldus de CEO.

“Wij zijn uiteraard erg enthousiast. Voor zover ik weet zal dit de enige plek ter wereld zijn waar je in deze tijd van het jaar in een snowpark met opgeslagen sneeuw en airbagspringen kunt combineren. Het is een ongelooflijke kans voor onze sporters en ligt volledig in lijn met onze strategie om thuis sporten van wereldklasse op te bouwen”, zegt Stefan Karlsson, sportdirecteur van de nationale teams in Snowboard en Freeski. Naast het nationale team gaan ook de leerlingen van de Nationale Sportschool in Malung bij Kläppen trainen. Van donderdag tot en met zondag is het snowpark open voor het publiek en voor iedereen die het snowpark in wil.

kläppen
Snowfarming in Kläppen

Snowfarming

“Op maandag 25 september hebben we de doeken van de stapel sneeuw die hebben bewaard, afgehaald. We hebben ongeveer twee dagen gegraven, gevolgd door vier dagen bouwen en vormgeven van het park. Zo hebben we een snowpark gebouwd met ongeveer 12 tot 15 onderdelen van verschillende moeilijkheidsgraden”, zegt Henrik Björk, operations manager bij skiresort Kläppen.

Hoe snowfarming in z’n werk gaat, lees je hier bij onze skiliftvragen!

Bron en foto’s: Kläppen skiresort

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer