Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Als eerste in Scandinavië is het snowpark in skiresort Kläppen (Zweden) al geopend. Recordvroeg, aldus het skigebied zelf. Dit is mogelijk door middel van snowfarming. Het skigebied heeft 50.000 kubieke meter sneeuw opgeslagen uit het vorige winterseizoen. Op deze manier kan het gebied het perfecte snowpark aanbieden voor trainingen van het nationale Zweedse team, alsook recreatie ski- en snowboardliefhebbers die niet meer kunnen wachten.

Het snowpark van Kläppen is beroemd, en heeft door de jaren heen verschillende prijzen ontvangen, waaronder het beste park van Zweden. De jaarlijkse investering voor het snowparkconcept bedraagt ​​ongeveer 5 miljoen SEK en er wordt in totaal bijna 280.000 kubieke meter sneeuw geschept. Tijdens het winterseizoen is Kläppen Snowpark de trainingsarena voor vele beroemde parkprofielen, het Zweedse nationale team en wereldatleten van heinde en verre.

Visie

Volgens Kläppens CEO Gustav Eriksson is het snowpark de eerste stap in een sneeuwlandbouwproject dat hij in de toekomst wil stroomlijnen en ontwikkelen. “De visie is om zoveel sneeuw te verwerken dat we de opening van het hele Kläppen Snowpark tijdens het winterseizoen kunnen vervroegen. Maar het voelt fantastisch om nu al de eerste in Scandinavië te zijn die skiën en snowboarden op sneeuw aanbiedt. Deze opening betekent ook dat we de eerste opening ooit in Sälenfjällen zijn”, zegt Gustav Eriksson, CEO van Kläppen Ski Resort.

Kläppen Snowpark is de nationale arena voor het Zweedse nationale freeski- en snowboardteam. De nieuwe uitgebreide opleidingsmogelijkheden die het herfstpark thuis creëert, geeft jonge Zweedse talenten de kans geven om zich nog verder te ontwikkelen. “En vanuit duurzaamheidsperspectief betekent dit ook minder reizen”,aldus de CEO.

“Wij zijn uiteraard erg enthousiast. Voor zover ik weet zal dit de enige plek ter wereld zijn waar je in deze tijd van het jaar in een snowpark met opgeslagen sneeuw en airbagspringen kunt combineren. Het is een ongelooflijke kans voor onze sporters en ligt volledig in lijn met onze strategie om thuis sporten van wereldklasse op te bouwen”, zegt Stefan Karlsson, sportdirecteur van de nationale teams in Snowboard en Freeski. Naast het nationale team gaan ook de leerlingen van de Nationale Sportschool in Malung bij Kläppen trainen. Van donderdag tot en met zondag is het snowpark open voor het publiek en voor iedereen die het snowpark in wil.

kläppen
Snowfarming in Kläppen

Snowfarming

“Op maandag 25 september hebben we de doeken van de stapel sneeuw die hebben bewaard, afgehaald. We hebben ongeveer twee dagen gegraven, gevolgd door vier dagen bouwen en vormgeven van het park. Zo hebben we een snowpark gebouwd met ongeveer 12 tot 15 onderdelen van verschillende moeilijkheidsgraden”, zegt Henrik Björk, operations manager bij skiresort Kläppen.

Hoe snowfarming in z’n werk gaat, lees je hier bij onze skiliftvragen!

Bron en foto’s: Kläppen skiresort

 

Schladming Dacstein

Oneindig skiplezier in Schladming-Dachstein

Pak de gondel omhoog en maak lange afdalingen. In het skigebied Schladming-Dachstein in Stiermarken, met 8 skibergen en meer dan 230 kilometer eersteklas pistes staat niets een geslaagde wintervakantie in de weg. Het hart van het skiplezier is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die vier skibergen met elkaar verbindt. Beleef onvergetelijke ski-avonturen in Schladming-Dachstein. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer